Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 2

• 42 712
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Всички ли си бъркате? Едно шишенце е все едно 7 кутии цигари, 1 кутия излиза 1, 20 грубо. Защо се тровите с тия бъркочи, за мен това си е тровене. Мое мнение, ама никой не ви гарантира, че ароматите са само аромати...

# 676
какви бъркочи и какво тровене newsm78

# 677
  • София
здравейте пушачки  Hug , мъжът ми е за вашият отбор (пушеше по кутия и половина на ден ) сега се пери в къщи с една електронна цигара и казва , че била безвредна .
дали е така ? то че не е полезна не е но дали е вредна има ли някои инфо ... или колкото и да пушиш няма лошо  newsm78 , че моя май не я вади от устата по цял катромайзер изпразва на ден .
крият ли рискове за здравето тези цигари ?
някъде четох , че били забранени в САЩ имате ли такава информация  ?
за да не спамям темата с благодарности - предварително ви благодаря   bouquet

# 678
здравейте пушачки  Hug , мъжът ми е за вашият отбор (пушеше по кутия и половина на ден ) сега се пери в къщи с една електронна цигара и казва , че била безвредна .
дали е така ? то че не е полезна не е но дали е вредна има ли някои инфо ... или колкото и да пушиш няма лошо  newsm78 , че моя май не я вади от устата по цял катромайзер изпразва на ден .
крият ли рискове за здравето тези цигари ?
някъде четох , че били забранени в САЩ имате ли такава информация  ?
за да не спамям темата с благодарности - предварително ви благодаря   bouquet

Не са забранени в САЩ, за другото ще си позволя да дам цитат от друг форум

Вредни ли са електронните цигари?
Не и да. Електронните цигари също съдържат никотин, т.е. няма да намалите рисковете за здравето, до които води той (а те са относително малки в сравнение с вредите от въглеродния оксид, катраните и няколкото стотин канцерогена в една тютюнева цигара). Останалите съставки са микс (може да липсват една или две от първите съставки) от пропилен гликол, растителен глицерин, дестилирана вода, аромат и химически чист никотин.
Пропилен гликол има в почти всякаква козметика, лекарства, води за усти и пасти за зъби, използва се изключително много в тютюневата промишленост. Вреден е в особено големи количества, но говорим за случаи, в които го пиете от бутилка, а не изпарявате. Алергии към него има, но рядко, обикновено хората ще знаят за тях, понеже няма да могат да ползват милионите продукти, в чиято основа стои той. Пропилен гликолът е биоразградим, не се натрупва в организма.
 Глицеринът е въглехидрат, биоразградим, леко сладникав, по-гъст от пропилен гликола и дава повече пара от него. не всички атомайзери работят добре с него, в чист вид е просто твърде гъст за ползване за течност, затова се меша с вода. Дали вреден? Колкото и захарта... така де - нито едно изследване не е показало вреда, то и затова това е другата най-популярна съставка за всякакви готварски, козметични, дентални, интимни (да, лубрикантите на водна основа са с глицерин) и какви ли не продукти.
 Водата си е вода, изпарена - пак е вода.
 Ароматите - ей тук е може би най-голямата дупка в течностите за електронни цигари. Купувайки от неизвестен производител, рискувате първо някоя от горните съставки да не е чиста, второ - ароматът да е предназначен да речем за ароматизатори за баня. Което е непроследимо без скъпи и трудни изследвания на всяка една течност, а такива дори лекарствата не минават. Затова - дръжте се за известните производители и не се доверявайте бързо на марки, които са се появили преди няколко дена, и особено такива, чието наличие на лаборатория не може да проверите.
 Никотин - никотин, чист, прах, може да ви убие, ако си пъхнете ръката в него. Не разливайте течности по себе си и ги пазете от деца, никотинът в големи количества е смъртоносен и се усвоява през кожата, лигавицата и въобще - при всякакъв контакт с тялото ви (е, в различна степен, но все пак).
 Вредни вещества - нитрозамини, тежки метали и т.н. поне в течностите на Dekang и FlavourArt няма. Почти всеки читав производител е длъжен при поискване да предостави такива изследвания. За наше успокоение сме правили на Dekang течност - 0, 0, 0, 0, 0... както се и очакваше.
Колкото до вредата от електронните цигари - вижте това, понеже никой журналист у нас не си прави труда да чете, преведе и публикува нещо толкова "несензационно":
 http://www.escardio....art-damage.aspx
 Най-просто казано - е-цигарите не нанасят вреди на сърдечната система. Останалото може и с Google Translate

# 679
Всички ли си бъркате? Едно шишенце е все едно 7 кутии цигари, 1 кутия излиза 1, 20 грубо. Защо се тровите с тия бъркочи, за мен това си е тровене. Мое мнение, ама никой не ви гарантира, че ароматите са само аромати...

100мл от 12мг + 5% аромат ми излизат 14-15лв с продукти на Инавера.
Или казвай конкретно какво в "бъркочите" е отровното, или не плюй наизуст Whistling

# 680
Ами не знам интересно ми е, дали наистина се знае какво представлява нещата за бъркане, които си вземате, че вие да си правите течностите. На мен ми е супер странно и съмнително и затова си купувам на доказани и изпробвани марки.
[/quote]

Или казвай конкретно какво в "бъркочите" е отровното, или не плюй наизуст Whistling
[/quote]
Не плюя. Просто ми е интересно дали знаете какво има вътре. Дали са разрешени и дали сте виждали документи за безопасност. Кой може да ви гарантира, че няма кокаин например?

# 681
Ами не знам интересно ми е, дали наистина се знае какво представлява нещата за бъркане, които си вземате, че вие да си правите течностите. На мен ми е супер странно и съмнително и затова си купувам на доказани и изпробвани марки.

Ами и аз си купувам на доказани и изпробвани марки, просто си ги бъркам вкъщи.

хахах, кокаин, дали ако имаше щеше да струва 10лв. Joy Joy Joy Joy

# 682
Kal3t0, вече многократно се спомена за лабораторните изследвания на течностите на Flavour Art (например) и че отговарят на всички изисквания.

# 683
Пръво, ти изобщо не си сериозен изпаряващ. едно шише от 10мл на мен ми отива за 2-3 дни, не знам как изкарваш ти две седмици...
Второ със сигурност не се тровя повече от теб, даже при теб рисковете са по-големи. Аз знам от къде съм поръчала ароматите. Повечето са ми поръчвани директно от сайтовете на ФА и Инавера. Базите, които си поръчвам са от проверено място и са си оригинални на ФА 101% съм сигурна, защото ги сравнявам с поръчаните от Италия - 1:1 са.
Предпочитам аз да си ги бъркам, пред това да ми продават бъркани в някой гараж от неясно кой и къде се е чесал преди да пипа шишетата.
А че ароматите са само аромати ми гарантират сертификатите на ФА и изследванията които тепровеждат. Ако се интересуаш, може да им разгледаш сайта, има много информация по темата.

# 684
Пръво, ти изобщо не си сериозен изпаряващ. едно шише от 10мл на мен ми отива за 2-3 дни, не знам как изкарваш ти две седмици...
Второ със сигурност не се тровя повече от теб, даже при теб рисковете са по-големи. Аз знам от къде съм поръчала ароматите. Повечето са ми поръчвани директно от сайтовете на ФА и Инавера. Базите, които си поръчвам са от проверено място и са си оригинални на ФА 101% съм сигурна, защото ги сравнявам с поръчаните от Италия - 1:1 са.
Предпочитам аз да си ги бъркам, пред това да ми продават бъркани в някой гараж от неясно кой и къде се е чесал преди да пипа шишетата.
А че ароматите са само аромати ми гарантират сертификатите на ФА и изследванията които тепровеждат. Ако се интересуаш, може да им разгледаш сайта, има много информация по темата.
Ами аз това, казах, че си намалих електронната цигара с тези течности, както и мг. При мен 10 мл са си 7 кутии цигари. Задоволят ми никотиновия глад какво да направя. Wink
Ако си поръчвате директно от производителя разбирам, ама такада взема аз нещо с недоказан произход, не мерси. Казвам, това си е мое мнение Wink
Аз си купих моята цигара, защото искам да ги спра напълно и аналогови и електронни. За сега си ми се получава много добре и съм доволна Simple Smile Нямате представа колко е удобно да не натискате копчета :Р

# 685
Ами аз това, казах, че си намалих електронната цигара с тези течности, както и мг. При мен 10 мл са си 7 кутии цигари. Задоволят ми никотиновия глад какво да направя. Wink
Ако си поръчвате директно от производителя разбирам, ама такада взема аз нещо с недоказан произход, не мерси. Казвам, това си е мое мнение Wink
Аз си купих моята цигара, защото искам да ги спра напълно и аналогови и електронни. За сега си ми се получава много добре и съм доволна Simple Smile Нямате представа колко е удобно да не натискате копчета :Р
Ама чети бе жена, ОТ ПРОВЕРЕНИ места пазарувам и препоръчвам да се пазарува и тези места не са само сайтовете на производителите.

Да се надяваме, че като я изпуснеш няма да даде фира, ако се олее с течност също и като си на много шумно място, си я проверявай да не се включва сама  Wink
То е ясно, че е по-удобно да не натискаш копче, но има други кусури, които не ги пише в брошурата.

За колко време изтощаваш една батерия от тези 90мАч-ови дребосъци?

Виж, не ме разбирай погрешно, бих искала да измислят такава мини цигарка, лека, удобна без копчета, обаче да не правя жертви от сорта на безвкусна, със слаба батерия, която ще ми стигне за има-няма половин един час, течаща и крехка на удар, ама още не са измислили такава.

# 686
Аз пък да се похваля,че си купи Малина и много ми харесва Mr. Green

# 687

[/quote]
Не плюя. Просто ми е интересно дали знаете какво има вътре. Дали са разрешени и дали сте виждали документи за безопасност. Кой може да ви гарантира, че няма кокаин например?
[/quote]
Караш ме да ровя в стари теми http://www.inawera.com/certificates-certificates-of-quality-c-3_ … t&language=en
Тоз' кокаин ще да е много на далавера Money

Ти китайските от Китай ли си ги поръчваш?
Аз също (мисля и повечето от групата) намалих количеството и процента никотин, но с други течности Flutter

# 688
що и обръщате внимание, аз дори не я чета вече Калинка.

А относно вредността имаше сметки в другия форум много се смях ... в БГ примерно се купуват 1 200 000 кутии цигари всеки ден, това са 6 000 000лв, от които 1 000 000лв е само ДДС-то. Отделно акцизи и т.н. За тия пари Дянков от 99 кладенеца вода ще донесе за да ни убеди, че електронните цигари са вредни. И това е в една миниатюрна д-ва с едни от най-ниските цени на цигарите в Европа. Представете си как е в страни като Германия или Франция, загубите там от данъци и акцизи върху цигарите сигурно са огромни....

# 689
Ама чети бе жена, ОТ ПРОВЕРЕНИ места пазарувам и препоръчвам да се пазарува и тези места не са само сайтовете на производителите.

Да се надяваме, че като я изпуснеш няма да даде фира, ако се олее с течност също и като си на много шумно място, си я проверявай да не се включва сама  Wink
То е ясно, че е по-удобно да не натискаш копче, но има други кусури, които не ги пише в брошурата.

За колко време изтощаваш една батерия от тези 90мАч-ови дребосъци?

Виж, не ме разбирай погрешно, бих искала да измислят такава мини цигарка, лека, удобна без копчета, обаче да не правя жертви от сорта на безвкусна, със слаба батерия, която ще ми стигне за има-няма половин един час, течаща и крехка на удар, ама още не са измислили такава.

За половин ден, ама си имам и друга резервна батерия. А и калъфчето си е 1000 мАч Simple Smile За сега ми е добре, ще видим Simple Smile Както казах доволна съм Wink От комплекта и цената съм страшно доволна, защото на други места си я продават доста по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт