Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 421
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Бу-съгласна съм с теб,че в днешно време и 50 лв за много,дадени на куп,но пък не пречи и на няколко пъти да се дадат.Можеше примерно/за нас говоря/ първоначално да се съберат по 10 лв за вода и после още  по 10-15 за други неща.И наистина има хора,които не се съобразяват с другите и се изхвърлят в предложенията си
miraluba-ако говориш за тази до теб,точно нейният мъж после говореше с госпожата и каза,че може да уреди тх,дх и салфетки от производител Peaceно като нищо може и да не са дали пари GrinningИ имат момченце.
ОнаЯ Мара-при нас тия пари щяха да идат основно за вода,тх,дх,салфетки и мокри кърпи и евентуално малко играчки.Всичко друго си го имат и за в момента им е достатъчно-така казаха госпожите.Помагалата са им от общината,гланцови блокчета,фулмастери,моливи и тн-имат.Само играчки за момченцата нямало много и за пясъчника.Но сега захлажда,,ще почне да вали,няма да излизат толкова и можеше да се ползват за нещо по коледа Peace
Абе всеки си гледа от неговата камбанария.Аз имам едно дете,няма да я пускам на доп мероприятия,поне засега,в повечко ми дойдоха тия пари,ама нейсе-за нея ги давам,не за съседа от първия етаж.Ако пък толкова ми е трудно-ще дам сега 5 лв,другия път още 5 и така.Така и така се плаща такса,вода ще се купува и тн. Peace
Миралюба-оздравяхте ли вие,ходите ли на градина вече?
ninand -ми така е-родителите събират и решават за какво да се харчат тия пари.Както миналата година/от когато май е и наредбата за забрана за събиране на пари/са събирали пари за вода,така можеше и тази година,при все ,че има апарат в групата,а и в другите.

# 196
  • Пловдив
нова мама84, Тити още си е вкъщи.
Има някаква задна хрема и все още кашля, на моменти дълбоко.
Направо ми в мъка, а и като го гледам как не иска да чуе за градина Sad

# 197
ее,ама много време това ConfusedНие сме с ларингит и ни изписаха едни хапове по схема и още на другия ден се виждаше подобрението.И вие ходихме много малко,не е свикнал.Нашата вече искала да ходи на градина Crazy

# 198
Бу, може , разбира се, с шишета, но водата е само един от проблемите.
Добре, че бързо събрахме пари и се купиха поне нови играчки за децата, че първата седмица бяха изпочупили всичко.
Играчки поне няма как да връщат на родителите Mr. Green.

# 199
  • Пловдив
Специално за водата дали има или няма автомат е все тая,децата си пият масово от чешмата.

# 200
  • Пловдив
За водата разбрах, че има забрана от ХЕИ за машините, защото не се почистват редовно и са развъдник на разни гадинки.
На мен пък ми стана странно, че в яслата ни казаха, че не може да носим шише с вода на детето /имам предвид шише от изворна вода например/, но има много бебета, които си пият от шише с биберон. На въпроса ми как така може с биберон, а без биберон не може, ми вдигаха рамене... после решиха, че може да се задави  ooooh!
Дай сега на 2г.6м. да го уча на биберон ... та си пие сега вода от чешмата от чаша и така...

# 201
  • Пловдив
На въпроса ми как така може с биберон, а без биберон не може, ми вдигаха рамене... после решиха, че може да се задави  ooooh!
Дай сега на 2г.6м. да го уча на биберон ... та си пие сега вода от чешмата от чаша и така...

Предпочитат шише с биберон или сламка в яслите,защото иначе могат да се залеят и после лелките трябва да преобличат

# 202
Какви биберони ви гонят, трудно се отказва детето от такова нещо, моето въпреки че може да пие от шише като това неразливащото се на газираните води Теди, в къщи още пие с шише биберон, от тези широките отвори, има едно на Бертони, с някакви си принцеси.

# 203
  • До хладилника, който обичам
Моето пък не е пило от шише с биберон никога, направо с голяма чаша пропи на около 7-8 месеца, което не й попречи на около 2 години като намери една забравена от сестра си и братовчед си чаша с накрайник, да обяви собственичество и да почне да я ползва. Аз приветствах идеята и я ползвам за вода нощем, защото се оказа, че не детето, а аз твърде често разливам неволно водата на нощното шкафче.
В градината масово са с шишета от всякакви калибри; Ръкавичка е с обикновено 0,5л шише, което й надписах, за да го разпознава.

# 204
  • Пловдив
Аз не казвам, че другите майка трябва да откажат децата си от шишета с биберони...може и да е трудно, но при моето дете, както казва и Бу, беше невъзможно да го науча още от бебе на биберон, просто не прие нито залъгалка, нито шише. И се научи още на годинка да пие от чаша и от нормално шише за вода.
Да, но ХЕИ не давали шишета от 0,5 л.

# 205
  • Пловдив
Днес моето човече е за пръв ден на градина. Малко опита да се пазари сутринта, да сме ходели утре, но май още не се беше събудила. Разделихме се нормално, даже бързаше да отиде при децата и да разгледа. За вода, директорката каза, че може да ѝ занесем шише, но ако няма, ще пие от чешмата. Да се надявам, че няма да ми се обадят по спешност, да си я прибирам.

# 206
  • До хладилника, който обичам
Не намерих такова изискване от ХЕИ/РЗИ. Това, което има като нормативна уредба, е

http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722/ НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.15 от 16 Февруари 2007г., изм. ДВ. бр.36 от 10 Май 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.64 от 21 Август 2012г.

където пише:

Цитат
Чл. 27.
8. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2012 г.) използване на индивидуални кърпи за ръце и чаши за вода за всяко дете;

Тоест, при положение, че няма индивидуални чаши по една или друга причина и няма забрана за 0,5 бутилки с вода, които родителят да носи за детето си, не виждам проблем с това.

# 207
Ако си в ,,Зора'' ще ти се обадят.... Laughing

# 208
  • Пловдив
Не, в Искра е.

# 209
мен друго ми дойде на ум и ми стана интересно как пак се мери с двойния аршин.Значи ако водата е в галони в градината има ограничение на видовете води-кои стават,кои не стават.Обаче ако ние си носим водата в шишенце-можем да занесем какъвто искаме вид вода,без да се гледа дали е в забранените или не Thinking Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт