Любители на Котки Тема 66

• 37 285
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • До хладилника, който обичам
Аня Laughing добро описаине. Но мисля, че Дидитка имаше предвид мъжките "руски сини" котараци - повечето са минали покрай породата. Както и женските. Котката може да е дадена порода, просто няма документ за нея, следователно няма 'право' да се нарече едикаква си порода (по тоя параграф сериозно подозирам, че "сиамски" котки в България няма да има, противно на ходещите и мяукащи доказателства за противното).

Има, разбира се, и куп котки, които имат само някои белези на породата, а алчни хора ги пробутват за породисти, с "паспорт" - който всяко животно може да има от ветеринара и което нищо не доказва, освен че е ваксинирано, например. Такива сиви котараци може и да намериш, но чистопороден с родословие - вероятно по-трудно.

И нашата Маша е такава обикновена сива котка, външно руска синя, но очите я издават, както и малко бяло петно на коремчето.

Което ме подсеща - хора, Маша ни плаши  Shocked от три дена не можем да й насмогнем на храна. Тъпче се, буквално, изяжда купичка след купичка, хем храна висок клас, от която уж по-малко има нужда да яде. Сега гняви една лападова сарма, която падна и тя първа си я хвана, просто няма насмогване.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 20:34 от Бу

# 406
  • София
Което ме подсеща - хора, Маша ни плаши  Shocked от три дена не можем да й насмогнем на храна. Тъпче се, буквално, изяжда купичка след купичка, хем храна висок клас, от която уж по-малко има нужда да яде. Сега гняви една лападова сарма, която падна и тя първа си я хвана, просто няма насмогване.

Зима иде! Трябва да се трупат сланинки, които да пазят от студа. А и през зимата трудно се намира храна и трябва да има запаси.  Laughing

Мъро с надежда дойде до чинията ми, но за съжаление в нея имаше само домат с босилек и той разочарован се махна. Повече от 2 седмици нашият татко го няма и момчето е без мръвка   Mr. Green. Жив да го ожалиш!  hahaha

Бижу, снимката и моделите са страхотни!  Hug

# 407
Извинете, имам въпрос за храненето. Crazy Моето мъниче смотава по три пауча горе долу за около 12 часа. Rolling Eyes Сутрин към 7 и слагам един цял, който изяжда на два пъти, по обяд още един и той на два пъти и вечер към 23 още един и сутринта купичката и е празна. Не е пораснала неимоверно, нито е дебела. Няма глисти, послушно си глътна хапченцето. Една приятелка се втрещи като и казах, че яде по толкова.

Благодаря, дами! Hug И аз си харесвам моделите. Grinning

# 408
Бу ме е разбрала добре. Това исках да кажа. Хората които искат пари за такива котки и предлагат " паспорт и родословие" злоупотребяват с доверието на хората и човек трябва да си има едно на ум. Разпечатването на "документ" не е трудно ако няма как да се провери че е истински. Не знам Сия как се води, но щом майка й има примесване, то по стандартите Сия не е руска синя, а смес, т.е. не би била призната и не би й се издал "документ" ако развъждачът й е бил истински. Съответно за котка като нея  не би трябвало да ти искат пари. И да, най-вероятно има много малко истински чистокръвни котки в България, и голям бизнес с домашно развъждани подобия за които се искат пари когато би трябвало да са безплатно раздавани. Все пак нали плащаш за породата, а когато тя е съмнителна, си е чиста злоупотреба. Парите настрана, дали една котка има правото да носи името на породата когато чистокръвието е неясно, е отделен въпрос. Официалните стандарти си имат граница на примес отвъд която котката се дисквалифицира. Неофициално, явно ако наподобява породата бива приемана за такава. Зависи кое е важно за теб. Дали точността (е ли е или не по приетите стандарти) или титлата (наричаш я руска синя защото искаш титлата, без значение дали е напълно основана). За много хора е по-важно второто. Което е ок, стига това да бъде ясно. Но последствието от това е готеспоменатият бизнес.

# 409
Аня, подкрепям и Дидитка, и Бу. Един истински познавач на породата веднага ще разбере дали животното е чистокръвно или не: цвят и качество на козината (само две породи котки - руската синя и френската шартрьоз, имат двупластова козина), цвят на очите, поведение, стойка... Твърде много "развъдчици" от надомен тип разчитат на хорското невежество и робуване на марки/титли...

Таня, тургай на домата с босилек малко моцарела и зехтин. Така няма да има празно за Мъро  Wink

Я да видим какво ще каже всепризнатият местен експерт Мис Нели bouquet за разялите се котета, че ми стана интересно и на мен.

# 410
  • София
Таня, тургай на домата с босилек малко моцарела и зехтин. Така няма да има празно за Мъро  Wink

И моцарела имаше, но той не я долюбва хич.  Confused  Мръвка иска, във вид на пържола най-добре.  Wink 

Бижу, Мъро яде 2 пауча на ден и ми се вижда много. Никога не сипвам цяло пакетче наведнъж, защото изсъхва, но явно му се услаждат. Когато купувах консерви, ядеше по-малко.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 22:31 от Тaня67

# 411
П.п. Тук си има термин точно за тези котки (и кучета) които имат нещо от породата но не са чистокръвни - използва се комбинация от името на породата + "mix". Например, котка като Сия би била Russian blue mix. Хората си знаят че не е баш по стандартите но не им пречи, и си им викат така. Не знам има ли подобен термин на български, но май като че ли е по-важно да можеш да кажеш че е от порода Х, отколкото дали наистина е така...

# 412
Бу, Бижу, ако не повръща, давайте, да си хапва. На котенца до 6м е хубаво да не се ограничава храната, освен ако не преяждат очевидно, тогава почват да връщат несмляна храна.

Фея, казах аз, колкото повече плюска котката, толкова по-дъълга и тежка ще е зимата  Mr. Green Шегата настрана, нормално е по това време на годината да им се засилва апетита, по споменатите от Таня причини, биологичния часовник така цъка. За възрастна домашна котка очевидно реално няма да се отрази зимата на храненето, и затова не е хубаво да се угажда много на тези желания. Подрастващите могат да си хапват повечко.

# 413
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъй, тъй! Хубаво си го написала MissNellie, `а сега и кажи как да убедя Силвестърчо, че не е подрастващ! hahaha Тия дни и ние сме на по 3 пауча на ден + малко сухоежбина и мръвчици от нашите, ако има де. Wink Joy Не мога да му насмогна със сервирането. ooooh! hahaha Ако не спи с изплезен език на невероятни места , подканя нежно към отваряне на хладилника .
 Joy Joy

# 414
Сладур  Heart Eyes  hahaha

# 415
ооооо  Laughing Сладък Силвестърчооо, как яко спинка с изплезено езиче  Laughing  Heart Eyes Heart Eyes
Дъждовно време, разкошница Маца  Heart Eyes
Тaня67, Мъро е прекрасеееееен! пу пу! Heart Eyes
Оhi, оставете детето да прочете пресатаааа де Simple Smile
Яяя, Стуенчо Simple Smile голям симпатяяяга, ей!  Hug
Късмет на красотичките, търсещи дом! Peace Praynig

# 416
Бре! Къде ли съм бляла?  Embarassed

Със закъснение да приветствам Биг Бад и Къци. Вече си пролича, че ми е къса паметта, та нищо лично... На Къцо искам да му видя гърбината. С такава окраска на муцунката! каква ли е останалата част от котака?

# 417
  • В голямото море...Живот
У нас малкият яде повече от големия  newsm78 5кг суха храна я свършиха за 1,5м  ooooh!
Нищо не връщат  Mr. Green Но пък тоалетната е..... 6кг пясък заминава за 1 седмица.
Как е при тези с повече от 1 животинка в къщи? Аз ли бъркам някъде? За тоалетната става въпрос!

# 418
Но пък тоалетната е..... 6кг пясък заминава за 1 седмица.
Изобщо не бъркаш. Пясъкът заминава най-вече от пишканото. При тази консумация на гранулирана храна хич не е изненадващо, че имаш такъв разход на пясък. Сухата храна предполага поемането на големи количества вода => много пиш => 6 кг. пясък на седмица.

# 419
  • До хладилника, който обичам
Бреее, все съм гледала котки малки и големи, все, ама такава лакомия не е било! Маша е на 5,5 месеца вече, просто вшмръква храната. Няма такъв филм "купичката да е постоянно пълна" - от няколко дена нейната е постоянно празна, колкото и да слагаме, а тя обикаля с окаян вид наоколо и мяучи, все едно в живота си не е била хранена.
Повечето ни котки обичаха залък пресен мек хляб, както и малко кисело мляко, но госпожица Маша ме гледа аристоркратично-озадачено и питя "Мя?"

За пясъка - сега сме със силиконова тоалетна. Определено съм по-доволна от пясъка. Акото заминава в тоалетната, пишото попива в силиконовите гранули. Не мирише. Понамалява, понеже с всяко изпражнение заминават и част от гранулите, полепнали, но е икономичен - ползваме един пакет от над 3 седмици. За мен поне и чистенето е по-малка хамалогия и по-малко неприятно от пясък/бенто.

Общи условия

Активация на акаунт