Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 42

• 73 191
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Привет wavey Kissing Heart

Благодаря за фрагмана и снимките  bouquet Hug

manutd^   Grinning имаш да черпиш - любимката ти влиза в сериала Heart Eyes

ще се освежи сериала с нови попълнения, за сметка на отдавна изчепалия се образ на Гюлшах  Mr. Green

Привет на всички  wavey Емел преведе трейлъра и вече му сложих субтитри. Сега остава само дейлито да го публикува, което напоследък отнема доста време. Все пак слагам линк за профила си.
Благодарности на Емел за бързия превод
  newsm51 smile3501  love001

Великолепният Век 69 епизод трейлър 2 с бг. субтитри

Също така искам да уточня нещо по превода на първия трейлър, който хърватина Марко (сега с нов ник след бана му) помести тук. Мистик ми преведе, че последната фраза, която Фирузе казва завършва с :" защото аз...", а не с "защото съм..."
Това "съм" предполага неща, които не могат да се кажат със "защото аз.."

# 436
http://www.zora-news.com/index.php?option=com_content&view=a … 12&Itemid=123

Интересно историческо инфо, така като гледам почти същите събития присъстват и в сериите.

Няма начин да не присъстват - все пак по жанр сериалът е исторически.. следва се някаква фактология все пак ...Wink Wink Wink

Даа, историята е една, интерпретации разни   Wink
с някои малки изключения  Crazy  "Тази украинска еврейка с безброй интриги успяла да накара Сюлейман да убие двама велики везири и собствения си син от друга жена, принц Мустафа, за да остане като единствен наследник на трона синът на Роксана, принц Сюлейман II."  Mr. Green Crazy
в едно обаче съм съгласна "... написаното от Йозеф Хамер за Сюлейман и Роксана изобщо не съответства на съвременната представа за любов."
Това е и причината толкова да роптаем с/у така представения образ на Хюррем, а то е съвсем естествено - разни времена, разни нрави  Peace

в някой от предните анонси май пишеше, че Ташлъджалъ ще се сприятели с Мустафа, и че ще се залюбят с Михримах... поредната нещастна любов в сериала  Tired

беше ми любопитно да разбера, че Ибрахим е роден в Прага  Mr. Green Joy
дворецът е красив, музеят е много интересен, дано следващия път остане време и за него  Grinning

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 12:12 от пенда

# 437
Няма начин да не присъстват - все пак по жанр сериалът е исторически.. следва се някаква фактология все пак ...Wink Wink Wink

Като гледам обаче настроението и идеята на статията е нещо като - хора, не гледайте, те лъжат... Rolling Eyes Laughing , в действителност е бил осъвсем друго...  Wink Wink Ама много ясно..?!  Rolling Eyes

Елена, напълно съм съгласна с теб- така щеше да започне и моята публикация Grinning

Ако човек иска да научи наистина исторически факти, трябва да се обърне към съответните източници, а не към художествени измислици - самите създатели на фиилма нямат претенции за историческа достоверност - "всички герои са измислени, вдъхновени от историята". Подобен род филми могат само да те накарат да се замислиш доколко познаваш фактите и евентуално да почетеш малко или много по темата.
Наслушах се на какви ли не коментарии и становища относно въздействието, което е указал и евентуално ще окаже излъчването на филма у нас, а пък това, което виждам в действителнос е съвсем, съвсем различно- хората просто се вълнуват от съдбата на станалите им любими герои.

Иска ми се най-сетне историята да започне да се разглежда само като факти и то, във времето, в което са се случили- няма как да пречупим понятията за справедливост, чест, величие и пр. от днешна гледна точка за събития, случили се преди много векове.
Естествено е авторите на филма да изхождат от презумпцията за величието на една империя, простирала се на 3 континента /сещам се за България на три морета Wink/.
Чудя се, как ли би изглеждал един филм, направен от чужди автори за моят любим цар Калоян...доста неща прочетох през годините и за него...и не само добри.

# 438

Нови лица във "Великолепния век" - Пелин Карахан и Сермиян Мидят

MUHTEŞEM YÜZYIL'DA PELİN KARAHAN VE SERMİYAN MİDYAT RÜZGARI

16.10.2012 09:45:00

# 439

Като гледам обаче настроението и идеята на статията е нещо като - хора, не гледайте, те лъжат... Rolling Eyes Laughing , в действителност е бил осъвсем друго...  Wink Wink Ама много ясно..?!  Rolling Eyes

Елена, напълно съм съгласна с теб- така щеше да започне и моята публикация Grinning

Ако човек иска да научи наистина исторически факти, трябва да се обърне към съответните източници, а не към художествени измислици - самите създатели на фиилма нямат претенции за историческа достоверност - "всички герои са измислени, вдъхновени от историята". Подобен род филми могат само да те накарат да се замислиш доколко познаваш фактите и евентуално да почетеш малко или много по темата.
Наслушах се на какви ли не коментарии и становища относно въздействието, което е указал и евентуално ще окаже излъчването на филма у нас, а пък това, което виждам в действителнос е съвсем, съвсем различно- хората просто се вълнуват от съдбата на станалите им любими герои.

Иска ми се най-сетне историята да започне да се разглежда само като факти и то, във времето, в което са се случили- няма как да пречупим понятията за справедливост, чест, величие и пр. от днешна гледна точка за събития, случили се преди много векове.
Естествено е авторите на филма да изхождат от презумпцията за величието на една империя, простирала се на 3 континента /сещам се за България на три морета Wink/.
Чудя се, как ли би изглеждал един филм, направен от чужди автори за моят любим цар Калоян...доста неща прочетох през годините и за него...и не само добри.

И аз се съгласявам с теб..истествену.. Wink
Ах..за Калоян като каза...и на мен е много, много любим български владетел!!! Heart Eyes
Би се получил страхотен филм - и там историята е уникална като събития и характер на владетеля! Само вижте - съвсем актулна годишнина като дата от Велико и униклано събитие в българската история :  http://www.facebook.com … ype=1&theater

Мисля обаче, че и от наши автори не е правено нищо ..уви..   Sad

# 440
.
Да попитам това същото място ли е, където живеят след сватбата Ибрахим и Хатидже?

http://pochivka.com/zabelejitelnosti/n27-21426-Дворецът_Ибрахим_Паша

Въпросният  дворец си има съответната аналогична реплика - студио, в което се снима  Grinning Peace
Но принципно да, там живеят.  Simple Smile

# 441
Лили и всички останали, имате почерпка от мен.  beer2 Cheers!  Wink

Странно. На нас никой не ни обясни, че това е двореца на Пашата. Съвсем случайно съм го снимал докато бях там. Явно и екскурзовода не е знаел.  Mr. Green

http://www.prikachi.com/images.php?images/172/5384172C.jpg

# 442

Странно. На нас никой не ни обясни, че това е двореца на Пашата. Съвсем случайно съм го снимал докато бях там. Явно и екскурзовода не е знаел.  Mr. Green

Браво на теб, manutd^!  smile3501 Да знаеш, че няма случайни неща, всяка случайност е скрита закономерност.. Rolling Eyes Rolling Eyes  Wink Wink
А сега ти вече знаеш, повече от екскурзовода  smile3534

А това е Пашата зад кадър така да се каже.. Wink Впечатление ми направи музикалното оформление на предаването - все едно свири наш оркестър за народна музика.. Laughing Laughing - иди кажи, че не сме от един свят... Rolling Eyes  Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=IFTqTnb-YKI&feature=share& … ZMUBC0pOJQl1SKUpA 

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 15:40 от Елена Алексиева

# 443
Завер ханъм,Ани благодаря за превода на фрагмана  bouquet  bouquet  bouquet
По време на тренировките Мустафа вижда ,че Мехмед е по -добре обучен и по-силен от него/нали учител му беше Бали бей Wink/От една страна се гордее с постиженията на брат си,но от друга се безпокои за себе си.Мехмед е безстрашен като майка си той е бил любимец и на Сюлейман . Да видим и как ще покажат новата любов на Мехримах  и Ташлъджълъ макар да знаем ,че е била влюбена в Синан тогава 50 годишен.

# 444

И на нас екскурзоводката не ни беше казала,ама тогава не беше излязъл още филма.То и за хамама на Хурем не ни каза,а той е наблизо.
Вече определено знаем доста. Hug

# 445
Искам да попитам до колко книгата "Роксолана" е исторически достоверна? Или и тя е само вдъхновена от историята?
Ясно е, че като гледна точка ще е малко по-различна от представеното във филма, най-малкото поради факта, че авторът е украинец /ако не се лъжа/, но поне от към последователност на събитията и описаните участници - истински съществуващи ли са всички?

# 446
  • Атлантис, Галактика Пегас
Искам да попитам до колко книгата "Роксолана" е исторически достоверна? Или и тя е само вдъхновена от историята?
Ясно е, че като гледна точка ще е малко по-различна от представеното във филма, най-малкото поради факта, че авторът е украинец /ако не се лъжа/, но поне от към последователност на събитията и описаните участници - истински съществуващи ли са всички?
автора е чел  архиви, за разлика от авторката на Харем   Sick

# 447
По време на тренировките Мустафа вижда ,че Мехмед е по -добре обучен и по-силен от него/нали учител му беше Бали бей Wink/От една страна се гордее с постиженията на брат си,но от друга се безпокои за себе си.Мехмед е безстрашен като майка си той е бил любимец и на Сюлейман . Да видим и как ще покажат новата любов на Мехримах  и Ташлъджълъ макар да знаем ,че е била влюбена в Синан тогава 50 годишен.

А кой каза, че Михримах и Ташладжалъ ще се обичат?!?  Rolling Eyes  newsm78
Поетът е просто гост на Ибрахим паша. Не че е невъзможно (знаем странните понякога хрумвания на сценаристите) но..не е исторически факт просто..  Peace

# 448

Поетът е просто гост на Ибрахим паша. Не че е невъзможно (знаем странните понякога хрумвания на сценаристите) но..не е исторически факт просто..  Peace
ами пост 436
Не мога да се съглася и с Йозеф Хамер ,че Роксолана е еврейка след като баща и е православен свещенник ,може  аз да не съм на ясно newsm78

# 449
  • Атлантис, Галактика Пегас

ами пост 436
Не мога да се съглася и с Йозеф Хамер ,че Роксолана е еврейка след като баща и е православен свещенник ,може  аз да не съм на ясно newsm78
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha
то като почнеш да четеш, ще има да се смееш и да се чудиш

Общи условия

Активация на акаунт