Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 264
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Някой знае ли колко дни се дават капките Макситрол?
Откакто ги давам и носът на Кати започна да се запушва през нощта.  Rolling Eyes

5 дни.
На нас са ни изписвани минимум за 5 дни, но може и за 7, 10, дори и повече, ако прецени лекарят.

# 301
Да ви питам за Осцилокопцинума как се дава (в смисъл през деня и т.н.) тази Коризалия май вече не ни помага и май ще я сменя с него.
Уф ние още кашлим , уж каза ЛЛ , че са и чисти дробовете ама кашли като магаре.даже сутрин преди да се събуди , кашли много.Правя инхалации с Проспан на капки и давам сироп Флавамед

п.с.Някой доволен има ли от Флавамед

# 302
  • Бургас
флавамед - За първи път го пи преди десетина дни, мисля че помогна.
Преди него беше на Тусавит поне две седмици и след него взима Алтеа ( 4 дни). Днес пак вдигна температура.

# 303
  • София
Някой знае ли колко дни се дават капките Макситрол?
Откакто ги давам и носът на Кати започна да се запушва през нощта.  Rolling Eyes
5 дни.
На нас са ни изписвани минимум за 5 дни, но може и за 7, 10, дори и повече, ако прецени лекарят.
Много благодаря за отговорите!   bouquet

Колкото до работата на мед.сестрите в градината и контрола сутрин... Всяка сутрин уж проверяват децата за въшки и после - хоп, три деца от една група с въшки същия ден, проверени вкъщи от майките си. Въпросните майки веднага са предупредили другите родители в групата, за да не избухне епидемия  Wink. При което медицинските сестри вдигат скандал и го играят обидени, че се всявало излишно паника.  ooooh! Думи нямам! А госпожата на групата също е обидена (на кого и защо?!), тъй като групата й сега била наричана "въшливата група". (Смея да твърдя, че няма никакви подигравки.)

# 304
Нашата взе и да кашля,пак ще отиваме при ЛЛ днес  ooooh!

# 305
  • вече Пловдив
Евита, аз съм доволна от Флавамед за влажна кашлица, редувам с Амбрекс, но кашлиците при нас са основно влажни.  Peace
des_1984, мен ме интересува! И аз си купих пръчка клей и пчелен прашец, но някъде бутнах рецептата как се смесваха съставките. Пчеларят ми обясни, че се слага кисело мляко и мед, май  Rolling Eyes Ако не искаш в темата, пиши ми на ЛС, моля.
Лисичке, дано ви се размине сериозното боледуване  Hug

# 306
Според мен от Осцилококциума няма никакъв ефект съдя по моето дете и от мнения на други майки около мен. Аз купувам Умкалор и съм много доволна от него, когато е вирус много помага! ОТ сиропите  съм доволна от Флудитек- вече нямам никаква вяра на  хомеопотичните сиропи, изпили сме почти цялата налична гама заредени по аптеките ooooh!

В момента боря зелени сополи с клеева тинктура и сребърна вода, да проверя дали не гоня случайно вятърни мелници, че преди две седмици капах антибиотични капки и не ми се щеше пак да и капя, ще се помъча 4-5 дни да видя дали има ефект, ако не пак ще включа антибиотичните капки! Някой от вас успявал ли е да се пребори със зелените чудовища с хомеопатия?

# 307
  • на последния етаж
  Днес взех от един очвек, който продава мед пчелен пръшец и прополис. Това се смесва по определн начин с мед и суртин се дава( за моето дете на 2.2г.) по половин кафяна лъчика на гладно. За кашлица ми каза да слагам 3-4 капки прополис в една лъжичка вода и да го пие. Ако някой иска ще кажа и как точно се абърква всичко.
Ще ти бъда благодарна ако споделиш рецептата.   bouquet

# 308
Клеевата тинктура как я давате- преди или след храна  и колко пъти на ден?

# 309
  • вече Пловдив
Винаги на гладно - най-често сутрин. Ако е болничка или някой от нас е болен, 3-4 капки в лъжичка вода до 3 пъти на ден, пак винаги на гладно.  Peace

# 310
  • Пловдив
dezi, аз я давам само сутрин. Peace
Момичета, как се справяте с  хрема с безцветни секрети, като водичка? Не е много, но пък е упорита. Няма ни кашлица, нищо, само хремата.

# 311
 Имаме левкоцити 4.5, а долната граница за деца на 2-6 години била 5 - 5.5.  И преди сме имали такива ниски стойности и педи  беше казала - срив на левкоцитите- получавало се при изкарна  вирусна инфекция или можело да значи сринат имунитет ... Rolling Eyes

# 312

Аз я давам сутрин на гладно, заедно с 1 лъжица саностол/мед - веднъж на ден, всеки ден в периода сепетмври - април.

# 313
Lightning това изследавне от нормални кръвни ле се получава? Нещо изписаха ли ви за имунитета? Сега сте болнчики?  Hug

# 314
  • София
Клеевата тинктура я давах винаги на гладно в чаша прясно изцеден портокалов сок, но следобед.
tonkabonka, Макситрола нашата педиатърка винаги го е изписвала от 7 до 10 дни.
А как правите инхалациите с Проспан капки? Какво е съотношението капки физ. р - р? Досега съм правила само с физ. р - р и физ р - р и Вентолин и ми стана интересно, че може и Проспана да се инхалира.

Общи условия

Активация на акаунт