БЕЛГИЯ - 25

• 63 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ханна Влад, това което уточняваш го прави самата фирма  Peace Мисля, че имаше вариянт и сам човек да тича, ама аз предпочетох да си занеса документите и да си ги взема готови изцяло - т.е. всички необходими печатчета и т.н. го направиха те  Hug

# 586
Добре сме, добре сме! Децата са ваканция, но аз не чак толкова.  Wink

Нели, ще се видим на хорото!  newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57

# 587
Рабира се Нели и аз го оставих на фирмата... Hug   ..таксите са различни за бърза и бавна поръчка..явно в провинцията цените са по-ниски ...

много кофти време  Confused ....

# 588
Аз също дойдох в Белгия с детето си и сложих апостил на всички документи като актове за раждане бракоразводно тъй като тук сключих брак. Без апостил не са валидни тук. Апостил чрез фирма ми струваше 35лв. на документ а превод на Нидерландски по 18 лв на страница. На част от документите правих превод в Белгия при една българка и ми взе по 25 евро на документ.

# 589
Забравих да кажа че си вадих нови актове за раждане от БГ и на тях се слага печат заверка още в есграуна без който неможе да се сложи апостил и той стръва по 10лв на документ.А тук в Белгия апостила важи само 6 месеца и изтече ли срока трябва нов документ.Поне в наща община е така и незнам дали това е практика навсякъде.

# 590
  • Semmerzake, Белгия
Всички документи, които превеждах в БГ са на английски език и с апостил. Тук важат навсякъде. От общината в БГ вадих дубликати, но им слагаха един правоъгълен печат, който означава, че документа е за превод и легализация. Имунизационния паспорт занесох в РИОКОЗ и от там ми издадоха един лист с ваксините на латиница, и това представих тук в училището на каката, но не при записването, а при едни прегледи. Сложиха й една ваксина тук, която вписаха отдолу на същия документ /значи са го разбрали/.
Нели, май сладурите не са били очаровани от Дисниленд, но поне сте разнообразили ваканцията.
Ники хвана някакъв чревен вирус, голям зор изкара детето. Сега е по - добре, но е отпаднала.
Боби има вече зъбче, голям зор докато излезе. Сега май ще почва и втори да избива, пак е киселчо.

# 591
Относно превода с легализация..нашите са преведени на английски.Никъде не са ни ги върнали.Да не казвам,че превода е от преди 2-3 години,още когато ми трябваха за Холандия.Всички док. са легализирани.
Относно имунизацийте ,взехме справка от личния доктор.Всички имунизаций са писани на латиница.В училището на детето ги искаха.

# 592
здравейте БГ мами Simple Smile нова съм в сайта.искам да попитам някой купувал ли си е самолетен билет на Wizz air до България оттук?само он лайн ли става?има ли някакъв офис техен в Белгия?

# 593
А тук в Белгия апостила важи само 6 месеца и изтече ли срока трябва нов документ.Поне в наща община е така и незнам дали това е практика навсякъде.

Не е навсякъде  Crazy В Брюксел сме си ги ползвали по 10 години, тук обаче не можело, искат давност до 6-месеца. Абе всичко в бюрокрацията е от сбъркано по-сбъркано  hahaha

Мамчето, не, мисля, че не става по никакъв друг начин  Simple Smile

# 594
мамчето аз пътувам с тях но само онлайн съм купувала. от БГ знам че да си купиш ако нямаш карта трябва чрез фирма която се занимава с екскурзии така че и в Белгия може да питаш в такава фирма но предполагам ще искат такса, а за по-сигурно се обади на телефона на авиокомпанията но е доста висока тарифата на разговора но те ще ти кажат Със сигурност

# 595
  • Semmerzake, Белгия
Мамчето, само онлайн се купуват билетите. Може с кредитна карта да платиш, с банков превод или с дебитна карта /но която става за онлайн плащане/. Не съм чувала да имат офис някъде.

# 596
мамчето аз пътувам с тях но само онлайн съм купувала. от БГ знам че да си купиш ако нямаш карта трябва чрез фирма която се занимава с екскурзии така че и в Белгия може да питаш в такава фирма но предполагам ще искат такса, а за по-сигурно се обади на телефона на авиокомпанията но е доста висока тарифата на разговора но те ще ти кажат Със сигурност
Можеш да купиш билета по интернет , а ако нямаш подходящата карта , има опция да се плати по банков път до 24 часа , мисля че в банка ДСК дори няма и такса , защото Уиз имат сметка там

# 597
Днес свърших тази работа с банков превод и си имаме билетчета  Simple Smile ...лесно е,само трябва да се действа бързо,в рамките на деня... Peace

# 598
благодаря ви мили майки.имам и др въпрос.има ли някоя майка оттук присъстващите,която да има дете родено по-рано от 9месец.ако има искам да я помоля да си попиша с нея,защото имам такъв проблем с моето дете.благодаря ви!

# 599
Кои са админите на групичката ни във ФБ, защото пуснах да добавят Хана Влад, а не е добавена. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт