Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 811
  • 751
  •   2
Отговори
# 480
Moя брат като малък е имал жълтиница(Хепатит А) според лекарите от уплаха , защото за малко да го блъсне автобус Confused В същност , с кое е най-опасен Хепатит А ....

пс.Чери ти работиш ли?казвала си , че винаги си спираш детето от дом , как не ти правят проблем на работа

# 481
  • София
Малката ми е болна вече трети път този месец, малкия два пъти, и то сме ходили само в началото  на месеца в ДГ. Маги втори път вдига температура без други видими причини, двама лекари я гледат и нищо...уж начало на грип, но няма хрема, кашлица....само я боли главата. Миналата година имаше един легетн вирус само с температура, но сега това се повтаря за 2-ри път в рамките на 10 дни. Има ли сега такъв вирус само температура? ...Почвам да се притеснявам, че има някакво скрито огнище.... Close

# 482
Има ли сега такъв вирус само температура? ...

Да, моят син го изкара. Главоболието може да е и от това.
Ако те притеснява нещо, пусни кръв и урина.

Еви, не работя към днешна дата. Но дори и когато работеех, детето беше спирано винаги, щом текне сопол. Считам, че така е най-правилно. Пък начини винаги има.

За хепатит А - уврежда си до известна степен черния дроб. Отделно, че изисква минимум 6-месечна диета, киснене по болници... А Инфекциозна болница в София е място, в което не бих искала да попадне нито детето ми, нито аз.

# 483
Знам Чери , не е извинение работата , просто много често сме коментирали лошите отношения на работодателите към отсъстващите майки.виках си "ей на една майка да не правят проблем" но и ти си без работа Tired

Ние с тази  Т без други симптоми , накрая се оказа пикочна инфекция с Е.коли Close

# 484
Ние с тази  Т без други симптоми , накрая се оказа пикочна инфекция с Е.коли Close

Затова се пуска урина и кръв.

Работодателите в БГ са наистина зли.
Но пък и политиката към работещите майки е крайно смешна и незащитаваща правата.
В Германия например можеш така да устроиш работното си време, че да можеш да обърнеш внимание и на детето си, и на къщата си, че и на себе си.

# 485
Чери, стискам палци да сте здрави и другите от групата  Hug
направо е кошмар с тия карантини, първото нещо, което гледам като вляза в градината е на вратата да няма бележка... миналия път при такава направо ми се подкосиха краката. Дано всичко е наред!

# 486
  • Бургас
Ани, около 30-тина лева е цената на ваксината за хепатит А. Апликира се еднократно по спомен.
Истината е, че заразяването не е толкова лесно и става само по чревен път - замърсена храна, вода и т.н. Ако кихне срещу теб болен, няма да те зарази, което до известна степен ме успокоява.

Мравче - 11 ЦДГ "Корабче" в кв. Лозенец, София.

Ние със сина ми сме с Хаврикс,но правихме и реимунизация  newsm78

# 487
Мимка, възможно е, нямам опит.

jos, благодаря ти прекрасно момиче Hug! Точно така ми се подкосиха краката, щом прочетох "Хепатит". Скарлатина пак започнала да шета с пълна сила из градини и ясли, но направо ми се струва песен, в сравнение с хепатита. Но и двете - да не дава Господ Praynig!

# 488
Чери, силно стиснати палци и от мен   bouquet Всичко да се размине, но самата идея да даваш всеки месец урина си е едно притеснение.

Не знам какви вируси има в момента, но ние изкарахме такъв с температура 4 дни, кашлица и хрема.

Сега зимата дали мога да й сложа противохепатитна?

# 489
  • Бургас
Чери,притесних се ,че нещо не е както трябва.
Иначе нашата лекарка,казва ,че няма смисъл да се слага само на детето,трябва и на родителите.А иначе долкото знам,не е много лесно да се лепне хепатит А.
Стискам палци да не го прихванете.
По миналата седмица моя син беше с 37,4 в петък,ходихме на лекар нищо му нямаше,до неделя не се появиха други симптоми,нито беше вдигал пак Т,и през седмицата нямаше нищо.Така и не разбрах от какво е.

# 490
Самсара Hug. Говори с педиатъра кога да я сложите най-добре. Истината е, че вероятно аз ще я спестя, че нещо се наплаших от тези ваксини.
Иначе урина давам всяка седмица и треперя, докато не извади лакмусчето сестрата. Иначе следя цвят на урината, на акото.

И да, оказва се, че заразяване с Хепатит А не е особено лесно като начинание. За щастие!

# 491
  • София
Сега зимата дали мога да й сложа противохепатитна?
И аз много се чудя какво да правя с малкия. Иска ми се да сложа, но пък се притеснявам от този 'вирусен' период.
Ако някой сподели мнение по въпроса, ще се радвам да прочета.
Педи и да я питам, ще получа отговор - ако държиш, ще я сложим... Което мен много не ме грее...

На каката слагах лятото и тогава като че ли не беше колко болнав сезон, но може просто да не сме били изловили наличните вируси.

# 492
...ако държиш, ще я сложим...

Това е май отговорът на повечето педиатри. Тъй като си поддържаме връзка майките на децата в нашата група, повечето от тях споделиха, че лекарите на чадата им са на това мнение, което според мен е логично.
Ваксината е препоръчителна и в този смисъл добрият педиатър не би дал мнение като "Задължително да се апликира!".

# 493
Чери, дано детенце и другарчетата му не са се заразили с Хепатит. И мен ако не бе ме страх от страничните реакции, сигурно отдавна щеше да съм сложила всички възможни допълнителни ваксини. Иначе аз питах за Отипакс и този път не послушах ЛЛ и си слагам и в двете ушета капките. Моятмъж разсъждаваше в тази връзка, че и при хрема не се слагат капки само в едната ноздра, а и в двете  Joy

# 494
  • София
Аз досега съм слагала само в боното ухо Отипакс, тъй като лекарите винаги така са ми казвали. За щастие никога не сме имали проблеми със здравото.

Общи условия

Активация на акаунт