ПЪРВОКЛАСНИЦИ набор 2005 г. - Тема 12

• 30 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
За животните ще купим рибки. Вече сме избрали риби, аквариум, помпи.....Ще си отворя още работа но няма как.
Имахме риби - радва им се точно 2 седмици Simple Smile
И малки раждаха.. беше интересно - ама не и за него  Crazy То абсолютно всичко му омръзва по тоз начин  Confused

Чакам още малко номер 2 да порасте и да го пенсионирам аквариума.

# 601
Мартина много искаше животно. Сега е решила, след като ходихме в Ботаническата градина и взехме 2 саксии, че ще отглежда цветя. Заплюла си е единия балкон на бъдещия ни апартамент и щяла да прави цветна градина там.
Аз забелязвам, че тя е малко изнервена. За всичко трябвало да питат и навсякъде я командвали. Командването вкъщи е основно да обслужи себе си - миене на зъби, преобличане. Но е голяма трагедия, че много я командват.

Нашата екскурзия си е в града и дефакто Марти на никакво непознато място няма да ходи, но въпреки това много се вълнува. Радва се, че ще е на една седалка в автобуса с момиченцето, с което са на един чин. Че едно друго дете от блока ще ходи. Някакви такива малки неща.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 11:31 от galia_mi

# 602
  • Пловдив
Момичета, екскурзията не е само отиване до дадено място, изяждане на храната, разглеждане на нещо си и връщане.
Екскурзията е една обща емоция за всички - очакване, приготвяне, дори качване на автобусите, пътуване, пристигане, всичко това е ново и с огромна радост за всички тях. Това, че пътуват заедно в автобуса дори. Това, че играят и лудуват заедно на необичайно място, това, че прекарват времето си по по-различен начин дава нещо ново на децата и ако имате възможност не им го отнемайте. Преживяването на първата екскурзия е неповторимо за всички дечица.
За наказанието, аз наказвам като станат наудържими. Ставане до мястото и стоене прав, обикновено докато трае една песен. Преместване на самостоятелно място ако има възможност или местене на стола до стената за цял час ако ми е дотегнало на някой да му правя забележки целия час. Това зависи на какво стоят децата в класа и колко места има.

# 603
ЗлаВещица, напълно споделям казаното за екскурзиите Hug ! Въпреки многото изминали години, откакто съм била ученичка, добре помня вълненията от всяка екскурзия, не само първата Heart Eyes . И детето ми се вълнува сега, че ще ходи с класа някъде, ще пътува с автобус(което досега не му се е случвало Laughing )..., ще отиде на непознато място Grinning .

# 604
  • София
Виртуална нещата,които описваш опират до образователната система,а по тази тема може да се коментира до безкрай...
Хубаво е,че насърчаваш децата ти да се занимават непрекъснато с нещо ново или познато.
Иначе подкрепям думите на Severina и Angel Dust.
Винаги в заобикалящата ги среда ще има индивиди,които не им допадат.Много е ценно е да ги възпитаме/научим да се адаптират по-лесно...
Освен това няма гаранция,че децата,които сега се учат да четат,пишат или смятат няма да изпреварят /дори без да се напрягат/ децата,които правят същите тези неща от 5 годишни.
Иначе голямото ми дете е в такава среда на деца,които имат сходни интереси на неговите.Но това си зависи и от детето.  Peace

Зла вещица  Peace
Това имах предвид,когато написах за социалните контакти.Може да си посетил вече конкретното място,но тези емоции,които носят самото пътуване,пребиваване на мястото-те изграждат едни по-различни отношения между децата.

За наказанието за учебника по английски нямам думи... #Cussing out

# 605
Пред нас въпроса с животните не стои, аз не понасям у дома/не че не обичам животните по принцип/ и май тя го е прихванала от мен.За сметка на това у дома си има импровизирана градинка и в училище сама е изявила желание да е "отговорник" по цветята- полива ги , обгрижва ги.Относно споделянето Simple Smile всичко се докладва, дори още по телефона-ядох, имам печатче /6/ имам звездичка...имам подпис /лошо/ .В занималнята определено си пишат домашните, но както бях писала и по- назад когато го прави у дома дава по- добри резултати, явно там се разсейва доста.Ние ще имаме екскурзияя, за съжаление няма да ходим поради ред причини и стечение на обстоятелствата.Пък и за екскурзията смятам , че като за първи път трябваше да се спрат на по- близка, около София дестинация.Предвид, че до сега не е пътувала без мен донякъде ми е спокойно, че така стана и няма да ходи, но и малко се притеснявам да не я изолирам от класа, макар че не е единствената, която няма да иде.

# 606
Момичета, екскурзията не е само отиване до дадено място, изяждане на храната, разглеждане на нещо си и връщане.
Екскурзията е една обща емоция за всички - очакване, приготвяне, дори качване на автобусите, пътуване, пристигане, всичко това е ново и с огромна радост за всички тях. Това, че пътуват заедно в автобуса дори. Това, че играят и лудуват заедно на необичайно място, това, че прекарват времето си по по-различен начин дава нещо ново на децата и ако имате възможност не им го отнемайте. Преживяването на първата екскурзия е неповторимо за всички дечица.

абсолютно вярно.
При нас екскурзии още не е имало. Притеснено ще ми е, когато има, нормално е. Но не бих я отцепила от колектива по мое усмотрение или заради мои предразсъдъци.

Виртуална, колкото и напред да е детето ти със самоподготовката, водена от теб, когато стигне до правопис, довери са на учителката Peace

И още нещо - щом не харесваш училището ви, защо не я записа в някое от "елитните"? Така още преди седми клас щеше да е със "себеподобни" ooooh!

# 607

Точно така е, както го описваш. Моите деца са ходили на летен и зимен лагер от детската градина, така че нямам колебания или притеснения относно самото ходене на екскурзия.
Идеята беше за самата цена на екскурзията и какво ще получим срещу нашите пари - при мен за две деца това прави 54 лв за един ден, без храна - това не са малко пари.

# 608
Аз бих се радвала да отидат децата на екскурзия, в тази прелестна, златна есен.Но нищо такова не се обсъжда.Някога, преди 100 години ние освен на екскурзии, ходехме на "наблюдения"-по разни заводи, селскостопански дворове, на "опитно поле" и др., съзнавам, че в днешни дни е твърде пожелателно.

Детето нищо не ми разказва от училище, засега има едни приятел, на когото дори не знае името.Малко ми е странно, защото в ДГ научи за 1 седмица имената на всички, дори по-усуканите и нетрадиционни имена.

Не мога да му построя ритмично деня, защото самото дете понякога иска да спи, понякога -не, веднъж остава повече време за игра, друг път-по-малко и детето го приема зле.Домашните също ги пишем за различно време.

Тези, чиито деца не ходят на занималня- изкушавате ли се да триете всяка грозотия в тетрадките?
Аз го правя, детето се дразни, не желае да пише втори път, омръзва му.Искам да е с прилично домашно, а това създава понякога огромно напрежение м-у мен и детето.

# 609

Тези, чиито деца не ходят на занималня- изкушавате ли се да триете всяка грозотия в тетрадките?
Аз го правя, детето се дразни, не желае да пише втори път, омръзва му.Искам да е с прилично домашно, а това създава понякога огромно напрежение м-у мен и детето.

Моето не е на занималня, но не му пипам домашните, каквито и криваци да са първите няколко, с всеки ред стават по- добри Laughing . Въпреки, че понякога на мен ми изглеждат грозновати, госпожата често му пише шестица с усмивка и "браво", значи са нормално грознички Laughing .
За режима- отначало много се подмотваше с домашните, но свикна бързо. Почива си малко като се прибере и сяда да ги пише, да е свободен после Grinning . А за спане- абсурд Laughing , от съвсем малък не спи вкъщи следобед, дори много се радваше, че тръгва на училище, защото няма да е задължен да спи и яде по час, като в детската градина  Mr. Green .

# 610
  • Пловдив
Този разговор ме отнесе много назад, преди почти 40 години, когато ходех на екскурзия и си спомням все още едно от вълненията - кой автобус ще пристигне първи. Всички викахме, поощрявахме шофьора, само и само да надмине другите и дори бутахме с ръце седалките пред нас, за да се кара по-бързо. Беше въпрос на престиж да пристигнеш пръв на уговореното място.
Леле ... чак ми стана смешно как сме правели емоции от всяко едно нещо.  Laughing Laughing Laughing И тъжно, и носталгично Simple Smile

# 611

и да искам, няма как. Пишат с химикалки. Освен това, погледът ми върху целия процес - работа в клас/домашна работа - е малко ограничен, тъй като раниците им стоят в училище, взимаме си ги чак в петък и тогава проверявам какво се е случвало през седмицата. Иначе, тя си има упражнителна тетрадка у дома, и когато има време и желание, упражнява в нея писаното през деня. Като цяло, справя се добре, стига да иска, да не е уморена и да не се разсейва.

п.с. извинявам се, не съм обърнала внимание, че въпросът е за майките на тези деца, които не ходят на занималня.

# 612
ЗлаВещица , толкова образно описано и на мен ми стана мило от спомените Heart Eyes .... Състезанието с рейсовете ме развесели особено Laughing , със седалките Joy ... Колко далечно ми се струва, минали са някакви си 30 години от тогава, помня го ясно и аз Heart Eyes  Laughing ...
Мартеа , нашите пишат с химикалка от самото начало. Учителката каза, че е против моливите, защото така ще добият усещане, че могат да трият винаги и ще им е трудно да свикнат с химикалка после. Пък и да допуснат грешка, не е трагично(въпреки, че моят първолак се разрева буквално като трябваше да задраска нещо първите дни, обясних му, че никой няма да му се кара, човешко е, деца Laughing  Mr. Green ).

# 613
Учителката каза, че е против моливите, защото така ще добият усещане, че могат да трият и ще им е трудно да пишат с химикалка после.

това бяха думите и на нашата учителка.

ЗлаВещица, и при нас го имаше това състезание. Целият клас се дереше с пълно гърло "да-вай чи-чо, ти си цар, мИ-ни то-я ка-ру-цар" Joy А само като си спомня мамбите, които си организирахме Mr. Green Или пък как се предупреждавахме от стая на стая - "идва проверка!!!!", все едно кой знае какво сме правили Laughing

# 614
На мен ми се стори странно самото споменаване на молив за писане Shocked . Нямах идея, че има практика да се пише с молив, не сме писали с моливи никога... Но сега е друго време Simple Smile .
Малко се отлпесвам, но се сетих за една екскурзия в Плевен, когато всички деца се наредихме на опашка за лилав сладолед Crazy , и всички видяхме, че на сергията пише "сладолеТ" . Сега, като се замислих, типично за мен да търся под вола теле, си казах "дали пък не е било рекламен трик за повече продажби"  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт