Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 857
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Ох, окепазила съм го значи  Rolling Eyes. Не слагам лимонена киселина-само захар и бъз. Тя за какво се слага?
 И сега какво да правя, да го давам ли на чавето? Да не вземе да се опиянчи с тоя сироп  Rolling Eyes

# 466
В моя сироп няма лимонена киселина, а само бъз и захар. Не киселее, а има много сладък вкус и е много гъст . Ти нали махна всяко семенце да не ферментира? Аз давам по една лижичка на гладно всеки ден.
Начин на приготвяне

Плодовете и захарта се смесват 1:1.
В чист буркан се нареждат слой плодове, слой захар.
Щом захарта се овлажни добре, се разбъркват. Буркана не се затваря!

След седмица се прецежда в чисти бутилки.
Може да се подслаждат билковите чайове или да се разреждат с минерална вода.

# 467
Момичета, детето ми има възпалено ухо и слагаме Отипакс. При вашите деца, ако само едното ухо е възпалено, капките само в него ли слагате или и в двете ушенца?

Емма, гледам, че има и рецепти без лимонена киселина, та явно и така може. Но не знам ккаво да те посъветвам дали да го даваш или не  сиропа Rolling Eyes

# 468
  • София
Момичета, детето ми има възпалено ухо и слагаме Отипакс. При вашите деца, ако само едното ухо е възпалено, капките само в него ли слагате или и в двете ушенца?

Емма, гледам, че има и рецепти без лимонена киселина, та явно и така може. Но не знам ккаво да те посъветвам дали да го даваш или не  сиропа Rolling Eyes

campanula, моето дете само веднъж е възпалявало едното ушенце, но капах и в двете  Peace

Днес взех Никол с температура от градината ... 39.6 ... сутринта медицинската сестра я гледа, нищо ... сега идвам от лекар - и двете сливици са с доста налепи  Confused
Ще пие Клацид, ще пръскам Орофар в гърлото, ще давам Линекс, мед и лимони, много течности, ще прави гаргара с лайка и сода ... класика  ooooh!

# 469
  • на последния етаж
campanula, моето дете само веднъж е възпалявало едното ушенце, но капах и в двете  Peace
Аз също. Такава е била препоръката на педиатъра.

# 470
Moмичета , колко време долу горе остава кашлицата след като са спрели сополи и тем подобните симптоми на хремата.малката беше болна миналата седмица , но от към четвъртъка миналия вече не е болна , но още кашли...не е нещо сериозно ама се обажда от време на време.вчера почти не съм я чула , но днес особено вечерта доста кашляше.

# 471
ninnann, Лита, много ви благодаря за отговорите! На първия преглед миналата седмица си помислих, че грешно съм разбрала да капя само в едното ухо и си капах Отипакс и в двете ушета. На контролния преглед тази седмица обаче пак ми каза само в болното ухо да капя и затова се допитах и тук.

Евита, при нас различно, но най-често седмица-10 дена си има остатъчна кашлица.

# 472
ninnann, Лита, много ви благодаря за отговорите! На първия преглед миналата седмица си помислих, че грешно съм разбрала да капя само в едното ухо и си капах Отипакс и в двете ушета. На контролния преглед тази седмица обаче пак ми каза само в болното ухо да капя и затова се допитах и тук.

И моя син преди няколко дни направи отит. Лекарят каза да капя само в болното ухо, така и правих.

# 473

Днес взех Никол с температура от градината ... 39.6 ... сутринта медицинската сестра я гледа, нищо ... сега идвам от лекар - и двете сливици са с доста налепи  Confused
Ще пие Клацид, ще пръскам Орофар в гърлото, ще давам Линекс, мед и лимони, много течности, ще прави гаргара с лайка и сода ... класика  ooooh!

Мале, как толкова бързо се развиват нещата, на сутринта нищо  и следобеда с налепи по сливиците.И при нас е имало подобен случай..много ми е чудно как така става за нула време.Бързо да оздравява детенцето !

Ние все още сме с хрема.Първите 3 дни по скоро беше доста запушен носа и доста хъркаше, но протичаше едва едва.От вчера следобед шурна носа, през ноща не беше чак толкова запушен, но сутринта като смръкне и си личи , че бая секрети има в носа.Не знам това , че вече изтичат секретите дали е по- добре.Гледах гърлото и ми се видя леко червенко, ще видим да не ми сервира нещо... Почнах  да слагам Коларгол от вчера, до сега слагах Виброцил и Ксилометазолин , но само вечер за отпушване на носа.

# 474
Аз доста време не съм влизала и писала.
Групата на сина ми е под карантина за Хепатит А. Едно дете е заболяло и до 25.11. ще треперя и ще давам уринни проби всяка седмица.
Отделно, че както преборихме предният вирус с високата температура, предната вечер се скъса от трахейна кашлица.

Има ли край изобщо с тези боледувания Twisted Evil?

По-нагоре мернах въпрос за ушите: Отипакс се капе и в двете уши, независимо, че само едното ухо е възпалено.

# 475
  • София
Чери, направо настръхнах.
Дано да няма заразено детенце.  Hug

Ще си ваксинирам детето, че започва да ме обзема паника от тоя хепатит.

# 476
Ох ужас.... Това са ми едни от най- големите страхове!    В коя градина сте?                                                                         
Аз доста време не съм влизала и писала.
Групата на сина ми е под карантина за Хепатит А. Едно дете е заболяло и до 25.11. ще треперя и ще давам уринни проби всяка седмица.
Отделно, че както преборихме предният вирус с високата температура, предната вечер се скъса от трахейна кашлица.

Има ли край изобщо с тези боледувания Twisted Evil?

По-нагоре мернах въпрос за ушите: Отипакс се капе и в двете уши, независимо, че само едното ухо е възпалено.

# 477
Ани, около 30-тина лева е цената на ваксината за хепатит А. Апликира се еднократно по спомен.
Истината е, че заразяването не е толкова лесно и става само по чревен път - замърсена храна, вода и т.н. Ако кихне срещу теб болен, няма да те зарази, което до известна степен ме успокоява.

Мравче - 11 ЦДГ "Корабче" в кв. Лозенец, София.

# 478
Стискам ви силно палци да сте здрави!

# 479
Благодаря! Да ви се връща на всички Praynig!!!

Общи условия

Активация на акаунт