Коледа 2012

• 88 319
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • София
страхотна тема

# 556
  • Варна
мама 1+2 , става за разточване, аз с ето такъв си покривах сладките миналата година, сега пак си купих, от Ибей, вчера тъкмо пристигнаха. Взех си 7 цвята по 250 гр, делим със сестра ми наполовина и ми е напълно достатъчно, че и остава:

http://www.ebay.co.uk/itm/290632327338?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2010.547855.21690903

А сега идвам от пощата много бързо пристигнаха от Австрия ето тези формички, много съм доволна- еленчето, шейничката, шапката и църквичката:

http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … t.166067.28901828

Джемма, искаш да кажеш че въпросните сладки са украсени от разточената и изрязна с формички  моделираща маса, след което залепени с белтък и захар върху меденките, така ли???
Поздравления за красотите, с които си се сдобила. А въпросното еленче мисля, че го имаше в кауфланд  Thinking

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 14:02 от Alokazia

# 557
  • София
Джемма  възхищавам се на това което правиш в кухнята.Поздравления

# 558
  • Балчик
Благодаря ви момичета. Еленчето от Кауфланд беше малко по-друго. Peace

Alokazia, да,сладките са покрити с фондан, марципан- който каквото му харесва. Залепени са с вода само.

Подкрепям wafi за марципан "Варна" - и с него става да се покрива. И не е лош на вкус, една тайна- слагате ванилия и бадемова есенция и се направо вкусен. Peace Вчера покривах торта с него за РД на кръщелника ми и количките с него са правени и пепрудките (сините и червените) са изрязвани с формичка от разточен. Всичко става с него. Много лесно и бързо се прави, по-големият ми проблем е да докарам някои цветове,затова поръчвам и готово оцветен- например черен, кафяв и бял (варна-та става жълтеникава по принцип). Другите цветове лесно се докарват. Peace

Скрит текст:

# 559
  • Варна
Благодаря Джемма, мисля и аз да си поръчам няколко цвята, но виждам че белия на повечето места е по 500 гр. Ако остане издържа ли дълго в хладилник  newsm78 newsm78 newsm78

И би ли споделила как могат да се постигнат тези красоти, само от фондан ли са тези принцеси, изглеждат перфектно, но идея нямам как ще се получат така  ooooh!

http://www.ebay.co.uk/itm/6-Disney-Princess-Silicone-Moulds-Suga … sh=item3f1e7a3d05

# 560
  • Русе
Уау, Джема, страхотна торта си спретнала  Hug Благодаря и на теб и на wafi за идеите за марципана. Ще пробвам с Варна тоя път и ще сложа аромати, както казва Джема. Може би миналата година ми се стегна много, защото беше само в найлонов плик в кутията на хладилника, но не и в кутия  newsm78 Тогава ползвах тази рецепта: пудра захар, сухо мляко и белтък /не ми се търси сега точната рецепта, но е от тук/.
Джема, формичките са страхотни, особено шапката и шейничката...... Hug завиждам ти Simple Smile

И аз да покажа с какви формички се сдобих преди малко /в обедната почивка, защо да не изхарча малко пари/. И понеже всички други са ме обявили отдавна за луда, да се похваля тук, понеже лудостта ни е взаимна  Simple Smile

donika dineva, благодаря за разясненията   bouquet

# 561
  • Балчик
Да,бяло и аз поръчах 500 гр. Аз не ги държа в хладилник, издържат с месеци и ако леко се втвърдят, за няколко секунди в микровълновата печка и се размачкват. На пакета е упомената датата, до която са годни. Моите са до февруари следващата година. И на половина със сестра ми тъкмо ще са ми достатъчни за Коледа и Нова година да ги оползотворя.  Принцесите са от захарно тесто, да. Предполагам след това с четка са оцветени,както глинени фигурки се оцветяват.

# 562
  • Варна
Да,бяло и аз поръчах 500 гр. Аз не ги държа в хладилник, издържат с месеци и ако леко се втвърдят, за няколко секунди в микровълновата печка и се размачкват. На пакета е упомената датата, до която са годни. Моите са до февруари следващата година. И на половина със сестра ми тъкмо ще са ми достатъчни за Коледа и Нова година да ги оползотворя.  Принцесите са от захарно тесто, да. Предполагам след това с четка са оцветени,както глинени фигурки се оцветяват.

Благодаря още веднъж и последен въпрос, поне за днес  Flutter
Това нещо по-различно ли е, защото е бяло и е 250?
http://www.ebay.co.uk/itm/170869438397?var=470167784115&ssPa … p3984.m1423.l2648

# 563
  • Балчик
Същото е, но бялото е 500 гр. По 250 са другите цветове.

# 564
  • Варна
Alokazia, ти само бяло ли искаш и колко ти трябва като грамаж?

# 565
Рядко си позволявам само да се записвам, но много искам да се запиша при вас. Новоизлюпена домакиня съм, скоро и майка и ми се ще, ако имам време да понаправя някои от красотите, които показвате тук. Освен това искам да попитам от пишещите в тази тема има ли някоя която да е отвъд океана, за да мога да се съветвам за мерки и продукти, ако се наложи и е удобно, защото още им свиквам?

bouquet

# 566
  • Под сянката на разлистените кактуси
Coldasice, аз съм зад океана и си падам малко маниачка на тема готвене. Питай всичко каквото ти трябва, може и на лични

# 567
Coldasice, аз съм зад океана и си падам малко маниачка на тема готвене. Питай всичко каквото ти трябва, може и на лични

Благодаря много! Днес даже мисля да направя една тренировка с линцеровите сладки, че имам деца под ръка ще ги експлоатирам да режат  Laughing

И да се допълня. Пробвах да замеся тесто по тази рецепта, но станаха само трохи... Как изобщо е възможно да се замеси тесто с толкова много брашно, когато единственото течно нещо са 4-5 жълтъка?  Rolling Eyes Къде греша?

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 19:55 от coldasice

# 568
  • Под сянката на разлистените кактуси
Oстави ли ги да отлежат в хладилника? Поне 2 часа пише в рецептата. Това е маслено тесто, това ти е течния продукт, трябва да  е меко. Омеси добре, от топлината на ръцете маслото се размеква и се събира по-добре. С масло ли ги прави или с маргарин? Остави ги да починат и ги разточи между 2 листа фолио и по малко, а другото да си стои в хладилника. Масленото тесто по принцип е по-трошливо. Аз правих линцерите на nudel33  с лешници, горещо ги препоръчвам!

# 569
Аз днес също правих линцеровите сладки и си станаха супер, тестовто се замесва, но си иска месене и чакане. Стоя и една нощ в хладилника Peace

Общи условия

Активация на акаунт