Любители на Котки Тема 66

• 37 282
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • ГО
Пускам малко снимки на Фиона. Току що, след големи мъки, успя да се напъха в кутия от кафе. Не я слуша главата изобщо.  hahaha

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Ако не е изцапано, няма нужда да го къпеш. Нашата беба я изкъпахме, въпреки че е малка /около 2 месеца/, защото имаше бълхи и трябваше да я обезпаразитим, а и беше взета от улицата. Нямаше как да мине без баня. Не беше особено щастлива от факта, опищя света, но за 10 дни свикна почти с банята /всяка вечер миех лапички и дупе, за да я пусна в хола при нас - малката не можеше да се ориентира още добре и копаеше на едно място, акаше на друго, а зариваше на трето и си омазваше лапичките/. Накрая спря да протестира, а си знаеше процедурата и си я изтрайваше стоически. Даже като я заведохме на вилата цапаше във вадата с вода. Голямата ни котка е персийка и задължително я къпем един път годишно, само гледаме да не е студено, за да изсъхне козинката и да не я простудим.

# 602
Ами Пикълс търпи къпане от доста малка, защото се налагаше. Сега е около 2 месеца и половина и скоро пак я къпахме, ама тя си седи кротко и влиза с нас в банята  Mr. Green Дори и сешоара понася без проблем, така че е суха за около 5 минути. Иначе мисля, че 1 път годишно е ок, най-малкото се стресират доста (не и Пикълс де, ама тя е изключение), а и не е много полезно за козината им.

Иначе влизам да си похваля Закачалката - по принцип е доооста дива и не се спира, хапе, драска, обаче днес ми е много лошо и това цяла сутрин лежа до мен, въпреки че не спа и мърка, мърка... после се заигра за около 5 минути с топчето си и пак се върна. Обаче живнах малко и сега съм обект на котешки атаки  Laughing

# 603
Стейсииии Hug Hug Hug ...и т.н до безкрай! Прекрасно е, че сте дали дом на молиноподобничкото ( hahaha ) МНоооого е сладурестооо  Heart Eyes Дано бързо се оправят крачетата. Солидно намачкване за 2те сивушчета у дома!

MissNellie, Laughing всички хелоуинчовци са били мн готини, ама Бенедикт е нечовек! Така де- незаек!  Grinning  Много сладък мартенски заек! Честита победа!   bouquet

kama4e, голяма сладурана е Фиона! Това с кутиите явно им е мн интересно- при нас и хартиените торби са на особена почит. Моли редовно ми пробва нервите шмугвайки се в една такава, която е нагодена за игра Simple Smile

Отчетно- кратко и ясно- ние сме добре! Simple Smile
поздрави на останалите котколюбци  Hug

# 604
Котките се къпят 1 път годишно само! Защото водата премахва вещества които са много важни за котката.Много трудно си ги набавя после,аз Фуфи я къпах когато я взех и лапичките след разходка ама само лапите  мия !

# 605
Оф, наща глезана е с балсам за 27 лева  Stop За справка моя балсам е на Tigi Bed Head и е почти двоен - 20 лв., нейният по-малък Pet Head - 27 лв.  Confused Аз мислех, че е шампоан, то балсам се оказа... не вярвах че и това го има и като при човешките - изчакайте няколко минути... Моята реакция беше "Изчакайте вие вашата §§№%№€  #Cussing out Та това е котка!", обаче същата изчака всички овесени протеини и не знам кво за лъскава козина, да я разкрасят. После миришеше хубаво, разлика не виждам  Peace Аз лично не бих дала 27 лв. за шампоан или балсам за Пикълс, ако щеи по 2 пъти на ден да мога да я къпя. Накрая ще го използвам аз, щото мирише много хубаво  Mr. Green

# 606
Ако котката не е очевидно мръсна, няма нужда да се къпе изобщо. Без причина и веднъж годишно е много. Няма профилактично къпане, само при нужда ако стане нещо. Ако проблем са конкретни части на тялото - разстройство, или мръсни лапички в леглото - може да се мие/забърсва на части където е нужно. Нашата никога не сме я къпали, за 4 години.

Какво хубаво обло дупе има Фионката  Laughing

# 607
Много красиви котенца показвате! Няма да ви изброявам поименно, но пухенцата са прекрасни!  Heart Eyes

Моята Биса не обича къпането, общо взето трудно ми се получава... Лошото е че има бяло по муцунката и за 2 дни се прави черна. Къде намира толкова прах за мен е мистерия, но е факт, че го прави. Едното място, за което съм сигурна е саксията ми  Mr. Green Имам една палмичка, която Биса многоо обича да рови, не знам какво се опитва да намери вътре...

Иначе вече ми дадоха урната на Фреда, не съм очарована като цяло, защото надписа е направен адски аматьорски с четка и бяла боя, дори не са си направили труда да е плътен надписа, прозира цвета на урната, има и правописна грешка съответно, но това е положението.

bouquet

# 608
Фиона е мнооого сладичка! Heart Eyes Прилича на плюшена играчка.

Ние пускаме Бианка да си играе на слънце преди обяд на обезопасената тераса, но там е прашно, защото тя отпред не е затворена и от там се прибира сива котка Confused Освен това почти не я виждам да се мие Rolling Eyes Днес ми идеше добре да я изпера, ама тя избяга и заспа някъде. Laughing

# 609
Фиона е мнооого сладичка! Heart Eyes Прилича на плюшена играчка.

Ние пускаме Бианка да си играе на слънце преди обяд на обезопасената тераса, но там е прашно, защото тя отпред не е затворена и от там се прибира сива котка Confused Освен това почти не я виждам да се мие Rolling Eyes Днес ми идеше добре да я изпера, ама тя избяга и заспа някъде. Laughing

И Пикълс не е от чистниците и по примера на кака си Бианка, отказа почти гранулите  ooooh! Crossing Arms

# 610
  • In a surreal moment!

# 611
И Пикълс не е от чистниците и по примера на кака си Бианка, отказа почти гранулите  ooooh! Crossing Arms
О, е защо така?! Rolling Eyes Сутринта мъж ми стана пръв и сложил на Биби бебешки хрупки Уискас, и те непокътнати, естествено. Аз като станах, госпожицата ми се покатери по нощницата от зор да ми обясни колко е гладна!  Crazy
Какво може да не им харесва в тях? Или пък си е каприз във вкуса на някои котки. Изненадана съм, защото май не знаех, че има и такива, които не обичат хрупки.

ИКСИИИ, я колко Бианчета Laughing Heart Eyes ама чистички и белички, а не като нашата мърличка.

# 612
О, е защо така?! Rolling Eyes Сутринта мъж ми стана пръв и сложил на Биби бебешки хрупки Уискас, и те непокътнати, естествено. Аз като станах, госпожицата ми се покатери по нощницата от зор да ми обясни колко е гладна!  Crazy
Какво може да не им харесва в тях? Или пък си е каприз във вкуса на някои котки. Изненадана съм, защото май не знаех, че има и такива, които не обичат хрупки.

ИКСИИИ, я колко Бианчета Laughing Heart Eyes ама чистички и белички, а не като нашата мърличка.

Биса в началото не ги ядеше гранулите, използваше ги за игра и ги подмяташе из цялата къща. Сега обаче си хапва, не знам защо ги отказваше и какво пък я накара да ги прояде. Но Уискас отказва да хапва, купувам и едни италиански за малки котета.

# 613
Онзи ден на път за наще грабнах един пауч Уискас - е не го вкуси, направо с отвращение подмина. Е, Заки го излапа де  Crazy Уж нямаше предпочитания, ама... ей сега гладна беше, ама гранулите ги подбутва, дори накиснати, а преди ядеше, сега хапва колкото да не е без хич. И друго - никога, ама никога не казва, че е гладна  Shocked Няма мяу-бау, няма да ходи след мен - когато се сетя тогава, а аз забравям защото съм свикнала да ми напомнят. А като ѝ сложа ще глътне чинията  Thinking Ето дори на масичката имаше храна - не ѝ обръща внимание (ние и така я учим де), ама гладна котка поне нея ще изяде, а е гладна, яла е в 1 на обед  ooooh!

# 614
Паучове яде всякакви, мусака, хляб с масло и сирене, кренвирши, кашкавал, филета всякакви, саламчета(сухи) ... даже един гаден евтин пауч изяде, нооо гранули никакви. Взех разно по-скъпи по 50 грама, за да я пробвам - не. Confused

Общи условия

Активация на акаунт