Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 572
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Peschek си ме е разбрала! Така го разбирам! Но да събера пари и да ги занеса на нашата учителка/директорка/леля или каквато е там отговорничка в градината, ще има да искат  Whistling
В никоя градина не дават пари на ръка на учителките....

# 646
  • Пловдив
Josefin,учителките и директорката нямат досег с парите и пари не взимат.С тази отговорност се товари някои от родителите.Но то ако иска някои да злоупотребява,винаги може ....

# 647
Така е , но и ако нагласата спрямо персонала, който гледа децата е такава, по-добре детето да е на друго място. Не мога да си представя да оставя детето при хора, на които нямам доверие Peace.

# 648
  • Пловдив
намесят ли се пари, просто отношенията стават други - дори най-добрите учителки и прочие, на които се има доверие и са много мили, ако се намесят суми и давания не става добре. Но аз съм малко встрани, тъй като в частната градина така или иначе се налива по-висока такса, купуват си всичко, подновяват настилката на двора и пари не са искали за нищо странично. А освен мокри кърпи да занесем по пакет на месец нещо такова, но не че го спазвам, като забравя! Ето, сега си напомних  ooooh!

# 649
  • До хладилника, който обичам
Намирам разговора, по неясна причина кривнал в посока "учителките в градините скатават пари и не заслужават доверие" за неприятен Tired
Как и защо някой реши, че те събират пари на ръка, които пари отиват в неизвестна посока?
Точно с тая цел отдавна, от години, учителките не събират пари на ръка - събира ги родителски колектив, т.нар. "настоятелство". И за всичко се предоставят касови бележки. Как точно си представяте, че някой, без значение учител или упълномощен родител, пазарува безотчетно и си прибира парите ви в джоба си  ooooh!

Права е Шайн...

# 650
  • Пловдив
ами да, не е приятен разговора, но не всеки има няколко деца на възраст над и за градина, за да знае какво се случва и да е минал 100 пъти през това, нормално за мен лично е да питам миналите през това какво правят като им се поиска да купуват. А и ми стана любопитно от предишен пост, в който се питаше..

# 651
  • Пловдив
като им се поиска да купуват.

Никога нищо не са ни искали да купуваме.Родителите решават какво и как.Но в някои градини си искат.Не се знае каква ще е практиката при вас,ако я пуснете в държавна.Но пари учителките няма да ви събират.Родителите се занимават с това

# 652
ами да, не е приятен разговора
Работата е, че от прост въпрос за купуване, който е съвсем нормален, изказа някакви предположения за корупция, за съмнения и какво и не  Rolling Eyes

Едно е да се пита, купувате ли, как, кой и за какво, съвсем друго - а, пари на ръка да им давам, ама как така им давате, не се ли съмнявате като ги давате така  Laughing не, че нещо, но все пак хората не са овце. Нали?

# 653
Много полезна тема!  newsm20 Ще ви следя, за да събирам впечатления, че ей сега ще дойде и нашия ред.

# 654
Котаракът в чизми заработи ли? Някоя мама ще изкаже ли мнение за обстановката и отношението?

# 655
  • Пловдив
Котаракът в чизми работи ли?

Не.Приятелки чакат да ги прехвърлят втора група там от Малина.Все още водят децата в Малина

Бу,не виждам нищо лошо,че Josefin пита или изказва съмнение.Защо се обиждате,че някой се съмнява.Човешко е-и съмнението,и присвояването  Wink .Нейното дете ходи на частна ДГ и там нямат такава практика.Таксата е 8 пъти по-висока,но е разход,който се обявява

# 656
Сигурно е човешко човек да се съмнява в хората, на които е поверил децата си и да очаква нищо добро да не излезе от това, да се събират пари за пособия, пък някой да вземе и да си купи кюлоти, примерно Laughing Както и да е. Предлагам ако някой ден Josefin реши да смени частната градина с държавна, да се пише в родителския актив/настоятелство и да събира парите сама, съответно да харчи и оправдава харчовете пред другите родители. По-голям контрол от това не мога да измисля Simple Smile
Нито в градините, в които са децата ми, нито тези на познатите ми, са събирали пари "безотчетно", впрочем.

# 657
  • Пловдив
От това да си касиер на групата, но и член на настоятелството по-голям ташак няма! Гарантирам ви го. Пък ако успеете да се нахендрите за повече от едно дете така е.... безумие, чиста лудост!

# 658
На родителската среща уж имахме избор между много фирми и интересни допълнителни занимания, като йога, зумба, арт ателие - и накрая, директорката обяснява, въртя, сука и без да го каже директно "отпишете ги другите", се стигна до "с тези работим най-добре" и "английски, народни танци, модерен балет", светата троица на пари, почти хвърлени на вятъра Tired Точно на тая фирма, дето държи повечето градини в града пък хич не съм им очарована от качеството, гледала съм го четири години вече. Отделно от ужасните статии в пресата за тях от миналата година (и мисля, че има голяма доза истина в тях). Яд ме е много, и едновременно с това ми е тъпо детето ми да стои като аутсайдер, отделено от другите.

Към коя фирма са записани вашите деца в градината, ако ходят на нещо? Впечатления от наученото?

# 659
  • Пловдив
На родителската среща уж имахме избор между много фирми и интересни допълнителни занимания, като йога, зумба, арт ателие - и накрая, директорката обяснява, въртя, сука и без да го каже директно "отпишете ги другите", се стигна до "с тези работим най-добре" и "английски, народни танци, модерен балет", светата троица на пари, почти хвърлени на вятъра Tired Точно на тая фирма, дето държи повечето градини в града пък хич не съм им очарована от качеството, гледала съм го четири години вече. Отделно от ужасните статии в пресата за тях от миналата година (и мисля, че има голяма доза истина в тях). Яд ме е много, и едновременно с това ми е тъпо детето ми да стои като аутсайдер, отделено от другите.

Към коя фирма са записани вашите деца в градината, ако ходят на нещо? Впечатления от наученото?

Коя е фирмата? Аз нашата така и не рабрах коя е, за народните танци имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт