Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 707
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Обикновено при нас/и при двамата, откакто ходят на ДГ няма проста хрема, всичките са бактериални/ - основните ми наблюдения са за запушен нос, без сополи, оточна лигавица - то се усеща тежкото дишане от запушени нос/а и след това си изцтекоха жълти секрети, което си е гаранция за бактерия/,...в къщи имах макситрол маз и затова почнах с него...щом се повлия, значи си е имало нещо бактериално. Кофтито е, че в макситрола има контикостероиди, но то е в толкова малко количество....че на фона на изпусната хрема, честно казано ги предпочитам. Проблема при малките деца е, че не могат да се издухат добре, оттам и задръстването със секрети...нашата УНГ каза, че дори и да няма нещо бактериално за 24 часа седящи секрети отзад биха могли да се развият бактерии....та геломиртола това прави, втечнява задръстения секрет. Понеже и аз  го пия, виждам как без напъване секретите си тръгват..естествено, ако ги има... Все пак е хубаво и лекар да се изкаже....но всеки си познава и детето...Аз обикновено споделям с педиатърката какво лечение съм почнала - тя ми е свикнала, та с две думи очаквам одобрението на лечението ми  Wink Но аз като отида при педи на 3я ден следобяда, както обикновено се случва - вече съм почнала нещо и за мен много важно е началото да се хване, поне при моите деца....нещата минават по-леко и без усложнения....
Евита след прием на аб имунитета доста спада...нали си си в къщи, позадръж я малко...че ако зациклите няма излизане...батерия, вирус и ще се чудиш какво лекуваш....ставаш луд #Crazy...а за детето да не говорим

# 676
Уф , сега започвам да се чувствам тъпо , че настоявах за АБ , ЛЛ каза ако вдигне Т да го почвам , ама тя не е спирала да кашли гадно дълбоко с едни секрети в гърлото и като се разкиха вчера с тези зелени сополи , разбрах , че явно без АБ няма да и мине , то  5 вида капки за носа ...не знам си още какво ама от две седмици не е е болна , а зелените сополи си стоят.И говорих с ЛЛ за АБ по антибиограмата , че може би тови Стрептокок много я мъчи от към кашлица

# 677
  • На брега на реката
Няма за какво да се чувстваш тъпо. Зелените сополи са симптом за бактериален проблем по принцип. Може сега да не е вдигала температура, но ако не беше започнала Аб, знаеш ли до къде щеше да се стигне. Още повече, че имаш и антибиограма, която показва наличие на бактерия. Честно казано при наличие на бактерия и постоянна кашлица, нямаше да го мисля. Обратното по би ме матирало - постоянна кашлица, при чиста МБ  Rolling Eyes

# 678
Дано и помогне поне АБ...

Какво говорят на родителските срещи в яслата?Задължително ли е присъствието , може да не можем да отидем , дали мога да пратя близък да ме представялва

# 679
На родителските срещи в ДГ се говорят общи неща, които всички родители си знаят- кога да водиш детето, за реда в ДГ и подобни.
Другата тема са парите. Обясняват кое колко струва и те уведомяват за крайната сума, която се иска от теб.
Общо взето нищо важно.
Присъствието не е задължително.

# 680
  • Пловдив
Здравейте момичета, редовно ви чета и доста неща научих от вас, за което съм ви благодарна!  Hug
ИСкам да помоля за съвет - малките са с хрема вече втора седмица (баткото е със зелени сополки от тази сутрин, иначе хремата както изчезваше сега пак се засилва, а малкия вече 5ти ден не мога да му отпуша нослето - нито яде, нито спи нормално, на ръба е да изпадне в истерия). Досега давах Виброцил за отпушване на носа, но трябва да го заменя с нещо друго, защото иначе ще спре да действа - моля препоръчайте ми капки за отпушване на нослето , малкия е на 1г6м в момента , незнам дали да не опитам с Ксилометазолин, но не съм убедена, че е подходящо за малко дете като него... други идеи?!? Баткото с тези зелени сополки дали не е вече за антибиотични капки - личната последно и за двамата каза до 7я ден да давам Коларгола, ама вече е 5ти ден и не е излекувана хремата. Като й казах, че не минава хремата изписа само Куикс, друго не било нужно - е как със с8олена вода да лекувам зелени сополи, незнам вече.  #Crazy Ще съм ви много благодарна за съвет, наистина се чудя как да им помогна. За баткото правим и инхалации вечер  с физиологичен разтвор 4мл, но малкия не иска. Малкия освен другото буквално се дави със секрети като легне да спи, даже веднъж повърна от тях и изхвърли няколко такива заедно с вечерята, давам Проспан от вчера, дано му облекчи отхрачването.  Извинете за обстойното описание, но надявам се така чще получа по-адекватен съвет от вас. Благодаря ви предварително за насоките, поне да имам материал за размисъл до понеделник, че пак ще сме при личната явно.
Resoxym 0,01%, ICN – Polfa - някой да е ползвал тези?

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 13:03 от delilah_qk

# 681

Другата тема са парите. Обясняват кое колко струва и те уведомяват за крайната сума, която се иска от теб.

Ей това не мога да разбера , нали е държавна ясла какви пари искат  , не само , че ми приемат сума ти и болни деца , заради които моето дете е болно всяка седмица , ама и пари ще искат Crossing Arms няма да я бъде тая те нека да поискат , ще направя като пловдивските майки , ще пиша на Нова или БТВ , там казаха ,че тези опити да се измъкнат пари от родителите са незаконни

# 682
За яслите не знам, но в ДГ пари се искат за учебни материали , моливи, ножички....

# 683
  • Once there was a Hushpuppy...
delilah_qk - като чета за този Виброцил, не само при теб, но и при повечето пишещи го намразвам още повече Grinning
Според мен трябва да почистиш секрета от носа на малкото с бейби вак, ползвате ли?
След, което промивка с физ. разтвор на спрей - Стеримар/има и много други, давам пример/ Peace
След това капи капките Peace Пробвай с Назик Кидс, или Отривин за деца, или Еуфорбиум/тези са хомеопатични/

# 684
delilah_qk - като чета за този Виброцил, не само при теб, но и при повечето пишещи го намразвам още повече Grinning
Според мен трябва да почистиш секрета от носа на малкото с бейби вак, ползвате ли?
След, което промивка с физ. разтвор на спрей - Стеримар/има и много други, давам пример/ Peace
След това капи капките Peace Пробвай с Назик Кидс, или Отривин за деца, или Еуфорбиум/тези са хомеопатични/

Може и Олинт 0,05% за отпушване.

Еуфорбиума няма да подейства за запушен нос.

# 685
  • София
Ще съм ви много благодарна за съвет, наистина се чудя как да им помогна. За баткото правим и инхалации вечер  с физиологичен разтвор 4мл, но малкия не иска. Малкия освен другото буквално се дави със секрети като легне да спи, даже веднъж повърна от тях и изхвърли няколко такива заедно с вечерята, давам Проспан от вчера, дано му облекчи отхрачването.  Извинете за обстойното описание, но надявам се така чще получа по-адекватен съвет от вас. Благодаря ви предварително за насоките, поне да имам материал за размисъл до понеделник, че пак ще сме при личната явно.
Resoxym 0,01%, ICN – Polfa - някой да е ползвал тези?
Бих пуснала МБ, след като толкова дни хремата не е овладяна с наличния арсенал...време си е МБ. Също така бих ползвала нещо за отбъбване на лигавицата - ксизал, зиртек и т.н. Мога да ти изредя доста аб капки, но аз си позволявам да използвам при моите, само защото съм направила  n на брои микробиологии....и съм ориентирана в бактериите, не че не могат да лепнат някой нова....но малкия си е носител на златист стафилокок и почти винаги си се проявява...примерно...действа му цилоксана...Едни от широко спектърните капки са офтакуикса - основа офлоксацин, същите със същата основа са унифлокса /значително по-евтини/, но честно казано не бих ползвала при този вариант при който си ти /минало е доста време с лечение, което не действа/ и и трябва лекар и точна преценка на положението....нелекуваните бактериални инфекции правят усложнения, а и изчистването на бактерията си е трудно при налучкване на верното лечение - на принципна на най-мчесто срещаните щамове и най-често изписваните широкоспектърни аб капки ...затова микробиология с антибиограма, което ще гарантира 7 -10 лечение и решаване на проблема...поне така бих действала Peace

# 686
За яслите не знам, но в ДГ пари се искат за учебни материали , моливи, ножички....

За дома разбирам , все пак по-големи деца имат нужда от различни неща , ама за ясла...абе ще видим седнала съм и аз сега да го мисля Wink въпроса е , че поне не е задължително  , че може и да можем да отидем Thinking

Някой правил ли е инхалации с Калции с/у кашлица , ЛЛ каза да правя на малката ,но аз нали почнах с АБ и не не знам вече , кое би помогнало...от 3 седмици и правя с физ.р-р. с Проспан  , ама ефект 0.

# 687
delilah_qk, присъединявам се към съвета на EmiR. Провери дали имат бактерия, ако имат бактериална инфекция трябва антибиотик, иначе ще избие в някое усложнение. Ако нямат, значи е вирусна инфекция, нея ще борите с всичко налично и известно. За Виброцила не се притеснявай, че ще спре да действа - няма, но е добре да се прилага до 7 дни. Може да го смениш с Назик за деца или да поискаш от УНГ рецепта за ръчно правени капки. Хомеопатичните Еуфорбиум няма да помогнат при запушен нос, но може да ги ползвате придружаващо за разнообразие на основния препарат, примерно. По принцип за лигавицата на носа геловете са по-щадящи от капките. Пробвайте Низита маз. На малкия явно трябва да му теглиш сополите, защото сам не може да се издуха добре. Имай предвид, че вирусът, който върви в момента, е със задна хрема. Затова му давай (или поискай да му предпишат задължително) нещо за отхрачване - препарат от типа на Геломиртол, който се коментира тук или сироп за отхрачване, и нещо за отбъбване на лигавицата, както е казала и EmiR - напр. капки Ксизал, калциев глюконат.
И още, пишеш, че големият е със зелени сополи от тази сутрин. По принцип зелените сополи са бактериални. Но имай предвид, че може да са станали зелени от прилагането на Виброцил, това е характерно за него. Значи няма как да си сигурна дали са бактериални, ако не направите изследване.
 Успех!  Hug
Resoxym 0,01%, ICN – Polfa - какво е това, не ми е известно?

Ние утре сме на контролен преглед при УНГ и ще видим как са ушите и лигавиците въобще. Видимо овладяхме бактериалната инфекция, вече няма сополи, изчисти се носа, но ми се струва, че от време на време все още й се стича секрет отзад, от което се закашля.

# 688
  • Mediterraneo
След като в рамките на седмица успяхме да се справим с херпангина първо при малката, после при голямата, все пак не успяваме да слезем от въртележката  Confused От снощи дребната пак се разсополиви и започна да покашля. Тъкмо мислех утре да е на ясли... Засега сме на Коризалия и Тартефедрил, ще видим. Че така мразя да ми кашлят- в почти 90% от случаите от сопол правят бронхит... Стискайте палци да не се влошава поне до сряда вечер, че съм командировка и само ще я мисля  Cry

# 689

За дома разбирам , все пак по-големи деца имат нужда от различни неща , ама за ясла...абе ще видим седнала съм и аз сега да го мисля Wink

В нашата ясла не събират пари, а искаха ние да носим канцеларските принадлежности - скицник, гланцово блокче, флумастри, лепило....

За Виброцил и аз да кажа, че не действа. Не знам какво да правя с тази хрема. Тъкмо овладея положението и тръгне на ясла и след 2 дни пак го застига  ooooh! Дърпам с прахосмукачката, инхалации правя, заради кашлицата от задната хрема, ама носът продължава да тече, не зам вече, утре пак няма да го пускам, а не искам да си седи вкъщи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт