БЕЛГИЯ - 25

• 62 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
извинявам се много,но понеже от скоро влизам в темата за Белгия и не съм много запозната къде и как се пишат съобщения.влизала съм  в сайта на бг мама,но сао да чета рублики. не съм искала да ви досаждам!моля за извинение

# 61
Здравейте, момичета! Кандидатствам за работа в Белгия, по-точно в Гент, за мед. сестри в старчески домове или болници. Изчетох последните няколко теми и вече имам отговори на някои въпроси, но имам още няколко. Много бих се радвала, ако някой, който има поглед над нещата или работи в тази сфера ми даде малко инфо за условията и начина на работа. Може и на лични за да не досаждаме на останалите. Желая ви всичко най- хубаво!

# 62
  • Semmerzake, Белгия
БлондиHug пак сериозни перипетии си имала, радвам се, че всичко е приключило без медицинска намеса. За кърменето  smile3501!
bruxelles1 , как е малкия сладур ? Оздравяхте ли ? Все се каня да те питам - как се чувства на яслата, плаче ли или му харесва ?
Бони, на наши приятели детенцето пристигна във втори клас, нищо не му поискаха  newsm78, даже според възрастта му поискаха да го запишат направо в трети клас  #Crazy.
linda82 , ще се радваме да се присъединиш към нас  Hug! Радвай се на циганското лято в БГ, тук вече си е доста хладно и дъждовно  Sad.
sexi_kakata2 най - евтино, даже безплатно, с БГ се говори по скайп  Peace! Лика мобайл са скъпари.
NellyDi, няма как, ваксините са болезнени, но важното е, после да са добре малчовците  Hug! А за автобуса настръхнах, и моята госпожица ходи с автобус на училище. Добре, че сте се разминали без последици. Сигурно е стреснато детето. Че и ти...   Hug!
nellykery , успех в кандидатстването  Praynig! Не мога да ти помогна с инфо обаче.
Добре дошли на новите мами  Hug !!!
Аз пак да се оплача  smile3518 дребното от вчера не спира да пищи. Постоянно виси на мен, вчера е спал 10 мин. сутринта и 30 мин. следобед. Носих го напред - назад, дрънках с дрънкалки, водих го навън с количката, сменях памперси, храних и пак отначало .......... и само рев. Видимо нищо не го боли, обаче.... не спира да плаче. Днес пак е кисел, но поне спи вече за втори път.  Няма температура, и на колики не ми прилича, ама знам ли  newsm78. Къса ми се сърцето да го гледам така. Вече е буден............ ще ставам.
Лек и спокоен ден на всички  Hug!

# 63
Сони, да не е гладен?  Thinking

# 64
И моля те, недей да спамиш на ЛС. Питала си в темата, ако някой може да ти помогне ще отговори - не е необходимо на всички да ни пращаш ЛС
Нелката, защо така нахока момичето. Ако така я караш, нови мами няма да се завъртят при нас  Wink

каката, numericabel и telenet имат пакети с безплатни разговори за Европа.

# 65
Нелка-представям си какво си преживяла и малкия също. Добре, че няма последици, че е малкия дявол както се казва.

nellykery - Приятелката ми работи в старчески дом като медиц.сестра. 8часов раб.ден, почива 1 ден в седмицата поради недостиг на персонал. Споделяла ми е, че и е доста тежичко. Заплатата и е 2100е, не мога да ти кажа колко са обаче удръжките от тях, не сме коменирали.

каката- ликата някой я предпочитат като евтин вариянт, аз лично не споделям това мнение. Теленет предлагат пакет- тв,нет и безплатни 2000 мин. на месец към стационарни телефони в Европа. Цена-45е. Ползвам теленет  от 2 годи и съм много доволна . Ако обаче искаш да включиш допълнителни детски канали, по интересните, се заплащат отделно, втори приемник също.

# 66
sexi_kakata 2 ние ползваме пакет на VOO, който включва TV, нет и телефон и допла6аме 6 EUR всеки месец и имаме 1000 или 2000 безплатни мин. с БГ, на стационарен телефон.

# 67
  • Semmerzake, Белгия
Блонди, незнам дали е гладен  newsm78, като се храни си преглъща нормално, памперсите са напишкани...... незнам какво да мисля.
Момичета, един бърз въпрос към раждалите тук - някой споменал на мъжа ми, че и ACV изплащали някаква премия за бебето. Има ли нещо вярно в това ? И ако да, какво трябва да подадем ?

# 68
Сони, да не ви мъчат зъбките? По принцип това, че го мъчат не значи, че ще му избият веднага, но така както го описваш ми намирисва на зъбки.
За премия не знам, на мен от митюалитето ми изплатиха 350 евро при раждането.

И моля те, недей да спамиш на ЛС. Питала си в темата, ако някой може да ти помогне ще отговори - не е необходимо на всички да ни пращаш ЛС
Нелката, защо така нахока момичето. Ако така я караш, нови мами няма да се завъртят при нас  Wink

Не съм искала да я хокам, просто я помолих. До колкото видях то се извини девойчето, така че няма проблем. Новичко е, не знае как стават нещата и така. Няма проблем!
 Mr. Green

sexi_kakata 2Wink

nellykery, успех с работата! За съжаление не мога да ти помогна с инфо

# 69
Soni, NellyDi, добре е вече. Бързо му се размина този път и дано да е все така. Вкъщи ще си е до понеделник, за всеки случай. Наложи се са изпие една прахче разтворено във вода за 24 часа. Спряхме му и млякото за едно денонощие. Вече не повръща и си възвърна апетита.
Педи го изтегли като бяхме понеделник на преглед : 9кг600.

Soni, какво е АCV? Аз получих премия от мутуела и от държавата.

Sexi kakata, аз използвам Voip Buster Pro и там на домашни телефони е 0,035 € на минута. Иначе всички приятели и познати имат скайп и се чуваме безплатно.

Йоан се справя много добре на яслата. Проблема ни е само спането, но и това започва да се оправя. Много е щастлив защото всеки ден има различна кошница с играчки и не спира да си играе. Сутрин като го оставям, като му дам играчките, все едно ме няма там вече. Отразява се само с една кратка усмивка и това е. Вниманието му е изцяло заето от джунджурииките около него. Следобед баба му като го взема също е усмихнат. Само първата седмица му бяха леко зачервени очичките. Боли ме сърцето че трябва да ходи от толкова малък, но няма начин. Бабата ще си заминава вече за БГ началото на другия месец.

Хайде ще ставам че малечко ме вика....

# 70
bruxelles1,  Hug Колкото са по-малки, толкова по-бързо свикват. Влади тръгна на ясла на 2,3 г. и не успя да свикне (тази си грешка реших да не я повтарям повече). Близнаците ги пуснах на 1,1 г. и след една седмица вече нямаше проблем с ходенето. Краси ако го приемат и той някъде около 1 годинка ще тръгне. А под годинката свикват още по-бързо! Така, че не се тормози  Hug Hug

ДЕВОЙКИ, ВРЕМЕ Е ДА ПРАВИМ СРЕЩИЧКА!

След Антверпен има един страхотен клуб - за мен не е проблем да е извън Брюксел. В колата си имам място само за още една мама с едно детенце + евентуално и бебе да се държи в скута. И така както го написах се сещам за ЛАИС, която ще я бия защото не се е явявала на отчет скоро.  Close

А и доста други не минават да се отчетат - ще дърпам ушите  Twisted Evil

ПРЕДЛАГАМ ДА Е ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА! Давайте предложения - БРЮКСЕЛ или някъде другаде?

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 21:34 от NellyDi

# 71
  • Semmerzake, Белгия
ACV - синдикат /изплащат им премиите за лошо време и т.н./
Нели Ди, нас не ни бройте  Sad, нашия татко си заминава за БГ, да оправя документи и ще се върне в началото на ноември, така че ние ще сме си сами тук и няма как да мърдаме. Аз така и не се научих да шофирам  #2gunfire!

# 72
soni, в коя част на Белгия си? Ще си направим среща близо до вас - само кажи, че имаш парк до вас и си готова - дори само аз да дойда - ние сме си цяла тумба  Mr. Green В Semmerzake ли си? Та това са само 75 километра от нас - нищо работа! А и трябва да ухажваме Ники?!?!  Joy

Аз обаче съм сериозна - обикаля ми се, така че който има желание за срещичка дори и само с мен да свирка и съм тръгнала  Mr. Green И без това ми остават само още 9 месеца тук, та нищо не може да ме спре да кръстосвам пътищата с децата  Mr. Green

# 73
много ви благодаря за инфото!наистина е най-хубаво да говориш до Бг със скайп,но мойте родители не могат да използват компютър,затова търся някой по-евтин вариант да говоря с тях:( 

# 74
вече ще влизам по-често в сайта и обещавам бързо да навляза в нещата тук Simple Smile всичките сте много мили и сте готови да помогнете на такива заблудени хора като мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт