Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 706
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
... Стискайте палци да не се влошава поне до сряда вечер, че съм командировка и само ще я мисля  Cry

Стискам да Ви се размине леко  Hug

Моето дете продължава да си покашля. Да не говоря за хремата, не е обилна, не е постоянна, но си имаме сополи.
Аз такова чудо не съм виждала - само си спомням, че преди да тръгне на градина средата на септември нямаше сополи, след това не мога да си спомня дни, в които да я нямала.

# 691
  • Пловдив
Благодаря на всички ви засъветите!! Определено ме ориетирахте в препаратите и приложението, с което сте ги ползвали с ефект при вас, от полза ми беше.
Не знам при вашите педиатри как се практикува, но до момента нашата не ни е пращала на микробиология нито веднъж, направление за специалист за малките също никога не е давала, все се оказва, че не е необходимо или няма направление, пък и то на детето и без това е ясен проблема... Затова реших да се допитам до вас. Към момента ми е трета лекарка и не съм намерила такава, която да отговаря напълно на очакванията ни, макар да ми се иска да следи състоянието на децата по-подробно...
МБ мислех и аз да пусна утре, но проблема с малкия и недишането трябваше да реша днес, защото иначе сега нямаше да спи, а да реве безутешно.  ooooh! Тези сополи направо ме побъркват този път - такова чудо не е било, и наистина със страхотна задна хрема. На малкия давам Проспан, но не смея да дам друго по-силно преди консултация с лекар.  Еуфорбиума определено не ни помагат, в началото донякъде и в края на хремите, но в пиковите моменти не се усеща особен ефект. На набъбнала лигавица какво казвате - прави ми впечатление, че сякаш леко му се стесняват ноздричките и не са така лесно проходими за почистване с тампонче например, това ли е отекла лигавица?! (това относно  отбъбването на лигавицата и капките Ксизал). А  калциевия глюконат не е ли сироп - той в каква връзка се дава, нещо като сироп за отхрачване ли?!
Взехме за тази вечер Ксилометазолин 0,05% , ако не действат ще взема утре Назик (мъжа ми ги беше купил като прочетох постовете) - слагам ги втори път от обяд насам и сега малкия спи за първи път от пет дни насам със затворена уста  Crazy
Чудя се дали утре да не включа отново капките с лайка, сода и мед - предишния път помогнаха доста, освен да ги пробвам пак, че  докато излезе МБ незнам как ще я караме. До вторник включително ще слагам Коларгола , после докато не излязат  резултатите какво да ги правя тия носове?!? От същия грип аз вече вървях към усложнение и съм на АБ, но не ми се иска да се налага и при малките, дано им се размине  Praynig
Resoxym 0,01%, ICN – Polfa - какво е това, не ми е известно?
Намерих само него като вариант за отпушващи капки за деца около годинката, но в аптеките се оказа, че не се предлага.  Thinking
[/quote]

Извинете за дългия пост. Желая бързо оздравяване на всички боледуващи дечица, дано идващото захлаждане замръзи малко вирусите.  Peace

# 692
  • София
delilah_qk след микробиологията се мятай с  едни антибиотични капки ...докато излезе...защото така както описваш нещата  Thinking не трябва да се чака .....Допитай се до педиатъра все пак...и си искай направление, полага ти се...също така ти се полага и направление за УНГ, да ги погледни тия деца, какво става с тия секрети отзад, да се огледа третата сливица...Всъщност искай си направление  за УНГ, ако не ти даде за МБ и УНГ ще ти пусне микробиологията....
А за набъбналата лигавица - ами това е, което си описала...
Споделям, че когато съм пускала МБ нашата УНГ докато излезе антибиограмата ни е изписвала капки цилоксан...те са с основа ципрофлоксацин и обикновено действат на повечето бактерии...само споделям...Ако се окажат резистентни се капят 5 дни и се сменяват с действащите или  в зависимост от бактерията и пораженията се пие аб през устата+ капките...Досега само веднъж е било аб през устата + капките при стрептокок пневмоние...Също така офтакуикса са ни го изписвали докато излезе микробиологията и те си се оказаха оки и си продължихме лечението с тях.....
Ксилометазолина просто ще облекчи положението, но не лекува...както виброцила и подобните на него...Инхалациите с физ.разтвор също помагат, но ...си трябва и правилно лечение...явно не от простите хремички...
Тарталета дано се размине...

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 08:46 от EmiR

# 693
  • София
Тъкмо да започна с оплакванията от хремата и прочетох, че изобщо не съм сама в неволите.
Пустата хрема край няма - вече месец мина. Минахме през Виброцил, Макситрол и най-накрая Бактробан заради стафилококи Ауреус в носа. Не знам какво сме направили със стафилококите, защото трябва да минат 10-ина дни след приключване на лечението за нов носен секрет, но за съжаление носът на детето е задръстен отново от сополи. То бива, бива, но това вече ме изкарва извън нерви. Засега пръскам с един спрей Низита, който въобще не помага. Утре ще ходим на УНГ и се надявам да улучат най-накрая лечението на хремата, че подивях!

# 694
  • На брега на реката
А алергия обсъждали ли сте? Макар, че има и упорити бактерии, които само с 1 курс на лечение не се изтрепват. С мазилата и капките пробвала ли си да даваш и противоалергичен препарат?
Аз съм на тръни, малката тази нощ се е напикала, от бебе не го е правила. Друг е въпросът, че цяла нощ е спала мокра, просто ми е ясно какво ще последва от това  ooooh!

# 695
Тези сополи и нас ни мъчат от около месец вече. Аз взех коларгол по препоръка на докторката, и след няколкодневно лечение с промивки и колрагол тази сутрин се събудихме без обичайната кашлица и задръстен нос  Peace.
 Този месец му давах Имуномикс - довлона съм и го препоръчвам за имунната система.

Виброцил за малчо не взимам. От опита ми с каката те въбоще не действат, не съм успяла нито една хрема да спра с тях.

# 696
  • София
Fervor, нищо противоалергично досега не е предписано на детето ми. Аз затова съм се нервирала яко и ще вдигна пушилка утре. То търпиш, търпиш, но повечето лекари имам чувството, че са от един дол дренки.
За съжаление не мога да си намеря един сравнително добър УНГ специалист, при който да си водя дъщеря ми всеки път, и който да ми е близо до дома.
В нашата поликлиника УНГ лекар следобяд има в дните понеделник, сряда и петък, като в петък обаче стои до 16 ч., а не до 19 ч.

Някой може ли да ми препоръча УНГ лекар в източните квартали на София.

# 697
  • на последния етаж
Наскоро наша близка позната ни препоръча да заведем дъщеря ни при д-р Улевинов. Някога (преди повече от 25 години) е водила дъщерите си при него, работи в Детската педиатрия. Сега чета тук противоречиви мнения за него, но тъй като и аз не съм открила добър УНГ досега, може би ще го посетим.

# 698
Момичета, тези храчки, които детето поглъща, как се отразяват на а*ото му? Придават ли му по-пихтиест вид? Иначе казано, да се упокоявам ли, че по-мекото и пихтиесто *** от днес се дължи на храчки или да се притеснявам? Видимо слуз няма. А тъкмо вчера си мислех, че им се вижда края на сополите и дори в сряда исках да я пращам на ДЯ. Днес отново има сополи, повече от вчера. А нощем спи спокойно, диша тихо и през нослето. Днес е шести ден с коларгол, може би утре вече няма да слагам от него.

# 699
Ето малко информация за текущите зарази които върлуват в момента. Все още са само риновируси, скоро можа да чакаме и грипа:

http://www.monitor.bg/article?id=360145
Грип менте ни тръшка наред, най-много заболели в София и Стара Загора
Коварен вирус удря под кръста
Докарва цистит и уврежда бъбреците

СИЛВИЯ НИКОЛОВА
29.10.2012

Коварен вирус, който удря под кръста, върлува из страната. Заразата докарва диария, цистит и уврежда бъбреците, ако не се лекува навреме. Наподобява досущ грип и без приемане на лекарства отшумява трудно, увреждайки сериозно здравето, алармираха общопрактикуващи лекари.
Проявата на болестта, която се причинява от риновирус, започва с хрема и леки втрисания, които отшумяват за часове, обясни специалистът от столична поликлиника д-р Ваня Иванова. Ден след заразяването очите се зачервяват, клепачите парят, сутрин са залепнали от гурели.
Тъй като инфекцията протича без висока температура, много хора я подценяват, като не търсят медицинска помощ и се надяват на самолечение. Резултатът е остър цистит и болки в бъбреците, поясни д-р Иванова и добави, че при някои пациенти се появява и суха кашлица.
Бум на заболели от грипа менте има в цялата страна, показа репортерска проверка на „Монитор”. Риновирусът, който ни мъчи в момента, не е така агресивен, както зимните си събратя от тип А, които са основните виновници за разпространението на грипни епидемии, отбеляза общопрактикуващата лекарка. Ако човек стои на топло в леглото два-три дни, взима съгряващи прахчета и ударни дози витамин С се разминава от усложнения, поясни докторката.

През последната седмица опашки от болни има пред лекарските кабинети в цялата страна.

Според данните на Националния център по заразни и паразитни болести броят на заболели от грип и вирусни инфекции се е увеличил чувствително. Най-много са заболелите в София и Стара Загора, където всеки ден през лекарските кабинети минават десетки с това заболяване.

Поставянето на противогрипна ваксина не предпазва от вируса, който върлува в момента. Тя е разработена само за щамовете, които ще ни разболяват тази зима, като пикът на грипната вълна се чака през януари. Освен това, за да си я постави, човек трябва да е напълно здрав, за да може организмът му да си изгради имунитет, обясни националният консултант по грип и остри вирусни инфекции проф. Мира Кожухарова. Ваксината се препоръчва на всички и най-вече на хората над 65 г., защото са с отслабнала имунна защита, а също и на пациентите с тежки хронични заболявания и упражняващите професии, които ги излагат на общуване с много хора, като контрольори в градския транспорт например, каза още проф. Кожухарова. Тя припомни, че тази есен и зима се очаква у нас да върлува грип с щамовете „Виктория”, „Калифорния” и „Уисконсин”.

# 700
  • Пловдив
Ето малко информация за текущите зарази които върлуват в момента. Все още са само риновируси, скоро можа да чакаме и грипа:

http://www.monitor.bg/article?id=360145
Грип менте ни тръшка наред, най-много заболели в София и Стара Загора
Коварен вирус удря под кръста
Докарва цистит и уврежда бъбреците

СИЛВИЯ НИКОЛОВА
29.10.2012

Коварен вирус, който удря под кръста, върлува из страната. Заразата докарва диария, цистит и уврежда бъбреците, ако не се лекува навреме. Наподобява досущ грип и без приемане на лекарства отшумява трудно, увреждайки сериозно здравето, алармираха общопрактикуващи лекари.
Проявата на болестта, която се причинява от риновирус, започва с хрема и леки втрисания, които отшумяват за часове, обясни специалистът от столична поликлиника д-р Ваня Иванова. Ден след заразяването очите се зачервяват, клепачите парят, сутрин са залепнали от гурели.
Тъй като инфекцията протича без висока температура, много хора я подценяват, като не търсят медицинска помощ и се надяват на самолечение. Резултатът е остър цистит и болки в бъбреците, поясни д-р Иванова и добави, че при някои пациенти се появява и суха кашлица.
Бум на заболели от грипа менте има в цялата страна, показа репортерска проверка на „Монитор”. Риновирусът, който ни мъчи в момента, не е така агресивен, както зимните си събратя от тип А, които са основните виновници за разпространението на грипни епидемии, отбеляза общопрактикуващата лекарка. Ако човек стои на топло в леглото два-три дни, взима съгряващи прахчета и ударни дози витамин С се разминава от усложнения, поясни докторката.

През последната седмица опашки от болни има пред лекарските кабинети в цялата страна.

Според данните на Националния център по заразни и паразитни болести броят на заболели от грип и вирусни инфекции се е увеличил чувствително. Най-много са заболелите в София и Стара Загора, където всеки ден през лекарските кабинети минават десетки с това заболяване.

Поставянето на противогрипна ваксина не предпазва от вируса, който върлува в момента. Тя е разработена само за щамовете, които ще ни разболяват тази зима, като пикът на грипната вълна се чака през януари. Освен това, за да си я постави, човек трябва да е напълно здрав, за да може организмът му да си изгради имунитет, обясни националният консултант по грип и остри вирусни инфекции проф. Мира Кожухарова. Ваксината се препоръчва на всички и най-вече на хората над 65 г., защото са с отслабнала имунна защита, а също и на пациентите с тежки хронични заболявания и упражняващите професии, които ги излагат на общуване с много хора, като контрольори в градския транспорт например, каза още проф. Кожухарова. Тя припомни, че тази есен и зима се очаква у нас да върлува грип с щамовете „Виктория”, „Калифорния” и „Уисконсин”.

Поздравления,че най-накрая си признаха! Peace Мои близки слагаха досега всяка година и се скъсаха да боледуват...

# 701
Момичета и аз при вас отново. След като ви се похвалих, че сме излекували хремата, кашлицата и Стрептокока пак сме с хрема.
След 9 дни от спирането на Клацида и след  като гърления секрет ни беше отрицателен пак се повтаря същото.
Аз от вчера давам Ксизал, Лимфомиазот, Коластра и капки Макситрол. Лекарката е втора смяна по-късно ще я посетим.
Пак се повтаря при нас всичко, болни сме почти от месец и не съм я пускала на градина през това време и пак хрема.
Аз ли бъркам нещо, но ви казвам, че не знам какво да правя Cry

# 702
  • Once there was a Hushpuppy...
Тонка Hug, аз тъкмо теб не очаквах да те видя по тези болестните теми Peace Очаквах, че като сте извадили 3тат сливица ще разредите боледуванията.Както и да е, аз да ти кажа за Д-р Кирова в Окръжна, нали там правихте операцията на малката Peace Бях там в петък и го прегледа моя юнак и каза, че не е за вадене, това ми е 3то такова мнение за този година Peace
Ако искаш води я при нея Peace

калина_малина - уфф, много неприятно. Имам чуството, че този вирус е много продължителен. В къщи всички сме с нещо, хреми, кашлици, мен ме боли гърло точно от 9 дена с прекъсвания и подновявания, някакъв ужас ooooh!
Коя мацка писа, не помня, но и моето има кашлица, стича се храчка, задържа я....тегля каквото мога с бейби вак, пак давам сироп за кашлица/а го бях спряла/.....
На моя хремата му мина отдавна, от около 7-8 дена, но остана една храчка, едно чудо, което е гъсто и на никъде.....много ми е тъпо, да не можеш да му помогнеш.

# 703
  • Once there was a Hushpuppy...
След като в рамките на седмица успяхме да се справим с херпангина първо при малката, после при голямата, все пак не успяваме да слезем от въртележката  Confused От снощи дребната пак се разсополиви и започна да покашля. Тъкмо мислех утре да е на ясли... Засега сме на Коризалия и Тартефедрил, ще видим. Че така мразя да ми кашлят- в почти 90% от случаите от сопол правят бронхит... Стискайте палци да не се влошава поне до сряда вечер, че съм командировка и само ще я мисля  Cry
Ти им даваш хомеопатични ли? Второто не го знам, но съм давала от първото Peace Проблема ти ми е близък, нали и ние бяхме с херпангината TiredДано не ти направят бронхит, то е мен ме е страх..... Нали им ги теглиш сополките, да не се стичат Peace
Като в омагьосан кръг се въртим ние, такова чудо от 12 октомври до сега..... ooooh!

# 704
  • София
Ох, много болнички деца Sad

Моят си го прибрах в петък с много запушен нос. Това което успяваше да излизе, имаше лек зеленикав отенък.
Много го мислих (понеже съм сама с децата), но в събота като продължи със зленикавия сопол и купих Макситрол. Определно се повлия - от вчера са по-бистри секретите.
Има и красива кашлица, днес ще го водя да го чуят.

Общи условия

Активация на акаунт