Бебешката количка - цяла наука за второ висше №19

• 65 058
  • 835
  •   1
Отговори
# 735
Stella N., коша за новородено не е за возене в кола. Нищо че "става". Как точно ще му сложиш коланите и ще стои обратно на движението?

# 736
Момичета, аз продадох Нуната, купи си скиорско яке с парите от нея Blush и сега си търся лека и евтина количка, която да ми стои в багажника. Бях се спряла на чадърчетата от Джъмбо, ама не знам дали няма да са много калпави - иначе за около 100-150 лв. само за втора употреба се сещам newsm78 някакви идеи да ми дадете или някой да е ползвал тези джъмбовските?

Имам спомен, че преди около месец КЗП обяви чадърите на Джъмбо за изтегляне от търг. мрежа, като ги обяви за опасни...

# 737
Как може да ти друса и да спиш?Не мога да го разбера това!
Имах едни представи за количката си,пък то какво излиза... Ужас!

# 738
Как може да ти друса и да спиш?Не мога да го разбера това!
Имах едни представи за количката си,пък то какво излиза... Ужас!

Е, не знам. ) Не съм питала щерката като беше на 1-6месеца. ))))
Но беше факт, че когато се разревеше и и се спи, трябваше да друса повечко и да се вози с колкото се може по-голяма скорост. )

# 739
Мирама,мерси.  Hug Ще си отбележа съвета ти за друсането,дано помага и при нашия бебок.
Ако харесам още някоя количка,пак ще попитам тук,надявам се да не ви преча   bouquet

# 740
Незнам и моята щерка сега обича да и друса в количката. Като влезем в някой магазин или пък по много равни плочки се движим и се събужда и реве Simple Smile
А за количките на джъмбо тип чадърче аз лично много съм доволна. Това е единствената количка, коята остана здрава от баткото. А съм я товарила много с торби по дръжките. Не знам какво и е опасното и какво може да и се развали. Като за нова количка за 30 лв е повече от супер.

# 741
Stella N., коша за новородено не е за возене в кола. Нищо че "става". Как точно ще му сложиш коланите и ще стои обратно на движението?
Мирама незнам newsm78 ,така ми каза жената в магазина.Обясниха ми нещо от рода че се застопорява с предната седалка,но не се задълбочих в това.Ще си го возя в седалката тогава.
А какво ще кажеш между трите?

# 742
От мен още две бройки друсащи се бебета:)
За количката от Джъмбо - нямала надпис, че е за над 6 месеца и че трябва да се пазят пръстите, не е изтеглена, май ще рискувам.

# 743
Ако коша е с функции освен  като кош за новородено да се ползва и като столче за кола,става...Има си колани(самия кош),слага се странично на движението и се захваща с коланите на автомобила,точно както е с нормалните столчета за кола Peace Визирам Jane Rider Matrix...

# 744
 bubka:), има и такива, но те са малко.
За това попитах дали е сигурна, че точно този модел количка и кош стават и за ползване в кола.
И въпреки всичко, аз си предпочитам стандартно столче за кола, много по-добра защита осигурява от другия кош.

# 745
1.Пег перего http://www.ecobebe.bg/product_info.php?cPath=24_45&products_id=522
2.Конкорд http://www.bebe-best.com/concord-neo-mobility-set-2013-beige-beb … -3v1-p-41616.html
3.Жане http://www.bebe-best.com/jane-detska-kolitchka-muum-soft-p70-201 … eige-p-30246.html
Конкорда се оказа по-тромав от другите 2,и седалката няма напълно легнало положение,има чупка. Има ли проблем за детето?Тези меки кошове за новородено/на Жане и Конкорд/ удобни ли са?Жането и Перегото са леки,но Перегото ми води класацията,защото ако искам мога да си возя бебка в колата и в коша за новородено,понеже е твърд.Иска ми се да чуя и вашия съвет.
Приятен и усмихнат ден!   bouquet
И аз не харесвах Конкорд на живо точно защото беше тежък и тромав.Пег Перего също не ми хареса заради дръжките му.Не една голяма дружка,а 2 малки което е супер неудобно.Принципно не се препоръчва поне до 6я месец детето да се слага в столче(кош)за кола заради гръбнака.Ние возихме бебето в коша за новородено както правят най-вероятно всички хора.Иначе това кошче за кола на Хане(Жане,Джейн) е удобно и безопасно за съвсем малко дете.
Скрит текст:
По подобен начин изглеждаше и нашето на Хане Матрикс:
Скрит текст:

# 746
  • София
Буук е с цяла дръжка., не с две отделни, но и отделните  не са зле, въпрос на навик е.
 На конкорда фюжъна ми харесва, неото не.
Жане, Хане или каквото там... също имат кош за новородено, който става на стол за кола, вероятно може да купите тази комбинация вместо посочената. Въпреки че е много по-безопасно бебето да се вози в кошница за кола, а не в кош, пък било той и  с възможност за закрепяне в колата.
bubka:) - нещо не разбрах, до 6 месец как според теб следва да се вози  бебето в колата?

# 747
Кошницата за кола всъщност е единствения начин, по който се препоръчва да се возят бебетата.

# 748
Буук е с цяла дръжка., не с две отделни, но и отделните  не са зле, въпрос на навик е.
 На конкорда фюжъна ми харесва, неото не.
Жане, Хане или каквото там... също имат кош за новородено, който става на стол за кола, вероятно може да купите тази комбинация вместо посочената. Въпреки че е много по-безопасно бебето да се вози в кошница за кола, а не в кош, пък било той и  с възможност за закрепяне в колата.
bubka:) - нещо не разбрах, до 6 месец как според теб следва да се вози  бебето в колата?
Ами както съм писала-в коша за новородено...Как иначе бебе което дори не може да си държи главичката изправена ще го сложиш в столче за кола?Направо не си го представям...
Ето пример за тази количка:
http://www.slunce-bg.com/product/180/jane-rider-reverse-3-v-1-rose-j46.html
Сега линка се отваря Peace
Кошчето за новородено на снимката става столче за кола,само се маха покривалото.

# 749
  • София
В стола за кола е най-безопасно и не, не след 6 месец, а от новородено, то няма за какво права да си държи главата, тя си е легнала, на облегалката, не виси, не стърчи и т.н. Те са измислени и предвидени за  новородени до към 10м-годинка.  За  след 6 месеца има 0-18 столове.

Линкове не ми трябват, знам как се закрепя кош за новородено в кола(предвиден за такова закрепяне), гледала съм и достатъчно краш тестове вкл. клипове и съм видяла разликата между ошниците и кошовете при  сблъсъци. Категорично не бих возила детето в кош вместо в столче.
Матрикса и той не блести с добри резултати на краш тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт