БЕЛГИЯ - 25

• 62 984
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, спазвайте добрия тон в темата, моля ви  Simple Smile

petynapetyna, ако имаш нещо лично против Крис, действай на лични, тук не му е мястото. Аз лично не съм видяла от нея лош тон, заяждане или друго, нищо, че не се познаваме  Simple Smile

За тенденциозното пускане на сайта съм съгласна. Не разбрах целта на проверката каква трябва да е  Wink
Блонди нямам намерение да се карам с никой и спазвам добрия тон но неможе всеки да се съобразява с Крис какво тя иска да се пише и какво и харесва. Ако беше почнала да се заяжда с теб едва ли щеше да си замълчиш.
А на теб бих казала едно голямо благодаря за рецептите които си публикувала често попадам на тях и много от тях съм пробвала и са страхотни

# 646
Аз и тук да попитам.Има ли някой от вас който да живее в Аалст или района на Аалст.

# 647
Здравейте мами,
помагайте с избора на педиатър в Брюксел. Колебая се между три български педиатъра:

ДЕТСКИ ПЕДИАТЪР в болница Edith Cavell (Едит Кавел), адрес - Rue Edith Cavell 32, Uccle, Bruxelles,
д-р Бойка Грънчарска

Детски педиатър във Ватерлоо - д-р Вачева

ХОМЕОПАТ и ПЕДИАТЪР с Български език в Брюксел -
Д-р Ерна Хаджолян-Латифиян (dr. Hadzholyan-Latifyan)

Кого бихте препоръчали?

# 648
  • Белгия
Моите бебета са при д-р Грънчарска в Кавел. Изключително съм доволна - внимателна, ангажирана, обяснава подробно всичко и подходът и ми допада. Случвало се е да сме в болницата по друг повод и е идвала да ни види как сме и всичко наред ли е. Всеки ден е в болницата, но редува отделенията педиатрия, родилно и спешно. Не може да си запишеш час за всеки ден от седмицата, но в раб. време има служебен мобилен телефон и винаги отговаря.

# 649
Мерси много mik 123  ще я запишем при нея. Grinning

# 650
Аз пък точно обратното. Грънчарска не ми хареса и не ми допадна начина й на преглед и заключенията, които прави без такъв преглед. Сори, ама се отказах от нея.
На всичкото отгоре ми взе по 50 евро на дете (Едит Кавел е скъпа болница), а митюела ми възстанови само 35 от тях. В болницата, в която ходя - педиатъра ми взима 35 евро и всичките ми се възстановяват от митюела. Но всеки си преценява

Повече ми допадна Вачева, но вече втора година си ги водя на местен педиатър, тъй като започнах да се справям с френския и не виждам причина да ходя при българката.

Ние ходим в Клиника Европа - http://www.cliniquesdeleurope.be/stelisabeth-2alice/fr

Единствено от спешното не съм много въодушевена, но както забелязах, то е във всяка болница така  Sick

Петя, Крис, моля ви - неприятно ми е да гледам кавги. Трета година съм сред вас и само добро съм видяла, сега на финала плийз не ме натъжаввайте.  Hug Hug

Ние вече си имаме самолетни билети - на 29-ти юни си заминаваме окончателно  Mr. Green Отиваме на топличко. Изгниха ми кокИлите тук последните месеци, еле пък последните 2 седмици  Crazy

# 651
  • Белгия
Аз пък точно обратното. Грънчарска не ми хареса и не ми допадна начина й на преглед и заключенията, които прави без такъв преглед. Сори, ама се отказах от нея.
На всичкото отгоре ми взе по 50 евро на дете (Едит Кавел е скъпа болница), а митюела ми възстанови само 35 от тях. В болницата, в която ходя - педиатъра ми взима 35 евро и всичките ми се възстановяват от митюела. Но всеки си преценява

Повече ми допадна Вачева, но вече втора година си ги водя на местен педиатър, тъй като започнах да се справям с френския и не виждам причина да ходя при българката.

Ние ходим в Клиника Европа - http://www.cliniquesdeleurope.be/stelisabeth-2alice/fr

Единствено от спешното не съм много въодушевена, но както забелязах, то е във всяка болница така  Sick

Ние вече си имаме самолетни билети - на 29-ти юни си заминаваме окончателно  Mr. Green Отиваме на топличко. Изгниха ми кокИлите тук последните месеци, еле пък последните 2 седмици  Crazy

За парите съм съгласна, Кавел си е скъпа болница. Доколкото знам от приятели, Вачева също взема толкова в частния си кабинет. За нея също съм чувала хубави неща, включително и че може да я търсиш по телефона след работно време.
Може би защото моите близнаци са недоносени, но Грънчарска ми предложи много консултации - гастроентеролог, кардиолог, консултант кърмене. Винаги ми е казвала защо ги предлага, а също и че може да не ги правим, но е препоръчително.
Белгийските лекари аз също ги харесвам, единствено не ми допада, че много-много не обясняват.

NellyDi, много късмет в родината! У дома си е най-добре, каквото и да си говорим. Иска ми се да можех да съм шест месеца тук и шест месеца там, но уви, не може всичко да има човек.    

# 652
Нели, бързо минаха тези 3 години. Ще ви отнеме време отново да се адаптирате в Бг  Laughing Много късмет ви пожелавам там!

# 653
Нелка, ще ни липсваш! Ноза кокалите си права, аз умрях от студ.
Искам да те попитам и за зъболекарите като говорехме ми каза, че ти връщат всичко от митуела и сега за педиатрите пак така На мен не ми връщат всичко. Аз при нашия педиатър плащам 34, а ми връщат почти 20. Цената ме устройва на преглед, но бих предпочела ако ми връщата всичко  Mr. Green Има моменти по 2 пъти седмично ходя.
По отношение на педиатрите и за мен не си заслужава 50 евро Грънчарска. Впечатлението е наистина, че обяснява, но мнението ми клони към това на Нели. Други българи не съм ползвала. намерих точно срещу нас един по- възрастен педиатър и се справяме с английски и френски. Не обясняват наистина, но ако го разпитвам ми казва всичко. Видя че се интересувам и започна да ми обяснява.

# 654
Нели много жалко че си тръгваш не те познавам но съм ти чела постовете и доста ми харесват и доста неща научих както и от други дами разбирасе.За Крис няма да коментирам повече всеки си избира как да се държи с хората.И аз на 29 ще съм на летището и се надявам да се засечем.Пожелавам ви успех в БГ.

# 655
Благодаря ви, момичета, и вие ще ми липсвате много, но това е положението  Hug Hug Hug

Петя, мен ще ме познаеш - ще съм сама с тумбата, така че свиркай - ще ми е приятно, че ще има с кой да обеля една нормална дума различна от "Стой тук, не пипай това, не скачай, не тичай" - хахахахаха. Аз ще летя със сутрешния полет на България Еър

mur4ica, явно зависи от болницата, митюела и самата застраховка. Нямам идея, нека дългогодишните се включат с конкретно инфо. Ние сме към "Кретените"  Mr. Green Mr. Green и посещаваме болница. За зъболекаря даже не съм плащала, като отида на преглед взимам си от регистратурата бланчицата, после зъболекаря попълва всичко, което е правил и като отида на касата ми казват, че няма какво да плащам  Laughing Докато за прегледа на Краси си го плащам и после ми връщат.
Доволна съм да си призная от тази болница, допада ми всичко. Сега на 31-ви ще ги водя пак всичките за контролен преглед и така Simple Smile

# 656
Здравейте момичета не съм писала отдавна, но искам искрено и сърдечно да благодаря на фолклорна група Светулка. Бяхте ни на гости в Антверпен вчера, ех , момичета напълнихте ми душата. За първи път тук да видя наш фолклор, знам , че има училище тук, ама не съм имала възможност още да стигна до там, но вчера бяхте неотразими и неповторими. БРАВО НА ВАС!  newsm51 newsm20
Приятна вечер!

# 657
Момичета, има ли някакви ограничения при превоз на лични вещи от България към Белгия с лично МПС? Скоро идваме и мислим да си пренесем някои неща, като дребна черна и бяла техника и други домакински вещи. Могат ли да ни спрат и  да ни изискват нещо, напр. фактури за покупката и т.н.? Или пък да не ни разрешат да внесем нещо?

# 658
Здравейте !

Вече сме в Брюксел, пътувахме много добре , Габи спа почти през цялото време в колата, бързо хапваше и пак си заспиваше, вечерта спахме на хотел в Унгария, всичко е ок.  Кажете моля Ви каква вода давате на  децата си ?  В Карфур видях една Евиан за деца, но все пак е минерална и незнам  от каква възраст е подходящо , а чешмяната е ужасна, взехме изворна и я преварявам. Тука май няма голям избор на памперси Вие какви ползвате ние сме на Либеро, но тук май ги няма. Днес сме при Грънчарска, стискайте палци всичко да е ок , ако й слагат ваксината.   

# 659
Здравейте момичета не съм писала отдавна, но искам искрено и сърдечно да благодаря на фолклорна група Светулка. Бяхте ни на гости в Антверпен вчера, ех , момичета напълнихте ми душата. За първи път тук да видя наш фолклор, знам , че има училище тук, ама не съм имала възможност още да стигна до там, но вчера бяхте неотразими и неповторими. БРАВО НА ВАС!  newsm51 newsm20
Приятна вечер!

Диди, благодаря от името на групата. Аз съм една от тях.
Ето едно видео от участието ни:

Ловис, аз като пренасях моята техника си взех за всеки случай гаранционните бланки. Те бяха с изтекла гаранция, ама защото се чудех като теб, та си ги взех.

vesuky, добре дошли! Тук водата, която се дава на децата е от магазина - гледай на етикетите да има бебе, което пие от шише, или да има знак - биберон или бебешко шише.  Водата не я преварявам, тя Грънчарска ще ти обясни всичко, ама и аз да си кажа като една истинска свекърва  Mr. Green

БЛОНДИИИИИИИИИ, къде си мари? Губиш ми се по трасето, как ми е малкото моме?

Общи условия

Активация на акаунт