Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 702
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, тези храчки, които детето поглъща, как се отразяват на а*ото му?

Да, сополите излизат с акото. Детето може и да повърне от секретите в гърлото, тогава върнатото е също слузесто.

Много сте писали в темата за съжаление Confused.

# 706
  • София
Тонка Hug, аз тъкмо теб не очаквах да те видя по тези болестните теми Peace Очаквах, че като сте извадили 3тат сливица ще разредите боледуванията.Както и да е, аз да ти кажа за Д-р Кирова в Окръжна, нали там правихте операцията на малката Peace
Уф, то хремата си е хрема.  Grinning За щастие няма нищо общо със ситуацията, когато Кати още си беше с третата сливица.
Д-р Кирова мисля, че е някъде до 16,00 ч най-късно на работа. Аз понеже съм с претенции, търся доктор, който да е поне до 18,00 ч дежурен.  Mr. Green

# 707
Като в омагьосан кръг се въртим ние, такова чудо от 12 октомври до сега..... ooooh!

Риновирусът мина през всички у дома. И ние сме в омагьосания кръг от 12 октомври насам. По този повод нашата лична лекарка коментира, че ще излезем от омагьосания кръг, когато всички у дома преболедуваме вируса, защото си го прехвърляме един на друг. Същото важи и за вторичната бактериална инфекция...
Контролният преглед на детето при УНГ се отложи за утре, не смея да кажа, че малката е оздравяла, макар че това очаквам да чуя от УНГ. И да си призная ме е страх да я пусна на ДГ, защото сега е с отслабнал имунитет и като нищо ще забърше нов вирус или бактерия... но пък след 2 седмици у дома вече е подивяла, а дисциплината е на нула.  Laughing

калина_малина , има ли други болни у вас? Може би и вие сте в омагьосания кръг като нас.  Confused

# 708

калина_малина , има ли други болни у вас? Може би и вие сте в омагьосания кръг като нас.  Confused
[/quote]
Аз и мъжът ми минахме също през този грип, но малката пак се разболя.
Преди малко се върнахме от лекар. Гърдите пак са чисти, а тази гадна хрема не спира. Вече втори ден е безцветна като тече като "вода".
Този път ни изписаха Осцилококцинум, Коризалия и да продължаваме Макситрола. Правя и инхалации с физиологичен разтвор.
Аз бях чела, че Осцилококцинум действа само при първи симптоми Thinking не съм използвала до сега.
Дано да има ефект и да не стигаме до АБ.

# 709
Хм, а какъв е смисъла да се дава Коризалия с Макситрол? АБ с хомеопатия???? newsm78

# 710
 Капките Макситрол аз започнах да ги капя от вчера. Днеска педиатърката ни предписа хомеопатичните лекарства. Отказа направление за гърлен секрет.

# 711
Момичета, яслите и градините дали ще работят на 01.11?
Моят синковец пак не го пуснах заради пустата хрема, уж овладяхме за пореден път нещата през уикенда, но искам още малко да не ходи и се чудя до кога да го държа, че ако на 01.11 не е учебен по-добре цяла седмица да си седи вкъщи  Thinking

# 712
Момичета, яслите и градините дали ще работят на 01.11?
Моят синковец пак не го пуснах заради пустата хрема, уж овладяхме за пореден път нещата през уикенда, но искам още малко да не ходи и се чудя до кога да го държа, че ако на 01.11 не е учебен по-добре цяла седмица да си седи вкъщи  Thinking

Работят. За щастие ученическите почивни дни не важат за градините  Peace

# 713
# 714
калина_малина, желая скорошно оздравяване, че това дълго боледуване много влошава качеството на живот на цялото семейство!  Hug
И аз не виждам смисъл да се пият едновременно хомеопатични и традиционни лекарства, но пък ако лекарката ви е казала, сигурно знае какво предписва. Все пак не разбрах защо слагате Макситрол, ако детето няма бактериална инфекция? Дори секретът не е зелен, а бистър както сама казваш.

За хомеопатичните и моят опит показва, че действат ефикасно само при първите симптоми. Или пресичат разболяването още първия-втория ден или не успяват и се минава на тежката артилерия - традиционните лекарства.

# 715
  • Once there was a Hushpuppy...
Вярно е, че качеството на живот на цялото семейство се влошава Tired
Аз мислих, мислих и реших, че няма да му давам на моя Бронховаксом за сега Peace
Не ги обичам тези препарати, ваксини, допълнителни..... Rolling Eyes В интерес на истината не е пил АБ от повече от 1 година, но за сметка на това много противоалергични сиропи и АБ капки в носа, винаги е със зелен сопол Tired
Отидох и му взех Имунокинд и Тонзилотрен и от вчера усилено дърпам с много мъки храчката с Бейби вак ooooh! Добре, че одеве се скарахме, че го поступах малко и излезе без проблем с бейби вак и малко рев Rolling Eyes
Давам и рибено масло - Рибчо, по 2 капсули в деня и пак продължих с този сироп Грин Тус.
Толкова ми е писнало, че и на мен не ми е съвсем добре Tired
Дано го оправя от храчката Praynig

Хайде, лека вечер и дано всички се справите успешно с болестите Hug

# 716
Да питам нещо, леко в страни от темата.
Имате ли представа какви са температурите в ДГ?
Тъй като от утре се очаква застудяване, а още няма парно и се чудя дали не е студено по стаите.
Имах намерение да пусна детето от утре на градина, но се отказах. Тъкмо се закрепи от вируса, да не вземе да настине сега.

# 717
В яслата на малката още от миналата седмица имат пуснат радиатор , обличах я с тениска и дълъг ръкав , не знам Т , но лелките казваха , че не е много топло и за това са пуснали радиатора.не съм я намирала замръзнала , ама знам ли Rolling Eyes

# 718
Мерси Little wingels  bouquet дано всички деца бързо се оправят.
Може би избързах с капките Макситрол, но при нас хремите се влачат със седмици, а след това се възпалява и третата сливица и пак се завъртам в кръга...
На нас също ни изписаха Бронховаксом или Рибомунил (няма го в бг) по схема, но не съм сигурна дали да давам нещо подобно.
Някой случайно дали е използвал Рибомунила или има повече информация. Частната педиатърка ми го препоръча като по-добър от Бронховаксома.
Изнервена съм вече от тази хрема и го пренасям и на детето Cry

# 719
  • София
Мерси Little wingels  bouquet дано всички деца бързо се оправят.
Може би избързах с капките Макситрол, но при нас хремите се влачат със седмици, а след това се възпалява и третата сливица и пак се завъртам в кръга...
На нас също ни изписаха Бронховаксом или Рибомунил (няма го в бг) по схема, но не съм сигурна дали да давам нещо подобно.
Някой случайно дали е използвал Рибомунила или има повече информация. Частната педиатърка ми го препоръча като по-добър от Бронховаксома.
Изнервена съм вече от тази хрема и го пренасям и на детето Cry

калина_малина, аз съм ваксинирала детето с Рибомунил  Peace
Нямаше го в България, купувах от Румъния. Пи ваксината по това време миналата година ... ами доволна бях ... не че не боледуваше, но всичко минаваше много леко, АБ не беше пила от септември до март, което за моето дете си беше уау  Mr. Green, след приема на АБ през март до септември тази година беше абсолютно здрава ... така че смятам, че ефект е имало (през цялото това време ходеше на градина). Но тази година започна есенният период зле - пипна Клебсиела в носа, сега ангина ... след излекуването на ангината ще ваксинирам с Пневмо 23 ...

И да помрънкам и аз ... Никол има 2-3 прокашляния дневно и малко секрет от носа, но за сметка на това аз и баща й сме се тръшнали здраво  Tired ... евакуирахме я при бабата - не толкова, за да я пазим, защото боледуваме от нейния вирус, колкото, заради това, че сме толкова зле, че едвам ставаме от леглото ....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт