козметиката на ТАЛОДЕРМА

• 62 614
  • 435
  •   1
Отговори
# 315
А може би ще ви заинтересува и малко аромотерапевтична информация Wink
Ще чакам коментарите ви дали тези теми ви вълнуват и дали да публикувам такава информация  Peace

РОЗОВО МАСЛО
/Роза дамасцена - Rosa damascena, Mill./
Розата е известна още от древността като козметично, лечебно и афродизииращо средство. Древните египтяни, гърци и римляни използват розовото масло и вода за лечение на главоболие, мигрена, очни заболявания, черен дроб, жлъчен мехур, туберкулоза, трудно заздравяващи рани и мн. др. В древен Египет розовото масло влизало в състава на балсамиращите субстанции. Авицена използвал извлек от венчелистчетата на розата като лекарство за много заболявания (особено на дихателния тракт). За лечебни цели, в западна Европа, етеричното розово масло започва да се използва едва през 16 век.
Днешната наука е доказала, че етеричното розово масло притежава висока биологична активност - оказва противовъзпалително, противомикробно, антидепресивно, спазмолитично, афродизииращо, слабително, пречистващо кръвта, кръвоспиращо, повлиява благотворно черен дроб, далак, стомах, тонизира сърцето, стомаха, черния дроб, матката, има жлъчкогнно и жлъчкотворно действие, благотворно при махмурлук Wink, предменструален синдром, грижи за кожата   bouquet (особено чувствителна и застаряваща), при гадене, повръщане и др.
По степен за полезност розовото масло се нарежда сред трите етерични масла с най-голямо приложение - розово, лавандулово и салвиево (чаен храст).
Външното приложение на розова вода върху очите намалява възпалението и е полезно при конюнктивит.
Тройното действие на розовото масло върху кръвоносната, храносмилателната и нервната система, и по-специално характерът на действието му, го правят особено подходящо при състояние на стрес, нервно напрежение, сърдечни болести и пр.
Съдържа над 250 компонента. Богато е на био-активни вещества.
ИНХАЛАЦИИ с розово масло или вода повишават тонуса, възстановяват силите при преумора и нервно пренапрежение, успокояват нервната система, премахват главоболие, стимулират сексуалната и нервнопсихичната дейснот. Освен всичко това, инхалациите оказват и противовъзпалително, противомикробно и противоалергично действие при възпаления и заболявания на горните дихателни пътища /препоръчва се при бронхити, бронхиална астма, ринофарингит, настинка, ангини, хрема, грипни състояния и др./
ВАНИ с розово етерично масло се препоръчват като тонизиращо средство за възстановяване при физическа и умствена преумора, нервно напрежение, главоболие, мигрена, безсъние.
Компреси с розова вода (или етерично масло) се прилагат при възпаление на очите, обриви и трудно заздравяващи рани.
Гаргара с розова вода или запарка се препоръчва при зъбобол /за облекчаване на болката/, при възпаления на устната кухина, венците и гърлото.
Според някои учени, розовото етерично масло е еифкасно при отсраняване на пораженията от алкохолизма, а също и при противодействие на някои негативни емоции като ревност, завист, омраза, тъй като според източната традиционна медицина те са свързани с черния дроб и жлъчката Wink.
Изберете своя вариaнт на приложение и релаксация  Grinning
Скачайте смело във ваната или изпъленете стаята с благоухание на рози.   bouquet

Hug

# 316
  • София
О, да интересна е информацията.Сигурна съм, че за много хора е така.Мерси, Веси! Hug

# 317
Веси, и на мен ми е интересно да науча повече за арома-терапията и различните видове етерични масла. Благодаря за полезната и ароматна информация   bouquet
А можем ли да използваме етеричните масла (капки от тях, например) и на други места, освен ваната. Може ли да се сложи капка в керамична свещ или нещо такова?

# 318
Веси, и на мен ми е интересно да науча повече за арома-терапията и различните видове етерични масла. Благодаря за полезната и ароматна информация   bouquet
А можем ли да използваме етеричните масла (капки от тях, например) и на други места, освен ваната. Може ли да се сложи капка в керамична свещ или нещо такова?

Hug Може, разбира се! Wink
Аз лично имам много удобен свещник за тази цел - свещта може да се слага и отгоре и отдолу (вътре). Отгоре е леко вдлъбнато и може да се накапе етерично масло, а отдолу свещта го затопля и изпарява Wink
По същество, повечето етерични масла започват отделяне на аромата при 25'С и нагоре така, че можеш и да потопиш малка чашка в малък съд с топла вода - нещо като водна бяна.

Желя ти   bouquet!

# 319

тази година сме на Международния панаир в Пловдив    Peace

От коя дата сте там?

8 -13 май 2006
По нататък ще мога да дам информация за щанд  Hug

Благодаря Веси  bouquet

# 320
Веси, благодаря за отговора   Hug
И аз имам подобен свещник, много си го харесвам и отдавна обмислям да му променя предназначението. А трябва ли да слагам малко вода във вдлъбнатинката на свещника или само капките етерично масло - някъде четох, че по-добре било да се сложат капките във вода  newsm78

# 321
Оооо, да!
Просто как можах да пропусна този момент  ooooh! - ццццц
 Blush
Ами - да. Добре е етеричното масло да си има разтворител. Ако вдлъбнатинката е по-голяма, можеш да сложиш и вода. Просто, ако водата е малко, ще се изпари бързо. Ако ти се намира бадемово масло или сусамово например - зазисно, налей съвсем малко отнего, а следтова няколко капки от етеричното . Може и олио - какво толкова  Grinning

Hug

# 322
Оооо, да!
Просто как можах да пропусна този момент  ooooh! - ццццц
 Blush
Ами - да. Добре е етеричното масло да си има разтворител. Ако вдлъбнатинката е по-голяма, можеш да сложиш и вода. Просто, ако водата е малко, ще се изпари бързо. Ако ти се намира бадемово масло или сусамово например - зазисно, налей съвсем малко отнего, а следтова няколко капки от етеричното . Може и олио - какво толкова  Grinning

HugЧудно!Сложи и едно фитилче и кандилото е готово. Joy Joy
Водата беше верния отговор,а базисните масла са за разреждане при употреба върху кожата bowuu

# 323
  • гр. София
Веси,привет и от мен!След всичко прочетено по темата се запалвам и аз.Какво би ми препоръчала за моята кожа,която е нормална към суха и е 38 годишна Embarassed Освен кремове за лице и околоочен контур ме интересуват и почистващите продукти за лице.  bouquet

# 324
HugЧудно!Сложи и едно фитилче и кандилото е готово. Joy Joy
Водата беше верния отговор,а базисните масла са за разреждане при употреба върху кожата bowuu

Цитат

Смях, смях, ама маслата също са верен отговор! Wink
А върху кожата всеки сам се досеща, че има нужда от разтворител.
Аиде, моля ви се Wink
  bouquet

# 325
Веси,привет и от мен!След всичко прочетено по темата се запалвам и аз.Какво би ми препоръчала за моята кожа,която е нормална към суха и е 38 годишна Embarassed Освен кремове за лице и околоочен контур ме интересуват и почистващите продукти за лице.  bouquet

Здравей!  Hug
Ти си значи с доста добра кожа Wink

Комбинацията от наши продукти, която смятам, че ще ти допадне, е следната:
Тоалетно мляко - нормална до суха кожа
съдържа: Алантоин, Глицерин, вит. А, вит. Е, билкови екстракти от Салвия и Слез.
Тоник - Ревитализиращ
съдържа: Алантоин, морски колаген, билкови екстракти от Хвощ, Салвия, Слез, Глог, Трицветна теменуга и нар, вит. А и Е, без алкохол.
Мисля, че Околоочни с Ройбос все още е ок за теб  Grinning - предлагам и на теб варианта да го нанасяш не само около очния контур, но и на цялото лице нощем - доста добре хидратира Wink
Иначе можеш да спреш избора си и на Нощен крем - нормална и суха кожа. съдържа: вит. А и Е, билкови екстракти от: Жълт кантарион, Розмарин, Маточина и Слез.
А за дневен естествено Дневен крем - нормална до суха кожа.
съдържа: вит. А и Е, билкови екстракти от Ружа, Розмарин, Маточина, Слез, УВ филтри, масла от Жожоба и Гроздови семки.
  bouquet
Салвия, екстракт: действа овлажняващо, тонизиращо, епителизиращо и анти-септично;
Маточина, екстракт: възстановява тургора на кожата, омекотява и тонизира;
Алантоин: действа епителотонично - стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, поддържа равновесието на влагата в кожата;
Колаген: стимулира клетъчната регенерацията, благоприятства обмяната, подобрява хидратацията и еластичността на кожата, изглажда съществуващите бръчки и препятства образуването на нови;
Хвощ, екстракт: оказва тонизиращо и стягащо действие;
Слез, екстракт: омекотяващо, овлажняващо и стягащо;
Глог, екстракт: притежава овлажняващо и адстрингентно действие;
Трицветна теменуга, екстракт: подчертано противобръчково и тонизиращо действие;
Нар, екстракт: оказва ревитализиращо и адстрингентно действие;
Жълт кантарион, екстракт: адстрингентно, епителизиращо и регенериращо действие;
Розмарин, екстракт: действа анти-септично, противовъзпалително и тонизиращо;
Ружа, екстракт: действа омекотяващо и противовъзпалително;

Тоалетното мляко се отмива с вода! След това нанасяш тоника, който остава върху лицето след това. После е ясно Wink

Приятно пазарува!
Желая ти   bouquet кожа!

# 326
Днес е ред на нова ароматна порция   bouquet информация Wink

ЗДРАВЕЦОВО МАСЛО (ГЕРАНИЕВО)
(GERANIUM MACRORRIZUM)

Етерично масло от стръковете от надземната част на растението, събрани по време на цъфетж.
Мирисът е силен, приятен, със слаб смолист нюанс, знчително отличаващ се от миризмата на здравеца.
Отглежда се и вирее предимно на Балканския полуостров, в България в планините / 300 - 2500 м. надморска височина/.

Дрогата му има противовъзпалиетлно, капиляроукрепващо, спазмолитично, антиалергично, кръвоспиращо действие. При болни от хипертония понижава кръвното налягане, поради съдържанието на флавоноиди. При диабетици - понижава нивото на захарта.

Инхалации: ( Mr. Green любимите ми) вдишването на аромата му подтиска съдодвигателния център в продълговатия мозък и стабилизира артериалното налягане при хипертоници. действа успокояващо при функционални разстройства на хервната система, при различни неврози, неврогенно главоболие и климактерични смущения. Оказва тонизиращо действие на кръвоносните съдове. Особено ценно е при безсъние (вдишва се за около 10-15 мин.), премахва умората.

ВАНИ: при нервност, високо кръвно налягане, ревматизъм, подагра, кожни сърбежи, главоболие, кожни възпаления, хемороиди, безсъние, напрегната умствена работа.

Гаргара: при зъбобол, ангина, възпалителни процеси в устната кухина, кървящи венци.
  bouquet

# 327
  • гр. София
Веси, благодаря за бързия и изчерпателен отговор.При първа възможност се отправям към халите с голяма кошница  newsm71

# 328
Цитат на: Vesi - Thalloderma link=topic=68194.msg1374502#msg1374502
[center
РОЗОВО МАСЛО[/center]
В аптеката ми казаха, че 1г розово масло струва 40лв  #Crazy
Вярно ли е?

# 329
Цитат на: Vesi - Thalloderma link=topic=68194.msg1374502#msg1374502
[center
РОЗОВО МАСЛО[/center]
В аптеката ми казаха, че 1г розово масло струва 40лв  #Crazy
Вярно ли е?

Shocked как тъй 40 лв. ве!?
Абсурд! За пръв път чувам.
Виж в някой магазин, където има от малките шишенца на Българска роза. Е, не е жълти стотинки, но 40 лв. си е лудница!  ooooh!

Peace

Общи условия

Активация на акаунт