Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 440
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Да, и аз прочетох точно там, че предстои и ми се стори странно да има електронно записване, а в сайта на общината да няма инфо по въпроса.
Намерих критериите за точките и си ги сметнах... имаме 23 точки.

И още нещо искам да питам: според вас, след като имаме батко, който е в подготвителна група в същото ОДЗ, където малкия сега е на ясла, но догодина септември ще е на училище вече /когато малкия трябва да е 1-ва група/, имам ли право сега при подаване на документите да пиша, че имаме братче в същото ОДЗ, което е истина към момента на подаване /дано стана ясно/

# 271
Извинявам се,ако вече е коментирано,но къде мога да проверя колко точки бих имала  Thinking

# 272
  • Пловдив
Извинявам се,ако вече е коментирано,но къде мога да проверя колко точки бих имала  Thinking

http://cdg-daga.com/Prilojenie_2.pdf

# 273
  • Пловдив
според вас, след като имаме батко, който е в подготвителна група в същото ОДЗ, където малкия сега е на ясла, но догодина септември ще е на училище вече /когато малкия трябва да е 1-ва група/, имам ли право сега при подаване на документите да пиша, че имаме братче в същото ОДЗ, което е истина към момента на подаване /дано стана ясно/

Според мен няма да може да ползваш точката,че има братче в същата градина,защото другите критерии се доказват в момента на записване на детето.По този критерии няма как да отговориш към септември 2013 година
Трябва да се пита компетентен орган.Инспектора по образование в общината примерно

# 274
 newsm78 Странна работа са тези критерии за получаване на съответните точки за класиране. Може би аз не съм рабрала , но ми се стори, че ако детето е с адрес в административния район на градината получава 5 точки, а с адрес община Пловдив 7 точки хм.... newsm78

# 275
  • Пловдив
но ми се стори, че ако детето е с адрес в административния район на градината получава 5 точки, а с адрес община Пловдив 7 точки хм.... newsm78

Да,така са точките

# 276
но ми се стори, че ако детето е с адрес в административния район на градината получава 5 точки, а с адрес община Пловдив 7 точки хм.... newsm78

Да,така са точките

Мисля, че така се събират общо 12 точки, затова не е толкова странно-все пак ако живееш в Тракия и искаш да си запишеш детето в Смирненски примерно, тези пет точки няма да ги има, но ще си имаш 7т., защото детето все пак е жител на община Пловдив.
Общо взето, опитват се да улеснят нещата, според мен-т.е ако двамата родители живеят и работят в административния район на яслата, нормално е да има повече точки, за удобство.
Но примерно при горната ситуация, ако родителите са решили да запишат детето в друг административен район, защото в яслата работи бабата, получават точки за бабата и 7те точки за общината.
Като цяло на мен ми допада системата, въпреки че точките за роднина, работещ в системата ми се виждат много.

# 277
Специално в нашата група май са се отказали доста деца, не могат да се приспособят, на родителската среща уж били 32, а вчера говорих с една майка и тя ми каза, че вече били 25.Което е добре, че няма да се гъчкат в стаята децата.Но имам проблем, искам да отложа ходенето на градината , но да си запазя мястото, в такъв случай цяла такса ли се плаща или половин?Искам да я пусна на 3 години и половина например.Не можем да махнем памперса, освен това детето бавно напредва с говоренето, едва вчера е казало на майка ми, че се е напикало, което е все пак някаква светлинка в тунела.При това положение едва ли ще ни вземат в градината, изобщо забелязала съм, че доста деца имат този проблем в градината с хигиената, или не казват навреме или се напикават.

# 278
  • Пловдив
http://www.marica.bg/show.php?id=92195

gitadam, според мен няма да ги оставят 25 деца. Ще вземат чакащи.
Не съм запозната колко трябва да плащаш за да ти се пази мястото, но трябва да говориш с директорката дали  е възможно това и колко време може да ти се пази мястото. Знам за една майка на която й бяха казали, че ще й пазят мястото до декември(т.е. от септември до декември). Повече не можело.
Моето мнение пък е, че децата в ДГ бързо придобиват навици и се научават на всичко. Сигурна съм, че там ще започне и да говори. Вие нали декември ще тръгвате. До тогава може да махнете памперса. Аз съм на мнение да не се отлага започването на градина. Там децата са в среда сред връстници и се чувстват добре и се учат едно от друго. А и колкото се отлага, толкова после по трудно ще завърже приятелства.
Лично мнение, просто споделям.  Peace

# 279
  • Пловдив
При нас на родителската среща казаха, че ако детето безпричинно не посещава градината за срок от 30 дни, автоматично ще бъде отписано. Но твоето дете така или иначе трябва да тръгне декември, когато навършва три години. След това какви са правилата и има ли всяка градина различни изисквания за посещаемост.....трябва да се пита на място. Иначе ако не ходи един месец се плаща абонамента. Peace

# 280
Да, точно тогава тръгваме, от 1 януари и в това ми е надеждата, да го махнем този памперс.За тези месеци от септември -декември не са ни искали никакви такси, защото сме подали предварително декларация, че ще тръгне на градина от 1 януари.Казаха ни само да направим изследванията преди тази дата и от нова година я пускаме.

# 281
И на нас ни казаха максимум 30 дена безпричинно отсъствие. Дори четоха някаква наредба.
А с навиците толкова бързо се справят, че при нас дори отказаха да носим протектори за следобедния сън.

# 282
  • Пловдив
От 10 дни ходене, преди да се разболее, забелязвам доста голям напредък в самостоятелноста.
Е, учителката ѝ веднъж ми каза, че не можела да си съблича блузите, ама ... да я научат нещо и те пък. Wink

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 20:35 от Pesheck

# 283
  • Пловдив
Нашия вече не иска да идвам с него в ВС-то когато пишка.
Отива сам, святка, отваря, вдига чинията, пишка леко на пръсти защото му е обяснено че не се пишка извън тоалетната, пуска вода, вдига гащи и се връща.  Heart Eyes
Вчера са ги учили да казват "Извинявай другарче"  Laughing

# 284
http://marica.bg/show.php?id=92632

Браво, поне на децата ще е топло през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт