Любители на Котки Тема 66

• 37 286
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
О, това бебе Пикълс никак не се държи като бебе  Crossing Arms До преди малко отбранява новото си леговище (препълнения кош за пране) със зъби и нокти... буквално  Crazy Реших да пусна няколко перални, ама отпора беше толкова жесток, че ще пусна само една, иначе съм заплашена да ме изяде с парцалите  Mr. Green Откакто го откри не иска да стои толкова много при мен - там си спинка. Накрая ще преглътна чаршафите, ще си останат вечно мръсни, а аз ще си купя нов кош и нови чаршафи пък  Naughty

А Бианка явно наистина не харесва гранули... но ще трябва да яде нещо твърдо, за да си почиства зъбките  Rolling Eyes Някой беше казал, че дава веднъж седмично сурово пилешко крилце. Обаче нали не трябва да им даваме сурово месо (главно заради токсоплазмозата)?

# 136
Здравейте, искам да ви помоля да ми дадете съвет за моята котка. Тя стои на вилата ни, един комшия я храни и се грижи за нея когато ни няма. Миналия уикенд като отидохме я видяхме, че куца и не може да си стъпи на предната лява лапичка. Няма рана, не напипваме счупено. Мислехме си, че ще й мине, но ММ днес каза, че още  купи и няма подобрение, даже май я боли повече защото сега като й докосне лапичката й тя мяука.
Мислим да я заведем на лекар. Нали няма от там да ни кажат, че се халосваме?  Може да е нещо сериозно...  Whistling

Ето го, да ви го покажа  Flutter Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 13:15 от medissa

# 137
  • Варна
medissa, заведете си котката на лекар. Щом толкова време не ѝ е минало, бих се притеснила. Да не би да се е забило нещо в лапичката! Доста време сте изчакали.

Чакам още истории от Пикълс! Laughing Heart Eyes

Росченка,  Hug

За разлика от Бианка, Женя плющи всичко, което ѝ дадем. И изяжда до последно порцията си, "да не я бие циганчето". Laughing

# 138
Мисля, че не е проблема в лапичката, а по-скоро някъде по-нагоре по крачето.  Whistling Whistling

# 139
Здравейте Simple Smile
Искам да взема на сина си котенце (отделно, че лично аз обожавам котките) и бих искала да взема покрита тоалетна.
Бихте ли ме посъветвали каква точно да бъде?
Благодаря!

# 140
  • До хладилника, който обичам
Да бъде с филтър, щом е покрита, са казали хората Grinning В Продавалника съм виждала такива тоалетни с филтър на около 20-22 лв.

На Маша взехме да даваме една храна, която бяхме взели още преди да вземем нея - пакет Friskies, че да не го държим напразно. Е, няма такова отвращение Rolling Eyes Преди малко коментирах, че у нас даже котката печели от здравословното хранене, понеже й взимаме храна без оцветители, консерванти и "подобрители" и явно й действа добре, има дори излишък от енергия за бели. И въпреки че се мусеше на тази храна в началото, след паучовете, свикна - и сега на Фрискис-а, който е със сигурност "подобрен" и оцветен, изобщо не налита. Танцува около купичката, пее арии на глада и яде само в краен случай.

# 141
А каква е тази храна без оцветители? Къде мога да я намеря?

# 142
Продава се в зоомагазините. В големи чували на грамаж. Не са цветни гранулите, а са кафеничкави. обикновено качествената е над 12-15 лв за килограм.

# 143
Някой беше казал, че дава веднъж седмично сурово пилешко крилце. Обаче нали не трябва да им даваме сурово месо (главно заради токсоплазмозата)?
Трейси, токсоплазмозата се разпространява чрез фекалии, а сред месата най-често може да бъде открита в това на гризачите, прасетата, агнетата и дивеча. Най-често ще намериш токсоплазмозни пилета по селските дворове, а не в птицефермите. Просто в "заводски" условия контролът е по-висок, защото токсоплазмозата води до намаляване теглото/апетита на пилетата и КПД-то на носачките. Това веднага удря производителя по джоба.

Както знаете, аз храня и котките, и кучето със сурово месо, кокали и карантия. Досега всички изследвания за паразити са били отрицателни.

Еднократното даване на сурово пилешко крилце беше препоръчано от Мис Нели.

# 144
Аха  Peace Защото аз онзи ден се бях зачела за токсоплазмозата (все пак живот и здраве ще забременея, а не искам да давам Пикълс за отглеждане на наще или на баба ми  Crossing Arms), та там четох че е възможно аз да се заразя от недобре сготвено - сурово месо, опитване на сурова кайма, недобре измит зеленчук и разбира се - от фекалиите на котката. Четох доста и общо взето по-натам ще си направя изследване, но пишеше, че при дълго съжителстване с котки възможността да съм хващала токсполазмоза и да съм развила имунитет е голяма, т.е. за не е опасна, ако е така. А аз от малка живея с котки - като дете с тези на баба, външни, никога необезпаразитявани или ваксинирани. После моите бяха външно-вътрешни, обезпаразитявани, защото имаме къща и не мога да ги спра да излизат. Та общо взето в статията пишеше, че не бива да даваме сурово месо на котките ни, точно заради тази вероятност. Колко е вярно аз не знам, просто това четох  Peace

# 145
Добре, ако Биби откаже каквато и да е гранулирана храна, само това ли е алтернативата - да давам сурово крилце веднъж седмично?

# 146
Виждала съм и едни котешки стикчета (така пишеше  Mr. Green) - бяха като пръчици, не толкова твърди като гранулите, но твърди. Може би нещо такова....  Rolling Eyes

пп - абе знаех си аз, че Бианка има поне един "дефект"  Whistling Mr. Green

# 147
Joy Joy Hug Всъщност, няма! Хич не ме тревожи това със сухата храна. Толкова мило и кротинко животинче е! Heart Eyes Гушава от малка, играе си самичка с играчките по един час и после кротичко си чучва на някой креват, и заспива. Обича да я гушкат; не бяга; мърка; спи при някой от нас, а не скрита някъде... абе съвършена е, да ми е жива и здрава. Grinning

# 148
Joy Joy Hug Всъщност, няма! Хич не ме тревожи това със сухата храна. Толкова мило и кротинко животинче е! Heart Eyes Гушава от малка, играе си самичка с играчките по един час и после кротичко си чучва на някой креват, и заспива. Обича да я гушкат; не бяга; мърка; спи при някой от нас, а не скрита някъде... абе съвършена е, да ми е жива и здрава. Grinning

Трябваше да ти пробутам Пикълс  Crossing Arms
На мен само дивачки ми се падат  Mr. Green

Ето и в момента си организира поредната атака срещу мен, но тя не знае, че до скоро съм атакувана от най-изобретателния в тази област - Заки и съм с такава теоретична и практическа подготовка в отбиване на котешки засади, че ще пати, не знае с кой се е захванала  fight

# 149
Трябваше да ти пробутам Пикълс  Crossing Arms
На мен само дивачки ми се падат  Mr. Green
Stuck Out Tongue Winking Eye Joy Сигурно някакво равновесие цели природата, знам ли... Rolling Eyes
Пикълс е бебоче още. Ако е вярно това, което казват за децата, че кротките бебета стават диви хлапета, Господ да ми е на помощ, а ти после ще потриваш доволно ръце и ще си казваш "А, видя ли сега?! На ти кротка котка! Twisted Evil ". hahaha

Общи условия

Активация на акаунт