Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 381
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
....дори нарочили мойто шило да спи на втория етаж на едното.

Аз щях да ги питам как се справя със съня на тези легла без прегради, вкъщи все още спи в кошара.
аз защо останах с впечатлението,че сте някъде до прозореца Thinkingявно съм се объркала.
Ние кошарата си я ползваме само за интериор Whistlingи за легло на играчките.Спи при нас на спалнята.Силно се надявам в най-скоро време да изяви желание да си ходи на нейното легло Mr. Green
и аз мисля да нося надписано шише,само,че все си ми се струва,че половинка няма да стига,та може или две или 1,5л да нося.
При нас шишетата стоят в шкафчетата,които са извън стаята.Стаята се заключва,за да няма бегълци и "ходят под строй на водопой"-думи на госпожите.Много по-удобно щеше да е с автомата вътре,но...
В началото и аз реших,че не пият вода,тъй като веднъж малката ми каза,че не им давали да пият,че щели да се напишкат по време на сън.Но като попитах госпожите,ми казаха,че им дават Grinning
И какъв преразход са 2 чаши-не знам точно колко струва стек чаши,но няма да е повече от 5-6 лв.Вътре мисля,че са по 100 бр и ако всеки родител занесе по един стек-22 във вашия случай-това са 2200 чаши Whistlingима да пият,да пият,да пият,доста време ще им трябва,докато свършат Grinning

# 91
  • Пловдив
Мен повече ме притеснява тази претовареност на групите и липсата на легла, отколкото събирането пари, ама пуст популизъм.....Предпочитам детето ми да има тоалетна хартия, сапун и всички хигиенни консумативи, ако ще аз да ги носа или да ми събират пари за тях, отколкото от общината да се правят на изкуствени благодетели. Мога да си представя какви количества отпускат.  Tired  А дано ме прочетат.  Mr. Green

Относно водата и шишетата, мисля да купя едно шише, детето да си го различава лесно и да пие от само него. Това с надписването....кое видяло, кое не прочело. То вярно, че вирусите си циркулират....ама предпочитам да не плюнчат общи шишета. Моето е в голяма група и госпожите едва ли им дават водата, сами си я взимат и пият. Laughing

# 92
  • Пловдив
много избирателно се ядосват тези кметове
да вземат да се ядосат за претъпканите групи, за които също се жалват родителите в бг-мама.

има ли определен бюджет за допълнителни легла? да не се налага родителите да дават пари за леглата Wink

# 93
И още нещо да попитам, защо за забранили почерпки, провеждане на РД и пр.тържества в градината, поне в нашата няма да се прави такова нещо?Нещо по въпроса да знаете, как е във вашите градини?Точна за леглата се притеснявам, защото моето и още едно дете родено през ноември тръгват от това година и да не би точно ние да останем без легла.Ясно е, че докато нас ни няма, допълнителните две деца ще спят там, а после?
И аз предпочитам да нося консумативи, вместо да събират пари за тях.
И аз съм за пиенето на вода и пр. от лично шише на детето, което да си е само негово.Не знам ще се надписва ли, знак ли ще се слага, на картинка ли ще се залага.Че то детето да не е малоумно, че да си обърка шишето.

# 94
  • Пловдив
Тортите са забранени! Иначе мисля, че може да се празнува.

# 95
  • Майничка
Поне миналата година, забранени бяха само храни без сертификат, както и такива с яйца и сметана. За рождените дни носехме за почерпка кексчета Барни или пакетирани мъфини. Топла питка със сертификат също са носили. Помолиха ни да не правим РД с аниматори и т.н., но не са забранявали внасянето на почерпка.

# 96
  • До хладилника, който обичам
И какъв преразход са 2 чаши-не знам точно колко струва стек чаши,но няма да е повече от 5-6 лв.Вътре мисля,че са по 100 бр и ако всеки родител занесе по един стек-22 във вашия случай-това са 2200 чаши Whistlingима да пият,да пият,да пият,доста време ще им трябва,докато свършат Grinning
Да, но нали Тотев ги е натиснал, всичко трябва да мине като дарение. Документи, бумаги... на мен не ми пречи да пият от шише или от чешмата, предпочитам така, отколкото минерална, която понякога се озовава на автомата.

много избирателно се ядосват тези кметове
да вземат да се ядосат за претъпканите групи, за които също се жалват родителите в бг-мама.
А де?!
При норматив от 20 до 22 деца с по 2 възпитатели (госпожи) и 1 помощник-възпитател (леля), т.е. средно 1 възрастен на 6-8 деца, както е нормално и е в цял бял свят, имаме групи с по 32 деца, 1 възрастен на 10-11... и са като сардинки Tired

Тортите са забранени! Иначе мисля, че може да се празнува.
В яслата даваха, в градините не. Ще следвам светлия пример на приятели и ще правя картонена "торта" с дребни изненадки във всяко парче.

Питали ли сте във вашите градини дали им дават флуорно мляко? Преди няколко години света преорах заради това в градината на голямата... оказа се, че тихичко участват в тая програма и никой не ни е дал да подпишем нищо. А аз съм против, и както се оказа - още много родители, всъщност повечето. Като вдигнахме патардия, смениха политиката и се подписаха само родителите, които искат детето им да приема такова мляко, вместо обратното. Толкова е лесно да се предозира флуора, че само това ми е кусура, и в градината да ги поят с него.

# 97
  • Пловдив
В яслата даваха, в градините не. Ще следвам светлия пример на приятели и ще правя картонена "торта" с дребни изненадки във всяко парче.

И аз съм за хартиени торти с изненади!

За флуорно мляко не бях се сетила, но съм чувала от близки преди години.
Нас никой за нищо не ни е уведомил или питал.

# 98
  • Пловдив
Бу, аз не съм питала какво е млякото, но не трябва ли ако е с флуор да ме уведомят и да ми дадат да подпиша, че съм съгласна  newsm78 Аз също не желая дъщеря ми да пие такова.

Ако тортата е със сертификат не може ли? Или пък не може ли да се направи бисквитена торта с нишесте или някакъв крем. Нали в ДГ също им дават за следобедна закуска бисквитена торта.

# 99
  • До хладилника, който обичам
На въпроса на майка на родителската вчера казаха - и със сертификат не може, и от фирмата, която обслужва с храна на кетъринг, не може. Не може и толкова. Може опаковани неща.

# 100
  • Пловдив
Ако тортата е със сертификат не може ли? Или пък не може ли да се направи бисквитена торта с нишесте или някакъв крем. Нали в ДГ също им дават за следобедна закуска бисквитена торта.

На нас ни казаха, че торите са забранени!
Щом със сертификат не може, как ще вкараш домашна бисквитена?!

# 101
За тортите на нас ни казаха-торта без крем и сметана-е ,че то без това,каква торта е.Демек-просто  не може да носим торти Wink.Преди 2 дни като водих малката видях една майка да носи питка и предполагам други дреболии,но бяха в чанта.
Тази картонена торта имали специфично оформление или както ти дойде на сърце newsm78питам и аз като малоумните,ама Embarassed Mr. Green
за млякото не съм питала,не са ни казвали

# 102
  • Пловдив
нова мама84 ето как се прави http://krokotak.com/2010/11/torta-s-iznenadi/
miraluba, не съм писала домашна бисквитена торта, а бисквитена торта, т.е мога да я поръчам да ми я направят и да ми дадат сертификат.
Аз не съм питала в нашата ДГ, но предполагам, че щом има наредба, сигурно и при нас няма да разрешават никакви торти.

# 103
  • Пловдив
Забелязала съм, че в нашата градина миналата година носеха торти. Показваха сертификата на сестрата. И дъщеря ми е казвала, че са яли торта, защото някое дете е имало рожден ден. Забелязвала съм да слиза с лепенка на Тон Бонбон на блузата, значи и аниматори са имали. В този ред на мисли забраната за торти от тази година ли е.  Thinking

# 104
  • Пловдив
На род срещата казаха,че торти не може.Аз попитах за аниматор-може.Почерпката да е пакетирана.
В яслата до последно си носехме торти със сертификат.Но яслите и ДГ са по различни наредби и под шапката на различни министерства.Така че не се учудвам

Общи условия

Активация на акаунт