Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 42

• 73 279
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Страхотен епизод, благодаря за превода!
Чудесна актьорска игра от Мерием, просто тази жена е уникална, толкова добре пресъздава настроенията, предполагам сценаристите са много доволни от нея. Страхотни сцени с Хатидже, много емоционални, много готино ми беше да гледам Мерием как й отвърна на репликите.

Така.... очаквано Нигяр е станала по-хитра. Според мен Г'лша няма да може да убие Хатидже и ще бъде убита, с което ще замине и информацията за Фирузе. Само Нигяр ще знае и ще го използва за договорки с Хатидже султан (може би за детенцето й) и така Хюрем още малко ще е в небрано лозе.
Отделно очаквам кошмарите на СС за Искендер да продължат и това да обтегне още повече отношението му с Ибрахим.
Хатидже никога не ме е впечатлявала като образ. Паралелната им любовна сага в началото на сериала също ме дразнеше. След това имаше доста драматични моменти, които бяха вълнуващи, но като цяло ми е противен образ. В този сезон е още по-зле.
Махито си е все куку.
Мустафа е доста готин и разсъдлив, но да видим Фатма дали няма да забременее и Елена да си остане самотна в Маниса.

# 346
Само не доумявам какво беше това писмо от султана до Та..сп ( Embarassed забравих му името) и тази рокля! Не вярвам да го е писал султана!
А и Нигяр вярно,че има да си връща на Хюрем ама можеше да изчака по-после.Сега всички са срещу тях! А и не й ли е ясно,че щом си "замине" Хюрем и с нея е свършено?

Или се държи като мъж, или като пъзльо - ако избере втория вариант, ей му на рокля, че ще му трябва. Това беше основната мисъл.

Да това го разбрах,но ми се стори написано в много "харемски"стил Laughing!

# 347
  • София
Ооо, много готино беше написано, остроумно.

# 348
Ооо, много готино беше написано, остроумно.
  Laughing остроумно, ама хич не ми се връзва за мъже тръгнали на война! Не знам, не съм чела за този  Тебриз ама явно са го завземали с пера jedi! И какво писмото предизвикателство ли е  към Т..сп . Е момчето се върна и си взе града.
 По-скоро в началото си помислих,че е пак някое фалшиво писмо изпратено от Искендер, хич не ми се стори в стила на султана!

# 349
Е, това вече е друго нещо - само картинки без превод не става Grinning
Страхотна серия - толкова действие нямаше в последните 5 серии взети заедно!

А и Нигяр вярно,че има да си връща на Хюрем ама можеше да изчака по-после.Сега всички са срещу тях! А и не й ли е ясно,че щом си "замине" Хюрем и с нея е свършено?
Ами, ако може да се каже, че някои има ум в главата си, то това е само Нигяр. Няма начин да не се възползва от тази ситуация. Единственото, за което живее е да научи какво са направили с детето и. Тя самата каза на агата, че с нейният живот е свършено, тя няма бъдеще. А и много добре знае, че Хюррем я използва за собствените си кроежи и когато вече не и е необходима ще я хвърли на вълците.

# 350
  • в зоната на здрача
Тук я има 68 серия, за онлайн гледане..
http://www.videoclip.bg/search?order=1&search_query=%D0%92%D … B2%D0%B5%D0%BA+68

Благодаря за превода.. Hug

# 351
 newsm20 newsm20     Благодаря за превода момичета! Страхотни сте !   txtloves

# 352
.....
В историята на Османите за пръв път е отбелязан такъв случай при управлението на вездесъщия Сюлейман Кануни (Великолепни). Във „фалократичната“ османска държава мъжкият монопол бил разчупен още от неговата баба Гюлбахар Султан, както и от майка му Хафса Султан, които давали акъл на управниците, в т.ч. и на самия владетел. Хуррем Султан (Роксолана) – жената на Кануни, се развихря най-вече след като си урежда сметките с Махидевран, и след смъртта на Хафса Вали- Де Султан през 1533 г. От момента, в който потомствената украинка и бивша робиня става башкадъна, започва нейният възход, почти до самата й смърт през 1558 г. (тоест 25 години тя държи Сюлейман Кануни в ръцете си). Хуррем се включва активно във водовъртежа на политическите заговори, семейни интриги и престъпления. Тя има ключова роля при убийството на везириазамите Макбул Ибрахим Паша и Кара Ахмед Паша. Съюзявайки се с Рюстем Паша, тя стои и в основата на заговора срещу шехзаде Мустафа – един от любимите синове на Сюлейман от Махидевран, който е убит заедно с дъщеря си и своя зет. Да не говорим за това, че тя е и първопричината за изпращането на Махидевран Кадън в изгнание. Само смъртта попречила на Хуррем да постави на трона сина си принц Баязид. Но пък нейната дъщеря Михримах и внучката й Айше Хюмашах не останали по- назад от своята именита майка и баба и определено се намесили активно в сблъсъка между Селим (бъдещ султан) и Баязид. Михримах е тази, която насажда омразата между Сюлейман I и Баязид, а последен акорд от тази семейна драма се явява смъртта на Баязид барабар с неговите синове.

В плен на интригите попадат Селим II и неговият син Мурад III, които били заслепени от любовта и страстта си към своите кадъни. Възползвайки се от „слабия им ангел“, техните нежни половинки заплели такива задкулисни игри, в които взели участие всички обекти и субекти в харема: от падишаха, през министрите, наложниците, евнусите, кетхюдите, калфите; в машинациите се включили дори мюфтията и, естествено, и еничарс- ките аги. Известният везир Сокуллу Паша, въпреки своите безспорни качества, се видял в чудо от това змийско гнездо. Като главни „актриси“ в политическата игра се откроили Михримах Султан, Нурбану Султан (жена на Селим И), Сафие Султан (на Мурад III), дъщерите на Селим II – Исмихан, Гевхермюлук, фатма, Весфие и сие (дъщерята Айше Султан) и др. ....

http://www.librev.com/index.php/component/content/article/30-dis … 11-09-19-08-15-08

Боже колко много хора и колко много интриги ...  Laughing

# 353
  • София
..
  Laughing остроумно, ама хич не ми се връзва за мъже тръгнали на война! Не знам, не съм чела за този  Тебриз ама явно са го завземали с пера jedi! И какво писмото предизвикателство ли е  към Т..сп . Е момчето се върна и си взе града.

На това момче все ми се струва, че Фирузе му е роднина. Примерно сестра.

# 354

Джансу също е много красива.

# 355
Добро утро . Ако аз пи6ех сценария  продължението на думите на Фирузе няма да е " за6тото съм бременна" - веднага е ясно  от кой, няма и да е , 4е е в цикъл за6тото и това се е завеждало в книгите на харема. Представете си , 4е султана иска някоя която е на 4ервено , агата 6те се върне да му каже 4е сега нестава ама като и спре след няколко дена а и лесно могат да проверят дали е така ......според мен 6те каже, 4е е не6то като жрица и ако спи с мъж 6те си изгуби силите и пове4е няма да може да лекува Джиганхир . Това бих казала аз , избираи султанке - правя кефа на принца, ама ве4е няма да помагам на синът ти.Кое мислите 6те избере Хюрем?

# 356
..

На това момче все ми се струва, че Фирузе му е роднина. Примерно сестра.
Тук съм напълно съгласна!  Сюлейман вече е получил своята рокля Mr. Green само предстои да видим от кого точно.

# 357
Това с убийството на Хатидже бие по тъпота и най-тъпия сценаристки напън. Няма да се учудя, ако измислят и опит за покушение върху Султана. Според мен, образите на Нигяр и Гюлшах отдавна се изчерпаха и започнаха да омръзват. Вече няколко пъти ги възкресяват от мъртвите, прекалено е. Ако е съществувала подобна напаст като Гюлшах, много отдавна щеше да й е хвръкнала главата, за Нигяр да не говорим.

# 358
  bouquet БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕВОДА!!!

# 359
  • София
Добро утро . Ако аз пи6ех сценария  продължението на думите на Фирузе няма да е " за6тото съм бременна" - веднага е ясно  от кой, няма и да е , 4е е в цикъл за6тото и това се е завеждало в книгите на харема. Представете си , 4е султана иска някоя която е на 4ервено , агата 6те се върне да му каже 4е сега нестава ама като и спре след няколко дена а и лесно могат да проверят дали е така ......според мен 6те каже, 4е е не6то като жрица и ако спи с мъж 6те си изгуби силите и пове4е няма да може да лекува Джиганхир . Това бих казала аз , избираи султанке - правя кефа на принца, ама ве4е няма да помагам на синът ти.Кое мислите 6те избере Хюрем?

Много умно! Дано и сценаристите да са се сетили.

Общи условия

Активация на акаунт