Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 717
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Самсара, при отхрачващите сиропчета е нормално да се засили кашлицата, да стане по-сочна. Аз по това познавам, че отминава. Сиропът втечнява секрета, а детето трябва да го изкара някак. При нас до сега Флудитека е правел така и след някой друг ден се справяме с кашлицата. Поне в сериозноя й вариант. После си остава за дълго една сутришна отхрачваща кашлица  Rolling Eyes

Ох, ами тя не кашля често, но все пак си покашля сутрин по-стабилно и после през деня до вечерта около 10 - 15 пъти. Това много ли е, нормално ли е не знам...нямма опит с кашлици. Но това и е вече 10 ден кашлица  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 20:47 от Самсара

# 661
Самсара, при отхрачващите сиропчета е нормално да се засили кашлицата, да стане по-сочна. Аз по това познавам, че отминава. Сиропът втечнява секрета, а детето трябва да го изкара някак. При нас до сега Флудитека е правел така и след някой друг ден се справяме с кашлицата. Поне в сериозноя й вариант. После си остава за дълго една сутришна отхрачваща кашлица  Rolling Eyes
И аз така знам. Именно вероятното първоначално засилване на кашлицата е причината да се дават по-рано вечер, а не непосредствено преди сън този тип лекарства. Но при моята щерка Флудитек не засили кашлицата, но пък и нейната е лека. Аз пък да кажа, че съм доволна от Коларгол, след като Виброцил никаква работа не свърши.

# 662
  • София
Брех нямате изчитане..Simple Smile)
Прочетох, че някой ще прави инхалации с капки проспан - само да споделя, че много се кашля след това....от една страна добре, че се отхрачва, но от друга пък гърлото ще стане червено от много кашляне. Аз ги правих няколко пъти и резултата беше още повече кашляне...педи каза да ги спра и ги спрях инхалациите с проспан. Но като цяло мисля, че помогнаха де...бих ползвала пак, но без да се прекалява...
Сиропи, които използвам /по принцип избягвам де, но като съвсем се наложи/ - флавамед, биокс тими, тусавит. Последните успокояват гърлото и основно се използват при кашляне от секрети. Сега ползвах и геломиртол 120. Според ме си беше бактериална хрема, която стопирах с макситрол маз, но пък се и поразкашля. Нямах време да пусна МБ, но нещата се развиха петък вечер...силно запушен нос, но не течащ, оточна лигавица...почнах с макситрола и нещата потръгнаха. Всъщност в понеделник като го заведох педиатърката ми изписа същото. Интересното беше, че нямаше червено гърло...Геломиртола си го дадох на моя глава, защото виждам, че му помага..та това е...Има един чай  Цяръ за бронхит...много добре повлиява кашлицата/говорим за влажна кашлица, не слязва надолу/
И последно - имаше тук в сайта една статия за боровия вазелин...та мажа каката с него вечер преди лягане в нослето...казва, че много добре се чувствала, пък и не успя да се зарази от брат си, за разлика от мен и баща им Laughing Та не знам, дали вазелина е направил филтър на лигавицата или нещо друго, но факт...ще не я заразихме. Иначе давам зелена енергия на Аква сорс и на двамата и Сетебе 1 хапче на 24 часа. Вит. С е силен антиоксидант и се свързвало с някакви свободни радикали и т.н.
За др. месец не знам каква профилактика да им правя...в процес на обмисляне съм...

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 23:41 от EmiR

# 663
EmiR, на малкото ли си давала Геломиртол? Как? Много го тача аз, но не смея да го пробвам на детето.

# 664
  • София
Блу - ами да...аз го пия, защото имам синузит и виждам какъв е резултата, но за мен геломиртол форте...видях, че има и геломиртол 120...Опреледено съчетанието му с аб капки /в случая маз/ стопираха доста бързо процеса...Четох, четох, мислих, мислих и реших да го пробвам, защото наистина е добро и върши работа...Дозировката  Wink ми беше  2 дни * 3 капсулки, след това сутрин и вечер по 1....после спрях, но мисля, че и мозъка му се втечни...по едно време така текнаха сополите, чеее направооо/всъщност и тогава почна да кашля/....излязоха жълти секрети, гъсти ....на края си стана бистър хубав секрет...тогава спрях....Няма проблем с гълтането на капсулката, а и някъде четох, че е изписвано на малки деца...та го пробвах....
Това от листовката...
Дозиране на ГелоМиртол
..........
Деца от 4 до 10 години по 1 капсула ГелоМиртол 120 mg 4-5 пъти дневно при остри заболявания и по 1 капсула 3 пъти дневно при хронични заболявания.

Още за: ГЕЛОМИРТОЛ капс. 120 мг. * 20 (GELOMIRTOL caps. 120 mg. * 20), цена и информация
от framar.bg

# 665
Като бременна пих Геломиртол и се почти се влюбих в него. Моето дете няма да може да гълта още капсулите, а да давам само съдържанието мисля, че пак не става.

# 666
  • София
Блу то моя сега се научи...и за него направо си беше голямо постижение, защото му беше трудно...Щом и зелена енрегия почна да гълта  Laughing Но аз държах да се научи, защото рядкото пъти, в които е пил аб, е било цяла мъка, с пипетката насила, повръщане...СЕга като може да гълта хапчета, ако се наложи и аб да пие...ще искам хапчета, а не течния вариант...гълташ и край, няма гаден вкус в устата, няма драми - просто хапче...

# 667
  • На брега на реката
На малката го бяха изписали Геломиртола доста преди да направи 4, още пролетта. Много доволна останах от него, много бързо й помагаше. Трудното при нас беше приемът им, ревове, истерии, накрая отказа да ги пие. Смятам в най-скоро време при нужда отново да я пробвам, понеже нищо друго не й повлияваше така бързо.  Rolling Eyes

# 668
От Геломиртол и аз съм много доволна, откакто го открих преди няколко години само него ползвам.
Едва дочаквах детето да стане на 4, за да му го давам, но щом и по-малки го пият, значи и ние ще го почваме.
А вие с какъв сироп и капки за нос комбинирате Геломиртол?
Аз от виброцил въобще не съм доволна, сега смятам да пробвам Олинт, но за сиропа идея си нямам.
Ефективен сироп за начална кашлица?

# 669
  • Бургас
Аз съм много доволна от Флудитек  Peace

# 670
  • На брега на реката
На нас ни го изписваха с правени капки на УНГ-то или с Назик, но последното е с ксилометазолин и го ползваме максимум 7 дни. И от двата се повлияваше добре, но прекалено често почнахме да ги ползваме. За това предпочитам нещо да я подсилва и да не боледува така често, от колкото да знам 999 вида илачи за лечение на задна хрема и кашлица и всякакви други болести  Rolling Eyes
Виброцил не ползвам от много време. Не е действал никога при малката. Сега си записах Макситрола, да подпитвам ЛЛ за нови възможности. Иначе начална кашлица при нас няма, разкашля ли се, става винаги сериозно и остатъчната си я влачи седмици наред. За това винаги е пила Флудитек или АЦЦ кид. ОТ нашия УНГ знам, че към тях не се привиква, но е хубаво да се редуват, не само тия двата специално, а по принцип сиропите.

# 671
Геломиртол AБ ли е?

Момичета , ако детето не е болно , но е на АБ по други причини(микроби в гърлото)
АБ и е на 12ч. дали може да си ходи на ясла , утре ще я заведа да я види педка , но се чудя дали да искам бележка за повече от ден-два.

# 672
# 673
  • На брега на реката
Една стомашно-устойчива капсула ГелоМиртол съдържа:
Лекарствено вещество: Myrtol Standardized 120mg, включващ минимум 30 mg limonene /лимонен/, 30 mg cineole /цинеол/ и 8 mg а-pinene /пинен/. Помощни вещества: Средно-верижни триглицеридй, желатин, глицерол 85 %i хипромелоза фталат, дибутил фталат, сорбйтол течен (некристализиращ), хлороводородна киселина 13 %.

и после...

ГелоМиртол/ГелоМиртол форте се използва за симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синуити.
ГелоМиртол/ГелоМиртол форте повлиява секрецията и кашлицата при заболявания на дихателните пътища, втечнява сгъстения секрет, засилва отделянето му, улеснява отхрачването и има противовъзпалителен ефект.

В никакъв случай не е АБ Simple Smile

Аз понеже много му треперя на моето човече, сякаш бих я оставила вкъщи. Но определено рядко имам тази възможност и ако е намаляла кашлицата или сметна, че не е заразопреносител (не ме питайте как разбирам, наречете го ако щете интуиция  Mr. Green ) я пускам. Още повече, че при нея често кашлицата е алергична и остава само на ериус например. Та какво да си я правя вкъщи на единия противоалергичен сироп. За АБ-то си помисли добре, да не би пък като я излагаш на други вируси/бактерии няма да усложниш ситуацията  Rolling Eyes

# 674
  • София
Геломиртол AБ ли е?

Момичета , ако детето не е болно , но е на АБ по други причини(микроби в гърлото)
АБ и е на 12ч. дали може да си ходи на ясла , утре ще я заведа да я види педка , но се чудя дали да искам бележка за повече от ден-два.

Евитa, бях в твоята ситуация преди месец - с Клебсиела изолирана при носен секрет ... беше на АБ, нямаше клинична картина на болно дете, 2-3 издухвания на носа дневно, но не я пусках именно за да не попадне под атаките на друг вирус/бактерия, защото, както всички знаем АБ понижава имунитета и децата стават още по гостоприемливи към всички обкръжаващи ги гадинки ...
Бих задържала, ако имам възможност вкъщи  Peace

Момичата, аз да ви кажа как се развиват нещата при Никол ... страх ме е да го кажа даже, но кашля доста по-малко от вчера, вечерта, като легна се закашля, после заспа и от сутринта има 2-3 изкашляния ... говори носово и от днес смених Виброцила с Цилоксан ... сигурно са й вповече лекарствата, но ме е страх ...
А и забравих - вчера привечер се чух с педиатърката, каза освен Ериус сутрин (тя е с алергичен ринит и редува, но почти не спира антихистамините), да давам и 5 капки Ксизал вечер ... т.е. да комбинирам двата препарата, за да сушат лигавицата максимално ... не ми е за първи път смесването им ...

Бяхте ми супер полезни с това, което изчетох за Геломиртол-а   bouquet, ще споделя с педиатърката на Никол (никога не съм давала)  Peace
Имам проблем обаче - въпреки, че е на 4,5 не може да поема капсули, така че май няма да може да се възползваме от него.
Може ли да се изсипе капсулата и така да се пие, или това, че са стомашно-устойчиви таблетка не позволява?

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 09:13 от ninnann

Общи условия

Активация на акаунт