Ин-витро в Истанбул:7

• 142 783
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Вале, благодаря за информацията ! Това крайните цени, върху които е наложена отстъпка, ли са ?
Пожелавам ти утре от всеки фоликул да изскочи хубава яйцеклетка.   Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 256
Не, това са цените без отстъпка. Благодаря ти за пожеланието и аз се надявам, защото Кахраман каза, че две от всички най и харесват.

# 257
 В аптеката освен десетпроцентовата отстъпка за пациенти на Мемориал се прави още 8 процента отстъпка,ако се плаща в брой с турски лири.

# 258
novabluzka незнам, но при нас ни написаха сумата, след това, ако е кеш минус 10% и с карта минус 5%.  Мога да кажа и точната сума. Общо всичко струва 2132.70лири ( и в аптеката и в гаража). В аптеката ни написаха, че ако платим кеш сумата е 1920 лири, а с карта 2026 лири. А ние дефакто в гаража платихме 1775лири. Така че явно при всеки е различно.
Моята пункция мина и извадиха 5 яйцеклетки. Утре ще разберем колко са се оплодили. Grinning
Опитали са да махнат полипа по време на пункцията, но не са успяли. Доктора е казал обаче, че няма да има проблеми за трансфера и евентуалната бременност. Все пак мисля да поискам среща с професорката да го уточним това. Има такава опция, ако някой има въпроси да си запише час за среща с нея. Имахме малко недоразумение сутринта, чисто ораганизационно, но нищо фатално разбира се. Кюбра нещо е разсеяна напоследък. Както и да е, аз съм добре и в очакване. Има и още една девойка в процедура, но не съм я засичала и друга, която почва утре. Явно не вички пишат тук. Това е засега. Grinning

# 259
Валенце,колко дена те стимулираха с Гонала?Ако си взела 5 кутии от 450 и си поставяла дози от 225 единици,тогава за 5 дена изхабяваш 2 кутии Гонал.Аз бях по тази сема и го знам.Твоите 5 кутии отиват за 10-12дена.Ти написа как стимулацията е започнала на 07.01 и на 14.01 си поставила овитрела.Та това са 8 дена! Как така 5 кутии Гонал и 4 Цетротида,като е точно обратното?По този протокол така се изписва на всички. И като се пресметнат цените по тези,които си посочила за аптеката, Гоналът струва 1363.96,Цетротидът е 343.55,а Овитрелът- за 2 бр.135.8.Общо 1843.31лири.Прибавям още 2 лири за фолиевата и 35 лири за антибиотика за двамата съпрузи.Тотал 1880.31 лири.Оттук нататък се приспада 10-процентовата отстъпка и при плащане в брой се приспада ддс от 8 процента.Надявам се,че си допуснала фактическа грешка с броя на кутиите и не подвеждаш бъдещите пациенти.А момчето от паркинга,Али, дава торбата с лекарствата,но кой гарантира ,че са съхранявани правилно.От тях зависи успеха на опита.        

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 21:57 от novabluzka

# 260
Виж сега, аз искам да кажа как стоят нещата при мен. Останаха ми лекарства, които утре ще върна и ще ми върнат парите. Изразходих 2 кутии и малко, останалото от третата кутия подарих на момичето с което вървим заедно. Така че имам да връщам две кутии Гонал и два цитротайда. Караш ме да направя разбивка на всички лекарства и ще го направя заради останалите момичета.
Гонал 450 - 5бр. x 340.99 - 1704.95
Цитротайд - 4бр. x 68.71 - 274.84
Овитрел - 2бр. x 67.91 - 135.82
Зитротек - 2бр. x 7.81 - 15.62
Фолиева - 1бр. x 1.47 - 1.47
Общо - 2132.70 точно толкова, колкото пишеше и на листчето от момчето на паркинга. От тук следват и отстъпките няма пак да се повтарям. Тази разбивка я гледам извадена на бележка от компютър от аптеката и дописано на ръка колко отстъпка за кеш и колко за карта. На никой на казвам от къде да си купува лекарствата. Просто споделям как е при мен. за това как са съхранявани дори не съм се замисляла. В срок са и освен овитрела, останалите не отваряни кутии не е задължително да стоят в хладилник. Така че не виждам как по точно е възможно да не са съхранявани правилно.
Пак казвам, не искам да агитирам никой за никъде. В крайна сметка всеки, като стигне до там може да свери цените и да си купи лекарствата от там, където е по изгодно.

# 261
Когато аз бях във втората си процедура в Мемориал месец септември, в паркинга вече не продаваше Али (както беше през май), а друг дистрибутор, който яко ме прекара с лекарствата. Тъй като от първия си опит знаех и бях проверила, че Али продава по-евтино от аптеката, аз се подлъгах и този път не направих проверка, а директно купих лекарствата от паркинга. Съответно после като проверих цените в аптеката, се оказа, че дистрибутора ми е продал лекарствата по-скъпо, отколкото аптеката продава с всичките си отстъпки.

Тъй като се чувствах засегната, в предвид това, че от самата болница пращат в гаража да се закупуват лекарствата, аз повдигнах въпроса в Мемориал, така че стигна до ушите на професорката. А няма да ви кажа, как тя "обича" такива неща. За да изчистят името си (а аз съм сигурна, че нито Хюсние, нито професорката не са знаели за това своеволие на дистрибутора на лекарства), принудиха тоя мошенник да ми даде безплатно всички лекарства, които са необходими след пункцията. И ми ги даде Mr. Green Mr. Green

Така че момичета, моят съвет е: проверявайте каква цена ви предлага човека в паркинга (защото явно дистрибуторите се менят), после проверявайте отсреща в аптеката и чак тогава купувайте Peace

# 262
Да се включа и аз по темата за лекарствата - при въпрос къде е по-евтино (а и предвид, може би,  ситуацията с Надежда) Хюсние беше категорична, че от нейния човек е по-евтино. Не знам защо, но някакси и вярвам на тази жена. Както и valenceto въобще не подложих на съмнение казаното от нея. Все пак всеки си решава как да действа и откъде да си купи лекарствата.

# 263
Здравейте и успех на всички в темата!

Искам да попитам може ли да направя консултация с лекар в Мемориал или друга клиника в Истанбул по имейл преди първоначален преглед там и има ли някой от вас, който е правил опит без да има брак.

Благодаря предварително!

# 264
Специално в Мемориал по мейла не отговарят много подробно, рядко или никак не дават медицински указания. А без брак може да се отиде на първичен преглед и да се проведе лечение. Самият опит вече няма как да се проведе без брачно свидетелство, защото такъв е законът в Турция. Така се случи с нас. Отидохме на първичен преглед неженени и направихме хистероскопия все още без брак, подписахме две седмици преди опита и така нямаше проблем. Струва ми се, че клиниките, в които се заобикалят законите, не са толкова надеждни, но аз вече съм пристрастна, все пак всеки има своя избор.

# 265
Да се включа и аз по темата за лекарствата - при въпрос къде е по-евтино (а и предвид, може би,  ситуацията с Надежда) Хюсние беше категорична, че от нейния човек е по-евтино. Не знам защо, но някакси и вярвам на тази жена. Както и valenceto въобще не подложих на съмнение казаното от нея. Все пак всеки си решава как да действа и откъде да си купи лекарствата.

Ами не е точно така, защото в моя случай Хюсние твърдеше, че лекарствата са по-евтини, аз дори видях тефтера на Хюсние с цените, по които трябваше да продава дистрибутора и действително бяха по-ниски. Но Хюсние не може да гарантира за лоялността на дистрибутора - в моя случай той ме излъга и ми продаде лекарствата на далеч по-високи цени. Така че не става въпрос за това дали да вярваме на Хюсние или не, а за това дали да вярваме на дистрибутора Wink Освен това следва да се знае, че този дистрибутор не е обвързан с договорни отношения с болницата и всеки може да продава в паркинга. Ето един пример - май месец продаваше Али, септември беше друг (но не помня името му), а сега може да продава трети. На територията на болницата има забрана да се продават лекарства, затова продават нелегално в паркинга.

Така че, като отидете при дистрибутора за лекарства и ви каже общата сума за тях, нищо не ви пречи да проверите отсреща в аптеката на каква цена ще ви ги предложат те и да си прецените от кого да ги купите. Това е моят съвет като изпатила, пък всеки си знае как да действате Peace

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 09:04 от Надежда :)

# 266
Скъпи момичета ,можели някой да ми каже  колко предварително трябва да се обадя за час за първичен преглед в Мемориал.Защото  смятам да замина в началото на март.Благодаря ви предварително!

# 267
umut, на нас ни дадоха час за след две седмици, но ние държахме на определен ден от седмицата. По принцип не се чака много за първичен преглед.
Момичета, имаме си четири ембриона и утре ще разберем как се развиват и кога ще е трансфера. Надявам се да са ги отгледали добре. Започнах от вчера с прогестероновите инжекции, не са много приятни, но ще ги преживея.

# 268
Браво, чудесен резултат! Дано се развият добре и четирите! Колкото до инжекциите, те се превръщат в истински проблем едва през последните няколко дни, когато топчетата под кожата станат повече. Но се налага, няма как.

# 269
Специално в Мемориал по мейла не отговарят много подробно, рядко или никак не дават медицински указания. А без брак може да се отиде на първичен преглед и да се проведе лечение. Самият опит вече няма как да се проведе без брачно свидетелство, защото такъв е законът в Турция. Така се случи с нас. Отидохме на първичен преглед неженени и направихме хистероскопия все още без брак, подписахме две седмици преди опита и така нямаше проблем. Струва ми се, че клиниките, в които се заобикалят законите, не са толкова надеждни, но аз вече съм пристрастна, все пак всеки има своя избор.

Penkailieva, благодаря за инфото. Ще пробвам, пък кавото стане..

Общи условия

Активация на акаунт