Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 42

• 73 153
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Дават ли го по някоя телевизия, която я има и тук, макар и на турски?

# 496
Мислех си, Хюррем имала ли е право да напуска двореца? В смисъл не да отиде до някой от дворците, а в града Истанбул, например? Имала ли е право да отиде в родината си? А ходила ли я някога? Все пак нали тя не е робиня, като Махидевран например.

# 497
Мислех си, Хюррем имала ли е право да напуска двореца? В смисъл не да отиде до някой от дворците, а в града Истанбул, например? Имала ли е право да отиде в родината си? А ходила ли я някога? Все пак нали тя не е робиня, като Махидевран например.
За жените от харема не е възможно да се разхождат току -така по  градските улици! Не ми е известно да си е ходила по родния край, но както видяхме от филма няма и при кого да отиде. Всичките й близки са убити! Grinning
Дават ли го по някоя телевизия, която я има и тук, макар и на турски?
Аз лично го гледам оттук! Най-малко насича! http://www.startv.com.tr/canli-yayin
 В Турция го дават веднъж седмично в сряда т.е днес!
Приятно  гледане!

# 498
# 499
Здравейте,приятно гледане на всички!  wavey Hug

А-ха да изпусна серията,че забравих,че днес е сряда!  Simple Smile

# 500
Приятно гледане, момичета и момчета!

Випче, хубава работа  Joy Има време да свикнеш, особено ако има още един сезон.

# 501
Загледах се по ТВ7,че май сега ще къпят Сюлейман  Joy Joy Joy Преди време се бях закахърила,че жените ги претъркват в хамама,а Султана ни веднъж не го дадоха да се изкъпе..Обаче ми изпратиха снимки и сега чакам да видя с очите си  Shocked  Joy  Joy  Joy

# 502
Пустата му Нигяр - де я сееш - де никне. То беше ясно, че "омразната" Хатидже няма да пукне днес, тепърва има да яде пердах от следващия си съпруг, ама сега ще изкарат Нигяр умната, дето действа мъдро вместо Хюррем. Предвидими сценаристи, ама защо това отношение  5 века по-късно към тази жена. Турците още ли не са дорасли да приемат Хасеки султан- единствена в историята.

# 503
Както изглежда няма и да дораснат.
Нигяр добре го измисли.Да видим реакцията на Хатидже.
На Хюррем я знаеме.

# 504
Пустата му Нигяр - де я сееш - де никне. То беше ясно, че "омразната" Хатидже няма да пукне днес, тепърва има да яде пердах от следващия си съпруг, ама сега ще изкарат Нигяр умната, дето действа мъдро вместо Хюррем. Предвидими сценаристи, ама защо това отношение  5 века по-късно към тази жена. Турците още ли не са дорасли да приемат Хасеки султан- единствена в историята.

Хатидже умика като вдовица на Ибрахим паша. Няма друг съпруг след него.

Жените нямат право да напускат двореца когато и както си решът. Дори по времето на Сюлейман не е било обичайно ходенето на гости - тъй че и това е малко пресилено.

Махидевран не е робиня.  Тази част с робството е много неправилно предадена!!!  Наложниците не са робини. Единственото което е различно между Махидевран и Хюррем е че Хюррем става законна съпруга. Няма робство - каквото ние разбираме

# 505
Ей така като започне да насича, много ми са вдигат нервите  #2gunfire

# 506

Разкажи легендата за двете джамии моля 

виж тук  Peace Hug

Благодаря!!!   bouquet

# 507
Само да кажа, че след Ибрахим Паша съпруг на Хатидже Султан е Лютфи Паша.Това надали ще го покажат сценаристите, но е така.После Лютфи Паша я пребива и е пратен в изгнание на някакъв остров, на който живее не малко.Това съм го писал няколко пъти в предните теми.
Миналата седмица си говорихме колко е пуста темата сряда вечер - ами сега е още по-пуста.Няма ли някой да разясни нещо или да направи кратко обобщение на случилото се до момента.

# 508
Фатма е бременна. Махидевран потвърди.

# 509
Ако има сред присъстващите тук разбиращ езика,моля за подсказки  Rolling Eyes

deasita, Dore Mi, dukesa, gardenia85, Gawina, Jane, kalina bubi, kama4e, manutd^, nadeva, Palechka_83, perfectr, soledad-5, TANIAKAL, tuna6404, valkova*, vip42, zlataleks, zlizabet, алабала&Ники  (+ 13 Скрит/и) и 46 Гости

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 22:04 от Lilims

Общи условия

Активация на акаунт