Нещо смешно, което децата казаха- Тема 7

• 67 296
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
На почивка в Равда сме, а там на площадките по-често се чува руска, отколкото българска реч. Та след като около 876543456789 пъти съм обяснила, че „детенцето не те разбира, защото е русначе“, чувам следната реплика:
- Ти русначе ли си? Кажи русначе ли си!
Естествено около 3 годишното русначе бъкел не ѝ разбира  Laughing

# 631
На почивка в Равда сме, а там на площадките по-често се чува руска, отколкото българска реч. Та след като около 876543456789 пъти съм обяснила, че „детенцето не те разбира, защото е русначе“, чувам следната реплика:
- Ти русначе ли си? Кажи русначе ли си!
Естествено около 3 годишното русначе бъкел не ѝ разбира  Laughing
Ние имахме същия проблем с германчетата:
Към германчето.   -Сега върти люлката на обратно.Германчето не го отразява въобще.
Моя:  -Ти уши нямаш ли?Казах на обратно.

# 632
  • Юпитер- Сатурн
Вчера паяк вдига не правилно паркирала кола. На отсрещния тротоар детска градина. Децата щъкат наляво, надясно. Четири намерили дупка в живия плет срещу паяка и гледат сеир.
Той: " ЯЯЯ..... колата летииии..."
Тя: " И се въртииии..", в този момент паяка завърташе колата, за да я сложи на платформата.
Той " И лети без крила!?" Joy

# 633
Играем на игра в която му казвам дума и той да каже с коя буква започва.
По пътя от градината към в къщи яде банани и аз му казвам думата"банан"
Той започва да сричкува:- ба-нан ,ба-ба....Г
Аз не очаквам защото думите с б не са проблем и питам
-Как "Г"?  
А той-Уф аз Г и Б ВСЕ ги бъркам.
То няма ВСЕ защото определено не е научил толкова че да ги бърка.

# 634
Излегнала съм се на дивана, гледам си ТВ и решавам да помоля някой за чаша вода, ама така, че да не може да ми откаже  Wink
Питам: "Кой ме обича най-много?"
Калина се сеща, че ще я накарам нещо да донесе, обаче тъй като е в любвеобвилно и услужливо настроение тези дни, скача на момента и пита какво ми трябва  Heart Eyes
Аз от една страна се разтапям от толкова любов, от друга, обаче, ме хваща яд на милото, че не помръдна и милиметър и започвам да мърморя, че само тя ме обича и че само на нея мога да разчитам в тоз живот...  Crossing Arms
А тя защитава любимото татенце: "Мамо, и той те обича, само че по-мързеливо!"  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 635
  • Sofia
В Била сме с 4-год. ми дъщеря и тя ме убеждава да й купя втори шоколад за деня. Аз отказвам и тя се отдръпва разсърдена.
След малко идва до мен и ми сочи майка с малко дете: Знаеш ли какво каза тази майка на детето си? Разсеяно я питам какво е казала.
А тя: Каза на детето си: ЗАПОМНИ! Майките, които обичат много децата си, ВИНАГИ им купуват шоколад, даже и те да не искат!

# 636
В Била сме с 4-год. ми дъщеря и тя ме убеждава да й купя втори шоколад за деня. Аз отказвам и тя се отдръпва разсърдена.
След малко идва до мен и ми сочи майка с малко дете: Знаеш ли какво каза тази майка на детето си? Разсеяно я питам какво е казала.
А тя: Каза на детето си: ЗАПОМНИ! Майките, които обичат много децата си, ВИНАГИ им купуват шоколад, даже и те да не искат!

#Crazy
Дано й е хрумнало в момент на манипулация Laughing

# 637
  • Sofia
Убедена съм, че дъщеря ми си го е измислила!

# 638
Малко е хремав и аз му обещавам, че като оздравее, ще отидем на плаж.
- А сега защо не може ? - пита той.
- Защото си болен.
- И да не се разболее и морето ли ?  Laughing

# 639
На море сме,Жоро на 2 и половина. Скача на 2-рата сутрин още в 6.30 и изтърсва "Мамо,морето отворено ли е вече?"

# 640

Ах, хитрушааа...  Grinning Моята, която е на същата възраст, използва същия похват. "Мамо, ти ще ми купиш  еди-какво си, защото добрите майки купуват всичко на децата си."

# 641
  • На брега на реката
Уникални манипулаторчета са.
Снощи, изкъпани, с измити зъби, малко преди лягане. Започва да ме убеждава да й дам бонбон. Откачам така като се сети 10 мин преди лягане. Категорично заявявам "НЕ". Последва 5 минутно убеждаване от нейна страна, което завършва с: "Пък майката на Криста (приятелка от градината) й дава бонбони по всяко време, какво като съм си измила зъбите. Аз мога пак да ида до банята". Не й мина номера, но ме удивлява как върти и сучи и държи на своето  Joy

Пак разговор за бонбон.
"Мамо, ще ми дадеш ли ако обичаш 2!!! бонбона"
"Не, ще ти дам един само"
"Оооо, дааа, обърках се, аз 1 исках"  Whistling hahaha може пък да мине номера

# 642
Беше доста по -малък и сме на почивка.Седим на едно барче и той почва.
-Искам желирани бонбони.
Аз:-В стаята има.
-Искам дъвка.
Аз -Като отидем в стаята ще ти дам.
-Купи ми сок
Аз:-Току що го изпи.
Той:-Какво нямам че да отидем в магазина и да ми купиш

# 643
  • Пловдив
Миналия ден детето ми си играе в двора. На улицата лае кучето на съседите по минаващи хора. Синът ми отива до оградата и се провиква към кучето с разперен пръст: ТИХОООО!"  hahaha

# 644
  • на Русе
Връщаме се от морето и сме на магистралата. Той заявява:
- Ака ми се!
С баща му говорим да стиска и че ей сега ще спрем. Той продължава:
- Ака ми сееее!
Баща му го уговаря да стиска:
- Ей там в гората ще спрем, потърпи малко.
Той:
- Готово!
Баща му беше готов да спре веднага, а аз почнах да търся мокрите кърпи. Изпаднахме в лека паника  Laughing А той продължи:
- Вече не ми се ака!

Общи условия

Активация на акаунт