Ин-витро в Истанбул:7

• 142 782
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
 Не,мисля,че има клиника която заобикаля закона с брачните свидетелства.Ако сте турски граждани естествено,че няма как да ви направят инвитро без брак,но в клиниките в които се правят изключения за чужденци без брак не означава,че не са надеждни.(там в крайна сметка не е БГ,за да се съмняваме в професионализма на лекарите) Аз съм една от тези,които направиха инвитро без брак.Нищо лично,но далеч по-НЕНАДЕЖДНО ми изглежда факта,да се продават лекарства по разни подземни гаражи-колкото и да са по-евтини. Peace

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 17:41 от нелчо

# 271
Така погледното, май си права. И в двата случая законът се заобикаля, за да ни направят отстъпка като чужденци. Гаражът и мен ме дразнеше и плашеше много, но с толкова зор бяхме събрали парите, че в крайна сметка се решихме на този риск, само и само да ни стигнат до края. Е, в моя случай стимулацията беше кратка, та върнахме част от лекарствата в същия този гараж и платихме по-малко дни в хотела. През цялото време държахме лекарствата в хладилник в кухнята на хотела, при газираните напитки, та който ги е взел след нас, не е пострадал. Но да се разчита на това е доста плашещо, та дори глупаво. Най-добре е ако имаш възможност да си платиш всичко легално и да си спокоен. В България имам два опита ИКСИ и НИКОЙ не е споменавал, че лекарствата се държат в хладилник, та и това ме обърка.

# 272
Аз знам, че лекарствата трябва да стоят в хладилник. Но Хюсние изрично ми каза, че освен Овитрела другите се слагат в хладилник, само ако са отворени. Така или иначе аз също държах всичко в хладилник.
Днес ми беше трансфера. Върнаха 3 ембриона - 2 първо и 1 второ качество. Сега започва голямото чакане. Grinning

# 273
Дано всичко да е наред и да се похвалиш накрая с едно голямо ЧХГ  Praynig Praynig Praynig. Дотогава - добро настроение и стой по-далеч от тълпите като се прибереш, че идва грипа.

# 274
  • UK
valenceto стискам ти силно палчетата за хубаво и желано ЧХГ  Praynig Praynig Praynig

# 275
  • София
valenceto, coolcool. Силно стиснати палци и чакаме високо ЧХГ   Praynig  Praynig Praynig

# 276
  • СОФИЯ
valenceto успех мила  Praynig Praynig Praynig
Дано имаш след време един или защо не 2 подаръка  Hug Hug

# 277
Стиснати палци и от мен!  bouquet Praynig Praynig  bouquet
С мъжа ми изненадващо ни изникна ходене до Истанбул скоро и се решихме да го съчетаем с един преглед-консултация в Мемориал, тъй като така и парички ще спестим.. та се рових назад,но така и не можах да намеря (ух, че съм заплес) къде бяхте коментирали как може да се възползваме от безплатен преглед. Сещам се, че трябваше да потърсим една жена,която го уреждала, ама като не мога да го намеря... на.Много ще съм ви благодарна ако накой ми припомни точно за какво ставаше въпрос!  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug
Сега се замислих,че точно датите,в които ще сме там ми се пада 3-4 ден от лелката.. и се спекох, според вас дали ще има проблем за прегледа? Ние сме с мъжки фактор,но все пак и мен трябва да ме видят..   Thinking newsm78

Извинявам се за досадните въпроси..ама не се сещам с кой друг мога да споделя ако не с вас тези трепети и вълнение..   bouquet

# 278
pantuffy,това което аз съм си записала(за да не се ровя,когато ми потрябва Joy)е:
-да потърся Хюсне/бъл.мед.сестра/ и да и кажа да ме свърже с Зехра Юзкал за безплатен преглед,а тел.на Хюсне е 00905308278087

Дано съм била полезна Hug

# 279
Много благодаряза отговора! И аз съм си направила един файл с инфо,но точно това съм го изтървала! Crazy Момичета,хиляди благодарности!!!  bouquet  bouquet Ще пиша по-натам, като имам впечатления и подробности!

# 280
Момичета, честито на успелите и успех на тези, които сега са в процедура!!!Следя темата, защото мисля и аз да се насоча към Истанбул, но все още не мога да взема решение. Дилемата ми е следната, чакам да ми излезне в скоро време(1-2месеца) заповедта от фонда за 1ви опит с мъжки фактор сме. Радвам се , че намерих лекар, който най-накрая не ме отряза заради ЕГН-то, но докато чакам лекарката ми иска да си пусна само репродуктивните хормони и ми взе цитонамазка и микробиология.Другата седмица се надявам, ако няма някаква изненада да си пусна хормоните(2-3ден би трябвало да съм).Сто пъти я питах дали не трябва някакви други изследвания, цветна снимка или нещо друго отговора е НЕ. Имам чувството, че на този опит се гледа като на проба-грешка. Аз нямам много време за размотаване и затова не знам дали на своя глава да не си направя цветна снимка и да отида на една консултация в Мемориал клиник.Мисля, че без цветна снимка само с резултата от хормоние е безсмислено да се ходи.Дали да не си пусна и някакви други изследвания, на които държат в Мемориал клиник? Вие като препатили и минали по този път какво ще ме посъветвате?

# 281
Мисля, че без цветна снимка само с резултата от хормоние е безсмислено да се ходи.
rita,много правилно мислиш. При първоначален преглед в Мемориал почти винаги искат цветна снимка, след като я прегледат преценяват дали има нужда и от хистеро или лапароскопия. Само от едни хормони не може да се види реалната ситуация при теб. Аз отидох първо без цветна снимка и ми казаха да си направя и да отида с нея. Peace

# 282
rita_72 , извини ме, но наистина ли казваш, че ще започваш ин витро опит без цветна снимка (т.е. без никаква диагностика на тръбите)?

# 283
Снимка,снимка,снимка,задължително преди опит!Факторът няма значение. Българските лекари правят отскоро инвитро,доста неща не съм им ясни или се правят на приятно разсеяни за важните подробности.

# 284
Момичета благодаря за съвета. Аз съм от София, но ще проверя за снимка в АГ Селена(в темата по-назад имаше коментар, че са харесали тяхна снимка) и тогава ще отида. Ако изобщо се реша да правя опит в БГ, няма да е преди да направя поне една консултация в Мемориал клиник.

Общи условия

Активация на акаунт