Ин-витро в Истанбул:7

• 142 674
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
...колко време ще бъдат валидни резултатите? ...

Общовалидното е 6 месеца, но може би все пак зависи от конкретния случай...

Ние сме с неизяснен стерилитет и единствените изследвания, които се наложи да повторим преди последната процедура, бяха обичайните: HBsAg, HIV 1\2 , anti- HCV за двамата + за мен ПКК, FT4 и Prolactin...

# 451
Бърти  Hug Hug Hug

# 452
Съфорумки, само да припомня за тези на, които сега им предстои преглед в Мемориал, че февруари, когато ние ходихме, Хюсние ни каза, че за българи прегледът е безплатен и ние платихме само за спермограма, за която ни взеха около 360-80 лири ако не ме лъже паметта. Успех на всички запътили се натам Simple Smile

# 453
  • In a surreal moment!
За спермограмата ние платихме към 180ТЛ, Пантуфи мисля, че сериозно бъркаш.

От няколко дни изпитвам огромен респект към д-р Кърликая, нека е жив и здрав!  Peace Heart Eyes

# 454
Да, извинявам се, грешката е моя- сега намерих фактурата от мемориал- сумата е 358,10 ТЛ с ДДС-то общо 386,75 ТЛ, но тя включва освен самата спермограма и консултацията с андролога, който я назначи, разчете и коментира.   bouquet Hug  bouquet

# 455
  • Варна
Да, извинявам се, грешката е моя- сега намерих фактурата от мемориал- сумата е 358,10 ТЛ с ДДС-то общо 386,75 ТЛ, но тя включва освен самата спермограма и консултацията с андролога, който я назначи, разчете и коментира.   bouquet Hug  bouquet

Извинявам се, че се намесвам, но означава ли това, че сте платили 327 лв. за спермограма и консултация  Shocked?

# 456
Да, за моя преглед не ни взеха нищо,но настояха да ни консултира андролог за проблема на мъжа ми, което се състоя в разговор с него и доктора назначи спермограма в тяхната лаборатория и това е крайната сума, която заплатихме. Тогава лирата беше 0,80лв. и така като го смятам излиза около 307-310 лв.

# 457
  • Варна
Да, за моя преглед не ни взеха нищо,но настояха да ни консултира андролог за проблема на мъжа ми, което се състоя в разговор с него и доктора назначи спермограма в тяхната лаборатория и това е крайната сума, която заплатихме. Тогава лирата беше 0,80лв. и така като го смятам излиза около 307-310 лв.
Благодаря за отговора   bouquet Успех Ви пожелавам в тази не така лека борба Simple Smile

За мен може би ще си остане мечта да ме лекуват тези доктори  Cry.

# 458
  • Пловдив
Пантуфи, може ли да разкажеш по-обстойно за прегледа и разговора с андролога, тъй като и на нас като бяхме на посещение в клиниката миналата година ни го препоръчаха, но се отказахме. Аз лично останах с впечатлението, че се опитват да компенсират безплатния преглед при мен. Ние сме посещавали андролози тук и поради тази причина не проявихме интерес, просто решихме, че няма какво ново да ни кажат  Rolling Eyes

# 459
Благодаря за отговора   bouquet Успех Ви пожелавам в тази не така лека борба Simple Smile

За мен може би ще си остане мечта да ме лекуват тези доктори  Cry.
[/quote]

July82, не исках по никакъв начин да обезкуража двойките,които се чудят дали да предприемат такъв ход. Напротив, на мнение съм, че докторите там са истински професионалисти- най-малкото, защото болницата е оборудвана с  най-новата техника (а тя, нека не се лъжем, е мнооого важен фактор при решаването на проблемите), отделно от това докторите имат мноого натрупан опит и статистика- пациентите са с хиляди повече от тези в БГ  и идват от къде ли не ( само ние докато бяхме видяхме 1 английска и една немска двойка) просто много и различни случаи, които дават мноого статистическа информация и практика.
Моите впечатления са, че всички там са професионалисти и си вършат работата.  Относно цените- доколкото гледам цените не са суупер различни от БГ, естествено зависи и от самия случай, стимулация и т.н.-ако не се налагат допълнителни процедури, утежняването в цената идва от престоя.
Все пак силно вярвам,че за всеки случай могат да се измислят начини да се намали цената, дали от към престой, дали от нещо друго-важното е, че човек да не се предава, но и да не лети съвсем из облаците!!!
Това е моето мнение-  Peace през моите очи- всеки си има гледна точка. НО Не се отчайвайте!!! Hug   HugHug  Peace   bouquet   bouquet

# 460
Момичета, здравейте
Преди повече от месец се допитах до вас какво да правя, благодарение на вас взех някои верни решения, за което ви благодаря!
Понеже бях много притеснена във връзка с пункцията, която я направих вчера в БГ на ЕЦ - имам една яйцеклетка- сега ще напиша за моята консултация в Мемориал клиник.
С всички изследвания и ЦС отидох миналата седмица в Мемориал клиник.Напълно ви разбирам когато пишете такива ласкави думи за тези специалисти. Добре че отидох за да се успокоя, че матката ми не е недоразвита, че десния ми яйчник не е някаква патология.Водещите ни "специалисти" в софийските клиники почваха с ЕГН-то ми и свършваха с това, че матката ми е особена и десния яйчник нещо е усукан  незнам си какво(аз просто не ги слушах вече) - освен мъжкия фактор. Е разбрах, че по рождение матката ми е ротирана на дясно и десния ми яйчник има по удебелена обвивка(някои момичета така се раждат, но не е било проблем).Когато ги питах какво ми е те ме гледаха с недоумение-жена на 40г тръгнала да прави инвитро и никой не и е казал, че това не е проблем.Незнам нашите "гении" какво толкова ме "ровичкаха", но при всеки преглед имах чувството, че ще ми изсипят карантиите. Е, при същата анатомия такова "ровичкане"и ръгане нямаше в Мемориал клиник. Видяха спермограмите, предложиха ни план за действие и ние трябва да решим какво ще правим.Успокоих се малко и понеже имах хубав фоликул реших да направя в БГ на естествен цикъл ИКСИ, за което адски съжалявам. Днес разбрахме, че яйцеклетката не е била узряла(оплодили са я), но не са оптимисти, че ще има деление. поредните пари хвърлени на вятъра. Сега се сблъсквам с поредната идея на нашите лекари, зависи от ембриона, но какво от това, че е един - правим трансфер. В мемориал ми казаха поне 2 ембриона на ЕЦ и тогава трансфер. Понеже имам заповед по фонда аз искам да замразим ембриона(ако има какво изобщо да се замразява) и след стимулация тогава трансфер( от мен няма как да извадят цяла кошница с яйцеклетки).
Незнам каво ще правя другата седмица, но трябва давзема решение.
Поста стана дълъг, но го пиша и за други момичета, които се лутат като мен. Да, има го финансовия момент, но за няколко часа път можеш да получиш отговор на въпроси, които са те мъчили с години.
Радвам се, че преди време попаднах на този форум и на темата за ин-витро в Истанбул.За 1час можеш да разбереш какво е човешко отношение на лекар към пациент. Да не се спирам подробно на вчерашната манипулация,  оставям постояното подканване"хайде по-бързо, не се мотай де", само ще спомена, че ръката, на която ми сложиха абоката още не мога да я мърдам от рамото.Такова нещо ми е трудно да си представя, че може да го има в Мемориал клиник. Не ги иделизирам лекарите в Турция, но след сблъсъка с нашите, те са мнооого напред в материала. Незнам как ще събера сили ако реша да направя още една пункция в БГ. Но като нямам избор отново сигурно ще търпя и ще си казвам за последно е.
Момичета, вие сте с по-голям опит от мен , дайте ми съвет - има ли смисъл да правя трансфера(ако оцелее ембриончето).

# 461
  • София
рита, ако се съмняваш че е читаво по-добре изчакайте до 5 ден- бластосит, така ако нещо не е наред то ще спре да се дели преди 5 ден. аз бих опитала трансфер на 5 ден, ако се стигне до трансфер.ако спре да се развива те ще ти се обадят да ти кажат.
съжалявам че си останала разочарована от българските клиники, но важно е ти да намериш своята и да сбъднеш мечтата си.
 стискам ти палци и ти пожелавам успех, каквото и да решиш за това едно имбрионче Praynig Hug

# 462
rita_72, за съжаление времето не ни прощава, то е най скъпият ни фактор и съветът ми е да вземеш този аргумент като първи, когато взимаш решение.
Сама си разбрала къде е мястото, къде се държат човешки и си усетила професионализма на лекарите там, отново сама.
Относно финансите, не знам дали си си правила сметка на "дребничките" суми, които ръсим по нашите клиники през годините, цифрата под чертата е плашеща, поне няколко опита в Истанбул...
Опитите на ЕЦ, според мен са ок за жени около 30-те, те разполагат с време за опитване със съмнителни резултати. След 40 е време за решителни и с най-малко рискове ходове в утвърдени клиники с доказани специалисти. За мен такава е Мемориал - Истанбул.

Жълта Роза, честита ти рожба, да ти е жива и здрава!  bouquet

# 463
Пантуфи, може ли да разкажеш по-обстойно за прегледа и разговора с андролога, тъй като и на нас като бяхме на посещение в клиниката миналата година ни го препоръчаха, но се отказахме. Аз лично останах с впечатлението, че се опитват да компенсират безплатния преглед при мен. Ние сме посещавали андролози тук и поради тази причина не проявихме интерес, просто решихме, че няма какво ново да ни кажат  Rolling Eyes
Gugi, честно казано и ние леко останахме със същото впечатление като вашето, тъй като при нас мъжкия фактор е диагностициран отдавна, правили сме какви ли не изследвания и спермограми и просто няма кой знае какво да се види. Мъжът ми се консултира и с Кацарски в БГ (който го водят светило), но все пак се решихме на консулт и с техния андролог, надявайки се да каже нещо ново, което не знаем. Прегледа се състоя в разговор с доктора, разказахме му подробно историята, направи мануален преглед на мъжа ми за 2 мин., без преглед с техника и каза, че предпочита да пуснем спермограма и при тях, за да бъдат сигурни. Естествено спермограмата показа точно същото, което бяхме констатирали и преди това. Посъветва мъжа ми какви изследвания на хормони да пусне и се разбрахме да комуникираме по е-майл. В общи линии не ни каза нищо ново.
При вас какъв е проблема, ако е удобно да споделиш, разбира се Simple Smile ние сме с обструктивна азооспермия.

ridendo purpura,
"Относно финансите, не знам дали си си правила сметка на "дребничките" суми, които ръсим по нашите клиники през годините, цифрата под чертата е плашеща, поне няколко опита в Истанбул... "

Напълно подкрепям казаното от теб newsm26

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 19:08 от pantuffy

# 464
  • Пловдив
Пантуфи, много благодаря за инфото. Нашата диагноза е тежка олигоастенотератозооспермия, като в мемориал дори се затрудниха да направят спермограма от раз на мъжа ми, поради малката бройка и намалена подвижност /така обясни Кубра/, та го викаха за даване на материал втори път. Ние вече бяхме пуснали спермограма, когато Кубра ни предложи заради затруднението да я направят, да се консултираме с андролог. Аз обясних, че в БГ сме се консултирали с не един такъв /Кацаров и Бъчваров/, но те с Хюсние настояваха много.В крайна сметка се отказахме за тяхно неудоволствие от консултацията с андролога. Това е в общи линии.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт