Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 804
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Истината е, че вероятно аз ще я спестя, че нещо се наплаших от тези ваксини.

Защо?
Хепатитната са ми я препоръчвали двама от педиатрите, на които имама голямо доверие. азват, че е безопасна и без странични реакции.

Аз даже съм се засилила и пневмококова ваксина да слагам  Thinking

Абе, хора, моето чаве от вчера пишка през 5 мин? Урина да пускам освен. Дали може да се дължи на настинка?

# 496
Бърз въпрос: Ринитал или Цинабсин при обилен бял секрет от носоглътката? Клоня към Цинабсин, но ако има по-конкретни мнения и опит...

Чери, вярвам, че хепаптита ще ви подмине! Hug

Отдавна имам големи резерви към ваксините.

# 497
Малката ми е болна вече трети път този месец, малкия два пъти, и то сме ходили само в началото  на месеца в ДГ. Маги втори път вдига температура без други видими причини, двама лекари я гледат и нищо...уж начало на грип, но няма хрема, кашлица....само я боли главата. Миналата година имаше един легетн вирус само с температура, но сега това се повтаря за 2-ри път в рамките на 10 дни. Има ли сега такъв вирус само температура? ...Почвам да се притеснявам, че има някакво скрито огнище.... Close

Ние преди 1 седмица така , на 3 пъти през 1-2 дни ми вдига Т само без друго.Направихме кръвни изследвания и имаше мн ниски левкоцити, което било  знак , че е изкарал вирусна инфекция.Дали Т е била от нея не знам, защото пък  малко преди това си беше изявено болен с Т, хрема и кашлица и може да е от  това не  знам и аз.

Мами нощем малкия много хърка, но не от носа ( от него различно е хъркането ), не от хремата, защото диша през устата и хърка като голям мъж.Четох, че това става при уголемени сливици (  а те неговите почти постоянно са увеличени ) и при настинка, понеже лигавицата на носоглътката била набъбнала или нещо подобно  Thinking

# 498
  • Mediterraneo
Ох, да не става за и против ваксините темата, но не бих сложила никаква ваксина, освен тези по задължителния имунизационен календар.

# 499
Тези болести ги има и ще ги има винаги.най-много да мутират покрай ваксините , и да се превърнат в още по-устойчиви. и аз съм против ваксините , факт за много заболявания в по-късна възраст.

# 500
Здравейте момичета, аз влизам да се похваля, за сега се преборихме със стрептококите и стафилококите.
Лекувах я с Клацид, Стафилококцинум и Стрептококцинум по схема. Днеска ни излезна и последния гърлен секрет, които е чист.
Сега ме е страх да я пусна на градина, точно съм я закрепила. Sad
Пожелавам на всички деца да са здравички  bouquet

# 501
Е браво ,че е помогнал Клацида с/у Стафилокока , ние сме го пили , но изобщо не помогна.

А при тази карантина , пак ли се приемат деца newsm78 аз си мислех , че разпускат групата...
Ние скоро ще имаме родителска среща  , за какво говорят по време на нея

# 502
За хепатит А. Както някои от вас сигурно си спомнят, аз ревнах за тоя хепатит преди месец и половина, когато в работата ми изведнъж се разболяха цели 3-ма колеги и настъпи масова психоза от епидемията. Това беше в края на август - началото на септември. Започна се едно гадаене: къде точно в работата е огнището на хепатита Laughing (повечето подозират служебния стол и/или тоалетните); кой е бил в пряк контакт с някой от болните (едната болна е от касата, т.е. всички ходят в касата!); дали не са виновни от почистващата фирма, понеже повечето чистачки са циганки, а към онзи момент епидемията вече бяха я обявили в циганска махала в Ихтиман, мисля...и така нататък, до безкрайност хората бяха уплашени, колежките от счетоводството, които са били в пряк контакт с болната от касата, ходеха през ден както се казва да дават урина. Simple Smile По-късно организираха безплатни изследвания за всички служители, аз тогава отсъствах, но и вече не ме интересуваше, защото бях ваксинирана.
Не се колебах въобще за хепатитната ваксина, още на 11 септември се ваксинирахме заедно с мъжа и детето. Детската моноваксина за хепатит А, която поставихме, е АВАКСИМ и струва около 45 лева. Приемът е еднократен и реимунизация след 6 до 12 месеца. Аз и мъжа ми се ваксинирахме с Туинрикс за възрастни, комбинирана за хепатит А и Б, цената е 59 лв., но приемите са 2 и реимунизация след 6 месеца. Трябваше да го направя по-рано, тази пролет педиатърката ми препоръча да ваксинирам детето заради зачестили случаи на хепатит А в училищата. Аз забравих и така го направихме чак през септември, подгонени от страха.  Mr. Green
Онзи ден колега ми каза, че прочел, че тазгодишната епидемия засягала най-много възрастовата група 30-40 годишни, което не е типично за хепатит А, обичайно децата са най-рисковата група...А епидемиите са през 6-7 години...Хепатит А е силно прилепчив, но при пряк контакт със заразен и ако не се поддържа добра хигиена, затова в циганските гета вилнее епидемията...Вярвайте ми, в работата сме обсъдили абсолютно всички аспекти на хепатит А!  Laughing
Питаха ме неведнъж как са ни понесли ваксините - ами идеално ни понесоха. Детето нямаше абсолютно никаква реакция, аз имах дискомфорт в мястото на убождане няколко дни, също и мъжа ми, но само при втория прием. Това е съвсем нормална и обичайна реакция и показва добър отговор на организма към ваксината.
Не знам защо някои хора имат такъв страх от ваксините, но аз само като си представя Инфекциозна болница (да не дава Господ! Shocked) или друга средностатистическа българска държавна болница и косата ми щръква от ужас. Баща ми преболедува хепатит Б преди много години, заразиха го при кръвопреливане в Пирогов и не съм забравила каква трагедия беше.  Mr. Green Затова съм убедена, че ваксинирането е най-добрата превенция за хепатит.
Някой по-назад питаше може ли да се постави противохепатитна ваксина през зимата. Разбира се, че може, но е по-трудно да се опазиш здрав през зимата, затова препоръчват през пролетта или лятото, което е свързано и с началото на учебната година.
Чери, имаш силно стиснати палци за късмет и от мен, дано ви подмине хепатита! Hug

За възпалението на ушите. Мойта има такова от вчера. Както си беше на френски и изведнъж ревнала, че я боли ухото. А си мислехме, че е излекувана от вируса. Ходихме в ИСУЛ по спешност. От дългата хрема се е създала идеална среда за развитие на бактерии и е направила вторична бактериална инфекция, която я е ударила в ушите. Възпалението е негнойно, средна работа, засега. Докторът в ИСУЛ се надяваше да се размине без антибиотик, но тя започна да вдига температура, снощи, тази сутрин и днес като я водих на УНГ й предписаха антибиотик, защото инфекцията работи и ушите й не са добре. Хремата уж я бяхме пресушили, но сега всичко започна отначало.  ooooh! Този път слагаме в носа капки по рецепта на УНГ-то правени ръчно, за разнообразие и Низита за овлажняване на лигавицата.  Rolling Eyes Но и двамата лекари, които гледаха детето снощи и днес, принципно препоръчаха за хремата основно Виброцил гел, а не капки.
Капки Отипакс й слагам само при болка и само в болящото я ухо. Нещо любопитно: дежурният лекар в ИСУЛ, който я прегледа снощи, каза, че с и без капки Отипакс е все тая, за болката да се дава болкоуспокояващо и това е. Според него Отипакса не лекува...Мнения докторски всякакви... Laughing
И така, сега детето отново е болно и отново борим бактериална инфекция. Като оздравее ще се върне в градината, където ще я очаква друг вирус и други бактерии и така до безкрайност в порочния кръг.  Tired

Блу, Цинабсина няма да помогне за обилния секрет. Цинабсина може да смучете като придружаващо лекарство, ако хремата много задръства синусите, ако има главоболие и тежест. Ринитал не познавам и нямам мнение.

# 503
  • Бургас
Малката ми е болна вече трети път този месец, малкия два пъти, и то сме ходили само в началото  на месеца в ДГ. Маги втори път вдига температура без други видими причини, двама лекари я гледат и нищо...уж начало на грип, но няма хрема, кашлица....само я боли главата. Миналата година имаше един легетн вирус само с температура, но сега това се повтаря за 2-ри път в рамките на 10 дни. Има ли сега такъв вирус само температура? ...Почвам да се притеснявам, че има някакво скрито огнище.... Close

Ние преди 1 седмица така , на 3 пъти през 1-2 дни ми вдига Т само без друго.Направихме кръвни изследвания и имаше мн ниски левкоцити, което било  знак , че е изкарал вирусна инфекция.Дали Т е била от нея не знам, защото пък  малко преди това си беше изявено болен с Т, хрема и кашлица и може да е от  това не  знам и аз.

Мами нощем малкия много хърка, но не от носа ( от него различно е хъркането ), не от хремата, защото диша през устата и хърка като голям мъж.Четох, че това става при уголемени сливици (  а те неговите почти постоянно са увеличени ) и при настинка, понеже лигавицата на носоглътката била набъбнала или нещо подобно  Thinking

И малката вдигна температура миналата седмица за един ден, без нищо друго, пуснахме кръвни изследвания и те нищо не показаха.

# 504
Момичета, благодаря ви сърдечно за стиснатите палци! И аз ви прегръщам всички силно, силно!!!

Little wingels, какво предписаха на Малечка за ухото, т.е. какъв АБ и колко време да го пие? Аз зная, че минимума е 10 дни, а най-добре 14.
Ще помисля за противохепатитна ваксина. Другата седмица съм при педиатъра, за да ми даде бележка във връзка с изследванията, отделно, че тогава трябва да дам 3-то изследване на урина и ще я попитам.

Говоря си с майки, чиито деца са 5-годишни, т.е. 3-та група вече в ДГ. Ами няма оправяне - вируси, бактериални инфекции и пр. Няма спасение и явно е мит, че почвали по-малко да боледуват. Отделно, че плуването ни е аут, защото е под карантина, а така го закалява, че не е истина.

Моето гъсоче има 2 отита от първа група. Наравно с изписаният АБ, Отипакс доста успокояваше болката. Но явно е до ухо и до лекар. Истината е, че при леко небактериално възпаление Отипакс помага доста.

А аз още помня от съвсем ранното ми детство затопленото олио и как мама ми го капеше в ушите, а аз пищях от ужаасната болка, но олиото облекчаваше.

# 505
И моята майка ми е капала олио или зехтин,после слагаше памук за да се затопли , топла бутилка с вода също.и да си призная , нямам никакъв спомен после да ме  е водила на лекар , слага ми ден два така в ушите и толкова.сега дали ние вече изтрещяхме , болестите ли са по-коварни но леко да изкимичи детето от болка и бягаме на лекар.

# 506
Явно ни е болно времето. Аз преди няколко дни си гледах картона, който е от рождението ми до навършването на пълнолетие.
Та боледувала съм си, но освен детски амидофен+някоя запарка от бяла ружа за кашлицата, друго изписано не видях. А бая е писано в картона, не като сега.

# 507
Сега никой не пише никъде , само ти драсват една хвърчаща бележка какво да пие и толкова.И аз съм си чела моя , пише трудно диша , остри бодежи при приглащане ей такива неща , сега картона на малката е в яслата и толкоз.при ЛЛ нищо не се пише...

# 508
Да и аз съм си разглеждала картона. До шестия месец има изписани 5-6 страници. И после.... Какво съм яла, как, защо, как реагирам всичко...
После защо майките сме станали такива специалисти. Ами ние вършим повече от половината лекарска работа. Пишем развитие, напомняме за ваксини, питаме за новите методи на лечение, изискваме изследвания..................
А колкото до ваксините тази сутрин гледах епидемолог да казва че вече е късно, защото ако има и най-малка вероятност за зараза една ваксинация ще е много вредна.

# 509
Явно ни е болно времето. Аз преди няколко дни си гледах картона, който е от рождението ми до навършването на пълнолетие.
Та боледувала съм си, но освен детски амидофен+някоя запарка от бяла ружа за кашлицата, друго изписано не видях. А бая е писано в картона, не като сега.

Съгласна съм.
И аз съм си разглеждала картона. Всяко посещение е записвано, водени са редовни записки за развитието на детето.
За цялата си градина видях един отит като по-сериозно заболяване. Иначе само обичайните кашлици, хрема и сополи, без никакви усложнение. Аз не помня, питах майка ми и тя не помни да съм боледувала от чревен вирус или да съм имала повръщане напр.

Общи условия

Активация на акаунт