Обща тема-говорилник за детски градини в Пловдив

• 37 569
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Към коя фирма са записани вашите деца в градината, ако ходят на нещо? Впечатления от наученото?

В нашата ДГ попълвахме декларации към коя фирма и какво искаме като допълнителна дейност.Все още не е ясно за коя дейност коя фирма ще е.Още не са броени декларациите
Мин година записахме народни танци.Тази година отново и отново искаме омразната фирма Данивер. Laughing Ние сме доволни от заниманията и какичката.Няколко пъти съм влизала на занимание изненадващо и съм доволна от видяното.Е,цял танц не ни е изкарала нашата трътчица,но и не го очакваме

# 661
  • До хладилника, който обичам
Ето тук сме говорили за фирмата, за заниманията изобщо, както и за допълнителни пари за пособия Mr. Green

# 662
При нас дейностите са разпределени между 3 фирми почти по равно. Мисля, че е правилно. От друга страна се губят отстъпките, ако запишеш детето на 2 или 3 дейности и те са на различни фирми. Но в крайна сметка таксите са годишни, така, че не се получават големи разлики.

# 663
  • Пловдив
Бу, за момента с нещата, които пишете съм далече от мисълта да я пусна в държавна градина.
Обаче ме вълнуват градински неща.
Скрит текст:
А въпросът ми при кого отиват парите - родители или учители, се извъртя много нагласено, за да се изкажат мнения, които не търсех. Реално питах учителите или родителите събират парите, нищо друго.

На 3 години не е ли рано за спорт, записвате ли ги на нещо извън градинско от предложенията - като танци, плуване, тенис или изчаквате до 4-5 години? Главно тенис и плуване ни вълнуват, щом има топки и вода всичко е прекрасно при нас.  Laughing
И четки и боички, но градината ни е с профил изкуства и всеки ден рисуват и творят.

# 664
  • Пловдив
записвате ли ги на нещо извън градинско от предложенията - като танци, плуване, тенис или изчаквате до 4-5 години?

Водим я на плуване от това лято.На 3 г и половина може и да ти я вземат за плуване.За тенис ви е мега рано.
Детската аеробика на бул Дунав също е вариант.Мисля,че взимат и малки

Бу, за момента с нещата, които пишете съм далече от мисълта да я пусна в държавна градина.

Пишем така,за да секнем наплива към държавните  Joy

# 665
Може и грешно да сме схванали какво казваш и питаш, но на мен лично наистина ми направи неприятно впечатление, като липса на доверие (което пък повдига други въпроси, които вече обсъдихме, няма нужда да продължаваме май).

Аз и преди съм казвала, че и от двете държавни градини, с които имам личен опит, не бих могла да съм по-доволна Grinning
Има дреболии като това с фирмите, доставчици на услуги, но те са по-скоро маловажни на фона на общото.

О, забравих да кажа - отпуснали са пари за двора на градината и ще се оправи, с малко късмет още тази година.

На спорт на 3-4 не бих записала аз, на 4-5 вече има какво да правят. Гледам, че някои от децата в групата ходят на плуване (в 'Младост', 8 лв/посещение). Аз бих записала на зумба за деца, на йога за деца - те не са точно спорт на тая възраст, но ги раздвижват.
За съжаление, жената, която предлага йога в градините, не е дала оферта за цени, след като е подала предложение за участие, което значи, че не участва във финалния избор.
А на зумба май няма да се събере група в градината. И двете неща обаче се предлагат в извънградински занимания, така че вероятно като има възможност, бих водила на нещо.
Плуването ми е сложно за организация, но на зумба може би да.

# 666
Мамчета вчера като взимах децата от градина се бях меко казано неприятно изненадана. #Cussing out #Cussing out Синът ми, който е в предучилищна група ми се усмихна и на мен "ми спря тока" . Нямаше му 2-та предни горни зъба. Според госпожата децата се бутали и едно бутнало друго, то паднало върху мойто и му избило зъбите.  #2gunfire Даже и му ги събрала и ми ги дава да ги дам на феята на зъбките. Това става следобед.  Всичко ми се представи толкова с усмивка, все едно нищо не е станало. То и без това щели да паднат , та нямало какво да се мъчи. Не ми стана много ясно точно какво се е случило, детето и то не можа да ми обясни точно. Какво да правя според вас ?

# 667
  • Пловдив
Ако е и без това зъбите са били разклатени е едно, да са избити зъби друго.

# 668
  • Пловдив
ilyova,егати и госпожата.Защо не се е обадила,когато е станал инцидента?Детето не е ли плакало?Кръв не е ли текла?От цялата работа е хубаво,че са млечните зъбки,а не постоянните
Какво да правиш ми е трудно да кажа.Задължително сериозен разговор и с двете госпожи да ви се обаждат при инциденти,а не да ви посрещат с усмивка и два зъба в ръката.Иначе такива неща стават,дори когато ги гледаме,ние,родителите

# 669
  • Пловдив
Избит зъб е средна телесна повреда!!!! Обаче клатещ се преден млечен - моите момчета си ги вадят един на друг.

# 670
  • Пловдив
Котаракът в чизми заработи ли? Някоя мама ще изкаже ли мнение за обстановката и отношението?

Още не. Но се очаква другия месец да отвори. Ние също се преместихме там от Малина, защото нашата г-жа отива там. За отношението-само ще кажа, че най-добрите г-жи от Малина ги преместиха в Котаракът. Това го твърдя, защото миналата година посещавахме Малина, а и сега все още и познавам г-жите. Обстановката-ми нова градина, предполага се, че ще е хубаво.

За допълнителните дейности-миналата година ходихме на модерен балет към Данивер. Записах тогава три годишната си дъщеря с идеята да изразходва енергия, не очаквах да научи кой знае какво. Но на края на учебната година на открития урок с баща й останахме много приятно изненадани. Очите ни се напълниха със сълзи  Embarassed Представиха ни 4 танца, ама така хубаво ги изтанцуваха децата. Просто бяха прекрасни. Наистина бях очарована.
Тази година пак ще се записваме. Тя иска да танцува пак Simple Smile

# 671
Според него едното зъбче се е клатило, но другото не. Проведох разговора с госпожите, но те продължават да се усмихват и да представят нещата все едно е нормално. Не желая да вдигам скандал , все пак и дъщеря ми е там. Но това неглижиране не ми харесва. А за кръв , имаше. Мен първо ме стресира кръвта по бузката.  

# 672
Записах тогава три годишната си дъщеря с идеята да изразходва енергия, не очаквах да научи кой знае какво. Но на края на учебната година на открития урок с баща й останахме много приятно изненадани.
Може да има нови преподаватели, минало е време откак голямата ходеше. Тогава по мое мнение госпожите в градината им организираха много по-красиви и ефектни представления и танци от тези на външната фирма. Ще разберем, надали ще се размина с танците тази учебна година Grinning

# 673
Все пак говорите за дете на 6г и 2м Peace. Дори и да не са се клатили зъбите на тази възраст корените почти са стопени и зъбчетата могат да останат в някоя ябълка при отхапване.
За какви средни телесни повреди говорите във възраст, която е масова за смяна на съзъбието?

# 674
  • Пловдив
Котаракът в чизми заработи ли? Някоя мама ще изкаже ли мнение за обстановката и отношението?

Не още. Обстановката - ами в чисто нова градина, миришеща още на боя, как да е обстановката?
Особено в сравнение са тази от апартаментите.
Отношението - каквото е в "Малина". Персоналът е същият с малки допълнения...

Общи условия

Активация на акаунт