Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
И при нас не е имало проблеми, влезе с такава радост, но нещо хич не съм доволна от персонала на Червената шапчица  Sad
Никаква информация не дават конкретно за детето. Говори се общо с две, три думи. Нито телефон дават, нито нищо. Взимат ти детето на входа и край.
Към 10 ч вече неможех да си намеря място и отидох до градината. Имаше тържество отвън, но двете първи групи бяха затворени по стаите. Горките деца като затворници висяха по прозорците и гледаха тържеството. Мн се ядосах, защото предварителната информация беше, че ще има тържество и то ще е само за децата и така моята кукла следобяд беше разочарована, че е нямало такова  Crossing Arms
Cecile направо съм изненадана как във Велимира са ви позволили да постоит при децата, браво направо са за поздравления. Нас въобще не ни допускат ни до гардеробчета, ни то никъде, дори не знам къде отива детето ми, мн ми е тъпо.
Иначе поне за сега се радвам, че има желание да ходи. Днес отново отиде с усмивка и нямаше никакъв проблем. Като я заведох имаше две деца от нейната група, които истерично ревяха милите, едва ги удържаше госпожата и ми се сви сърцето, че и нашата ще се разтрои но тя с бодра крачка тръгна нагоре.
Ох, дано да е все така.  Praynig

# 571
  • Пловдив
Никаква информация не дават конкретно за детето. Говори се общо с две, три думи. Нито телефон дават, нито нищо. Взимат ти детето на входа и край.
Ти какво очакваш все пак!?!? Това са 25-30 деца, ако на всяка майка се говори напоително по колко време ще отнема?

# 572
Feichkata, май и при нас не всичко е толкова розово. Малкият започна да реве и той в хор с другите. Госпожата не знаеше на кой да обърне по-напред внимание, нито родителите на новите деца се чувстваха спокойни, нито и аз сега съм спокойна ...

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 16:54 от Анонимен

# 573
Ти какво очакваш все пак!?!? Това са 25-30 деца, ако на всяка майка се говори напоително по колко време ще отнема?

Аз не съм сигурна че новата учителка въобще успя да запомни как се казваме, вътре ревяха деца, вън приемаше едно ново за деня, уж трябваше да обърне внимание и на нас, за нея всъщност и ние сме нови ... тя нищо не може да каже защото нищо не знае всъщност. Сигурно и днес ще стоят затворени за да не ги изгубят, а в това хубаво време колко лесно и хубаво би било за децата навън.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 11:16 от Анонимен

# 574
  • Пловдив
Иначе поне за сега се радвам, че има желание да ходи. Днес отново отиде с усмивка и нямаше никакъв проблем.

Това е най,най,най-важното!Другото могат да ти го изиграят госпожите,но няма да е истина.Те за първи път са заедно с тези деца и няма как да помнят колко е яла или нещо друго.Да,ако е плакала много ще помнят.Ако има нещо да си казват,ще ти кажат
В нашата ДГ също не се пуска до шкафчетата,също не дават телефон в началото.Не се дава информация за всяко дете.Аз съм реалист и за мен това е нормално.Представи си 30 родителя да звъннат по два пъти.Госпожата освен телефонист за друго време няма да има.

Очаквах да ни посрещне вчерашната госпожа, която познава, но нея я нямаше. Имаше нова учителка, която не познаваше нито нас нито новите деца, не знам каква е тази поетапна адаптация Shocked с такива рокади от втория ден на и без това стресираните душички.

Може би госпожата от сутринта трябва да изкара нон стоп две седмици?
Непозната за теб госпожа,децата я познат от вчера на обяд.Споко.Това е работния график на госпожите.Няма как да бачкат двете успоредно две седмици или месец.

и все едно е умишлено това поетпано стресиране (а не адаптиране) на децата. Не може на втория ден да ти сложат новата госпожа  и то сама ..

Да,нарочно е направо.Искат да се отърват от дечурлигата,които само им пречат  Joy

С кой да е с госпожата?Със супермен?Децата познават тази госпожа от вчера.Родителите не я познавате.Разбирам,че си стресирана,май повече от детето.Но този персонал не посреща първа група за първи път и не може да ви се обръща персонално внимание само на вас.Знаеш каква е системата 30 деца с една госпожа

Хубавото е,че детето ще свикне с новия начин на протичане на деня.Ще му харесва.Ти също ще се успокоиш като видиш,че той се чувства добре.И тези първи дни ще са в миналото.Мисли позитивно.Така ще е по-лесно и за детето

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 09:42 от ♥Elfita♥

# 575
  • Пловдив
Cecile, разбирам те много добре. Но е нужно време - и на децата и на госпожите.
Децата трябва да свикнат с госпожата и госпожата трябва да запомни децата.
Нормално е да не ги извеждат от първият ден, кой може да се обува, кой не. Ако твоето е на 3 и половина в групата може да има деца под 3. Разликата от 5-6 месеца в тази възраст е лесно забележима. Трябва да свикнат с обстановката и градината преди да започнат да ги извеждат както по-големите.

Не е лесно, но с повече или по-малко търпение нещата ще се подредят.

# 576
  • Пловдив
Сесил, това са нормални неща, първият ден винаги минава весело, почакай да видиш сега и другите, които пишат - до седмица всички реват дружно. При нас периода на рев беше кратък, затова пък мрънкането да не я водим с месец-два...Само не мога да си представя да нямам информация, това звучи повече от зле, аз не се качвам до горе в градината, а и не желая - да разстройвам само децата, но пък като я взимам и давам всичко се казва, а каквото не е казано, лесно се разбира, детето вече си говори. Аз лично притеснения дали ще яде нямах никакви, като я познавам, веднага искала допълнително от първите дни, но пък съня - там е по-трудна, спи леко и дълго, а там ги будят..е, всичко се нагласи, оставят я последна нея да си доспи. Относно госпожите - и при нас има смени, аз съм доволна от това, с времето ще видиш, че е по-добре да му се мяркат няколко госпожи на детето, после при някаква смяна, няма да е привикнал все на един образ. Да, сега му е трудно, но отначало като свикне с разнообразие - после няма да търси все една и съща!  Hug

# 577
  • Пловдив
Cecile две госпожи са и се застъпват по обяд за един час. Спокойно, справят се с децата, нормално  в началото да е трудно. Наистина голям достъп са ви дали- чак легло и избирате. Нас ни пуснаха до гардеробчето и то първия ден само. Пижамките остават там през седмицата, не са загубени.
А дали ще си дадат телефона е въпрос на желание. Майка ми е учителка на втора група. Вчера, например, в 20.30 ѝ се обади родител да пита с къс или дълъг ръкав да заведе детето. Някои може да искат да си спестят това.
Feichkata наистина, по-важно е, че Симонка ходи със желание. В някои градини има практика да не водят малките на първата тържество, за да не ги стресират допълнително. В "Еделвайс" където сме ние също е така.

# 578

Не знаех че се сменят както пишеш. Вярвам че са добри педагози и че този период ще мине, но с малко усилие и повече персонал може да е по-лесно. Ако днес той беше видял госпожа, която познава от вчера щеше да влезе с удоволствие в групата, аз нямаше да се занимавам с разни нови обяснения, тя нямаше да се чуди кои сме и така, това ме притесни

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 16:56 от Анонимен

# 579
  • Пловдив
Повече персонал, няма от къде.
Нашият набор е много голям и в групата на Тити по списък са 32 деца.
Разбирам очакванията ти, но и госпожите са хора!
Когато се опознаят и децата се адаптират, въпреки бройката нещата вървят. Все пак имат и една леля на помощ.

# 580
  • Пловдив
Вярвам че са добри педагози и че този период ще мине, но с малко усилие и повече персонал може да е по-лесно...

Абсолютно съм съгласна.Но в нашата действителност няма как да стане.За повече персонал пари няма.За усилие ги мързи  Laughing
Явно във вашата ДГ имат някакви проблеми с персонала,защото не е нормално една госпожа да е цял ден.Нищо.Тази новата се е запознала сутринта.Имай предвид,че е въпрос и на характер как ще се държиш и приемеш децата.Може втората да е по-строга и сурова.
Ако днес той беше видял госпожа, която познава от вчера щеше да влезе с удоволствие в групата, аз нямаше да се занимавам с разни нови обяснения, тя нямаше да се чуди кои сме и така, това ме притесни

Не може с групата да работи само една госпожа.Все някога щяхте да срещнете и втората госпожа.Без обяснения и притеснения няма да минеш

В нашата ДГ една лелка е на две групи.Във вашите имате ли си персонална лелка?Как звучи само,а  Mr. Green

# 581
  • Пловдив
Ние си имаме наша лелка, само на нашата група  Simple Smile

Елфи, знам че не питаш мен, ама да се изфукам.

# 582
В нашата ДГ една лелка е на две групи.Във вашите имате ли си персонална лелка?Как звучи само,а  Mr. Green

Mr. Green Имаме, вчера беше на двора с друга група

# 583
  • Пловдив
Лелките (вярно, как звучи) са също на смени. Сутрин е една на две групи. На обяд са вече две- всяка в групата си. Следобед първата си тръгва и остава втората- пак обслужва две групи.

# 584
  • Пловдив
Ние сме втора група вече. За съжаление едната ни г-жа тази година я няма и имаме нова. Новата г-жа вчера беше първа смяна. Но другата ни г-жа беше дошла сутринта да посрещне децата, все пак ги познава, а и да помогне на новата. И за това беше изкарала цял ден.  Peace
Cecile, мисля, че може и при вас да е подобна ситуацията.
Ние имаме наша леля и леля от съседната група. Двете се сменят, но по обяд всяка си е в групите.

Общи условия

Активация на акаунт