Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 102-рa тема

• 162 346
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Шкембе-чорба от свински джолан.

Тайна,може ли рецептата,ако не е тайна разбира се Grinning
Много апетитно изглежда PeaceАз много обичам шкембе чорба,но без шкембето.Т.е. чорби4ката ми е сладка,а при твоята няма шкембе ,а месце
Всичко друго си се прави, както се прави шкембе-чорбата, само дето не варя шкембе, а джолан.Сварявам хубаво джолана, правя запръжка с масло, лъжица-две брашно и червен пипер.Добавям към нея прясно мляко и сипвам при обезкостения и нарязания на дребно джолан.Оставям да поври още няколко минути.

# 136

Ами,ако прибавиш към крема малко карамелизирана захар,дали няма да се получи желания ефект.
[/quote]

lilenceto, страхотна идея! Знаех си аз, че ще ми помогнете! Този уикенд ще тествам, а другата седмица ще правя тортата, да видим какво ще стане Simple Smile

БъниHug

Джемма, много ми се дояде гъбена каша!

Аз да се похваля с първата партида домашна горчица, заразена от темата във форума Simple Smile

и шоколадова:

и свинско със сладко-кисел горчичен сос:

карфиол и пиле със сос от сметана и горчица:

Нямам свободни бурканчета и се чудя как по-бързо да изядем горчицата, че да тествам нови варианти на рецептата  Laughing

# 137
Момичета, с тия тестени неща ме побърквате-големи вкусотии! Гъбена каша,Джема, благодаря за подсещането!
Лабрекс какви хубави баклавички!

ОТ мен една идея:

Картофен кекс

# 138
  • ВАРНА
Кьопоолу

# 139
  • Benelux / Varna
Съботното ни барбекю и едни псевдо- мъфини по идея от блога на Дарин Стойков

# 140
Тайна, технологията на джолановата шкембе чорба същата като на традиционната ли е?

# 141
Тайна,благодаря ти за отговора  bouquet  bouquet

Още тези дни ще я направя,само да се сдобия с джоланче.

# 142
  • София
Тайна, технологията на джолановата шкембе чорба същата като на традиционната ли е?
Не знам точно каква е традиционната.Истинска, с шкембе никога не съм правила.Само с джолан или пилешко, но с джолан е много по-вкусна. Аз съм написала по-напред как я правя аз.

# 143
Не знам точно каква е традиционната.Истинска, с шкембе никога не съм правила.Само с джолан или пилешко, но с джолан е много по-вкусна. Аз съм написала по-напред как я правя аз.

Ох, голямо пате съм  ooooh! Видях апетитната чорба и въобще не продлжих с четенето. Извинявам се  Hug

# 144
  • София
Тайна,благодаря ти за отговора  bouquet  bouquet

Още тези дни ще я направя,само да се сдобия с джоланче.
Успех!Като и добавиш и чесън с оцет и лют пипер, според мен става същата, както и от шкембе.

blackisback, ако си яла със шкембе и пробваш тази, сподели дали моята прилича на истинската.

# 145
Тайна,пак ме изкушаваш с твоите псевдо шкембета,преди с пилешко,а сега и с джоланчето е супер апетитно! Peace

От мен шоколадов кекс с круши,смокини и мента по идея на едни пухкави мъфинки на Пепи Стоева   bouquet Heart Eyes   :

# 146
Аз се записвам чак на 8-ма страница с невероятното руло на Пеп-чо! ( даже така си го записах в тефтера:)), Пеп-чо благодаря за рецептата, отдавна й бях хвърлила око и тази седмица реших да изненадам приятели с него, получи се чудесно, много е вкусно!
Моето за съжаление не се получи толкова дебеличко като твоето и сместта ми беше доста редичка, особено тази с лютеничката,,,,приемам съвети за по-сполучлив опит следващия път Simple Smile
Ето го и в снимки:

Пак изкушаваш с тези сусамки и универсалната подправка зеленчуковата много ми допадна Simple Smile

Дид, това парченце от ябълковия сладкиш си го заплювам Simple Smile

Може ли рецептата на рулото, че не мога да го открия?

# 147
  • Benelux / Varna
Djolii, ето линк към рецептата:
http://pep-4o.blogspot.nl/2011/08/blog-post_28.html

# 148
Аз днес съм го отдала на мързел,затова направих едни бързи:

кашкавалени филии

И мляко с ориз  Heart Eyes

# 149
Ехеееее! Само няколко дни ме нямаше на линия и вече има нова тема с цели 10 страници вкусотии! Аз се завръщам при вас с една класическа баница със сирене. мнооооооого отдавна не бях правила, а е толкова любима!

Общи условия

Активация на акаунт