Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 69 244
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Самсара това, което знам - завишено CRP = бактериална инфекция..
ниски левкоцити + високи лимфоцити =  вирусна инфекция
високи левкоцити  =  бактериална инфекция
Ако кръвта не е взета на гладно, левкоцитите също мърдат и обикновено са леко завишени, но леко....
Тук има написано повече http://drmaneva.com/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-% … %D0%B0%D0%B7.html

# 406
  • София
EmiR, полезно инфо, благодаря Simple Smile

Гърлото на щерката определено е една идея по-добре. Рано е да се хваля, но май леко ще мине този път.

# 407
EmiR, полезно инфо, благодаря Simple Smile

Гърлото на щерката определено е една идея по-добре. Рано е да се хваля, но май леко ще мине този път.
Дано !   bouquet

# 408
Блу, CRP ни е в норма - 2, 67. За съжаление чак в понеделник ще са ни готови резултатите от МБ.
Страх ме е да не й слезе инфекцията надолу.
Ако е в гърлото проблема, с нещо локално като Тантум или Орофар спр. дали няма да го задържиш да не слиза надолу до излизане на МБ? Или още по-добре -  да се излекува? Това завишено СУЕ е странно.

Момичета, имате ли наблюдения в ясли и градини колко време след обявяване на карантина заради варицела е пика на разболяване на нови деца?

# 409
Момичета, имате ли наблюдения в ясли и градини колко време след обявяване на карантина заради варицела е пика на разболяване на нови деца?
Имам добър опит от тази пролет с варицела в групата ни, очакванията ти са неправилни. При нас карантината продължи около 3 месеца, разболяванията бяха на вълни през 20 дена и така минаха 3-4 вълни, докато преболедуват почти всички деца. Реално, всичко започна от едно дете, докато се появят симптомите вече беше заразило още 2-3 деца. След 20 дена, колкото е инкубационния период те заразиха нови деца докато се проявят симптомите при тях, и така нататък. Децата стават заразни 2-3 дни преди да имат симптоми.
Така че самата инфекция нямаше пик, а беше разпределена във времето.

# 410
Имам добър опит от тази пролет с варицела в групата ни, очакванията ти са неправилни. При нас карантината продължи около 3 месеца, разболяванията бяха на вълни през 20 дена и така минаха 3-4 вълни, докато преболедуват почти всички деца. Реално, всичко започна от едно дете, докато се появят симптомите вече беше заразило още 2-3 деца. След 20 дена, колкото е инкубационния период те заразиха нови деца докато се проявят симптомите при тях, и така нататък. Децата стават заразни 2-3 дни преди да имат симптоми.
Така че самата инфекция нямаше пик, а беше разпределена във времето.
и при нас така  Peace

# 411
 Извинете за спама, но всеки път, като чета заглавието (което е ок) Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина?, си отговарям Миииии....Не се справям  Confused

# 412
Благодаря! Конкретни очаквания нямам. От 11.10 до 3.11 в групата на детето ми има карантина, но то реално е било с тези деца последно на 29.09. Беше малко болно, после ни нямаше и така този понеделник /15.10/, отивайки в яслата разбрахме, че групата й е под карантина. И тъй като тя не е контактна, предложиха ни да я пуснем в друга група, тя и без това в първата е била само 6 дни и не е свиквала. Но сега почва да свикна с новите деца и сестри и идната седмица смятам да пробваме спане там. Всъщност надеждите ми са да ни позволят да я прехвърлим официално в групата, където е сега. Но май има има ли варицела в една група, пренася се из всички, макар и да има карантина...

# 413
Благодаря! Конкретни очаквания нямам. От 11.10 до 3.11 в групата на детето ми има карантина, но то реално е било с тези деца последно на 29.09. Беше малко болно, после ни нямаше и така този понеделник /15.10/, отивайки в яслата разбрахме, че групата й е под карантина. И тъй като тя не е контактна, предложиха ни да я пуснем в друга група, тя и без това в първата е била само 6 дни и не е свиквала. Но сега почва да свикна с новите деца и сестри и идната седмица смятам да пробваме спане там. Всъщност надеждите ми са да ни позволят да я прехвърлим официално в групата, където е сега. Но май има има ли варицела в една група, пренася се из всички, макар и да има карантина...
При нас варицелата не се пренесе в съседните групи, едно че имаше карантина, друго че другите групи са по-големи и вече сигурно са минали по този път ...
Не знам какво да ти кажа, да не те отчайвам, но не храни големи надежди карантината да отмине преди нова година.

# 414
  • Варна
Моят опит с варицелата сочи, че е по-добре да се изкара на по-малка възраст. При дъщеря ми мина невероятно леко, а аз бях в болница.

# 415
  • София
Извинете за тъпия въпрос, но какво означава да е под карантина групата? Това означава ли, че в този период групата не работи?  Thinking

# 416
  • вече Пловдив
Извинете за тъпия въпрос, но какво означава да е под карантина групата? Това означава ли, че в този период групата не работи?  Thinking
Групата си работи, просто не събират децата от нея с останалите. При нас например карантината в яслената група (малката е в ОДЗ) продължи над 3 месеца и децата ги водихме и вземахме от задния вход. Реално, без да са напълно изолирани, децата не се събират заедно - не играят по едно и също време в двора, минават през друг коридор и т.н.

# 417
Аз пък не ща още да кара варицела. Grinning Има си друг проблем, за който периодично влизаме на процедури в болница и там трябва да е здрава и да е била такава 10-ина дни назад. Ноември й предстои поредната. Просто се надявам да не се прехвърли варицелата и в групата, където ходи сега и да можем да отидем на процедура. В краен случай ще я отложим и без това имам някакви колебания.

Група под карантира - ходят си децата, но само тези от групата, които се смятат за контактни. Моето, както не беше с тези деца повече от 10 дни назад преди обявяване на карантината, го пуснаха в друга група. Поне така го разбрах със скромния ми опит. Grinning По един коридор минават нашите...

# 418
При нас групата си работеше, обаче беше забранено децата да излизат на двора и да имат контакти с останалите групи. Чувала съм че на други места дори не разрешават на неконтактните деца от групата да се допускат в нея. Общо взето всичко зависи от директорката май, защото контрол от страна на РЗИ май почтни няма никакъв.

# 419
  • София
В нашата градина варицелата се разпространи в три от четирите групи, въпреки карантината. Доволна съм, че детето ми я изкара и сега съм с един страх по-малко.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт