Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 741
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Аз само за Пиносол-а да се включа. Не съм запозната медицински защо не се препоръчва на деца под 6 години, но реакцията на лигавицата от него е страшна. Ужасно смъди, боли и пари от евкалиптовото и ментовото масло. Изписаха ми ги докато бях бременна - сложих си 2 път и след като щях да умра от ужас не потретих. Може би за това... Освен това нищо не надушвах  седмица след това.

# 631
Включихме промивка на носа сутрин, Виброцил 3 пъти на ден, инхалация с физиологичен разтвор отново 3 пъти на ден и Проспан на сироп.
Други идеи дали имате ...  Hug
Да смените Проспана с някакъв по-типично отхрачващ сироп?

# 632
  • Mediterraneo
Толкова време пи хомеопатични, днес отиваме пак при лекарката да я чуе, че кашлицата не е отшумяла съвсем и хоп, направила бронхит. Отново е на АБ, този път Клацид.  Tired

Ама вие май не четете какво се пише...От толкова хомеопатични се радвай,че само това ви се е случило Stop

ама ти като висшата инстанция ли се явяваш?! при твоето дете хомеопатията е подействала по един начин, това не означава, че щом си споделила трябва всички мигом да спрем с боаронските илачи, само за да ти покажем, че четем  newsm78 Що за тон?!

# 633
A добре ли действат Проспан капки за инхалация? Изписаха ни ги, но вече не остана нещо за кашлица, което да не съм купила и се чудя  Thinking

# 634
Аз само за Пиносол-а да се включа. Не съм запозната медицински защо не се препоръчва на деца под 6 години, но реакцията на лигавицата от него е страшна. Ужасно смъди, боли и пари от евкалиптовото и ментовото масло. Изписаха ми ги докато бях бременна - сложих си 2 път и след като щях да умра от ужас не потретих. Може би за това... Освен това нищо не надушвах  седмица след това.

Потвърждавам за Пиносол-а и не го препоръчвам. И аз не го трая, на дете хич не бих го предложила.  Peace Между другото същото бих казала и за Фитоназал, подобна билкова бъркоч с етерични масла, нашата лекарка го изписва, когато всичко друго вече е било пробвано. Не знам защо моята носна лигавица въобще не ги приема тези препарати с масла, смъди, пари ми, абе изтезание направо!

На всички хремави деца препоръчвам Тантум Протект спрей за нос. Представлява хиалуронова киселина, която идеално овлажнява изсушената лигавица. Пробвах, много е освежаващо. А носната лигавица много се изсушава от капките и лекарствата, които й се прилагат. Тантум Протект спрей заедно с Низита маз са идеалната комбинация за възстановяване на лигавицата, по-добро до сега не сме открили, затова препоръчвам.   

# 635
  • Пловдив
Толкова време пи хомеопатични, днес отиваме пак при лекарката да я чуе, че кашлицата не е отшумяла съвсем и хоп, направила бронхит. Отново е на АБ, този път Клацид.  Tired

Ама вие май не четете какво се пише...От толкова хомеопатични се радвай,че само това ви се е случило Stop

ама ти като висшата инстанция ли се явяваш?! при твоето дете хомеопатията е подействала по един начин, това не означава, че щом си споделила трябва всички мигом да спрем с боаронските илачи, само за да ти покажем, че четем  newsm78 Що за тон?!

Ох...ама като почнете така и... Whistling Crazy То човек и да иска да ви помогне вие пак не ще разберете добрата му воля!
И тук всеки се изказва както си иска,аз не искам да поучавам никого-написах го вече,а... и какво му е на тона ми newsm78 Laughing

# 636
  • София
Включихме промивка на носа сутрин, Виброцил 3 пъти на ден, инхалация с физиологичен разтвор отново 3 пъти на ден и Проспан на сироп.

Блу  Hug, ще я изчакам и днес с Проспана, но реших да го капя във физиологичния разтвор, докато инхалирам, имам и капки, а не със сироп, ако нещата не са добре утре смятам да взема друг сироп ... нямам много опит с кашлици обаче, пила е Еуреспал, Мукосолван и Флудитек ...
Ще видя как ще се повлияе от инхалациите с Проспан на капки и, ако не се получи ще се търси друг сироп естествено ...
Кои са по-типично отхрачващите сиропи? Съжалявам за невежеството ми  Embarassed по отношение на сиропите, но тя много, много рядко е кашляла и нямам опит  Peace

tandonova, и в други теми сме се срещали, казала съм мнението си ... няма да се повтарям  Peace. Тона ти и на мен не ми допада, каза си мнението, благодарим ти  bowuu, от тук нататък ние преценяваме как ще лекуваме децата си  Peace

Едит: рони   bouquet

# 637
 ninnann, разни от сорна на АЦЦ и Мукосолван. Но трябва да имаш предвид, че не се дават по късно от 17:30 вечер, както и че трябва да има поне час - час и половина, от прием на храна.  Peace

# 638
Само да кажа...че такова нещо като хомеопатичните имуностимуланти Няма и не е имало NaughtyТова,което ви предлагат на пазара(масовите продукти от рекламите) са комбинирани препарати и ще ви докарат само влошаване,дори и след известно време-личен опит имам Peace

Емма,не вярвам намирането на читав хомеопат да е толкова трудоемко...стига да искаш и да знаек какво е хомеопатията-начини се намират PeaceТи от кой град си?И това вече не го разбирам-защо след като си против ваксините ще даваш тази отрова на детето си Stop newsm78 Ееее,не те разбирам!То по-добре да си на хомеопат в София и да пътуваш километри отколкото този вриант!

Но...те и разбирам щото човек понякога е в безизходица и в стремежа си да направи най-доброто за детето си допуска грешки.Споко,и аз минах от там! Wink

Рибеното масло е мнооооого по-удачен вариант PeaceНо по-добре вземи сироп,но вкуса му пак не е много добър за децата!Напр. Ескимо кидс.

пак казвам,че и ние бяхме още на 1-я месец след яслата в болница с тежка пневмония,после ред боаронски илачи,които доведоха детето до алергична кашлица...но сега съм супер доволна от хомеопата си  Peace

п.п. За мен противогрипната ваксина (която ефект няма) е = на респивакс.

Този пост ми е непонятен както и острия тон.
tandonova, кога сме коментирали хомеопатични имуностимуланти, дори не си спомням някой да е употребявал такова словосъчетание. Не става ясно за кои масови продукти от рекламите говориш, би ли ги цитирала, моля, за да знаем къде е личния ти опит.
И още, от какво е по-удачно рибеното масло? Последното е хранителна добавка и може да я сравняваш само с други добавки, не и с лекарства. Да не би да съветваш да се пие рибено масло вместо антивирусен препарат? Ако е така, думата "удачно" е смешна в случая. 
Ако е възможно, бъди по-прецизна и по-точна в постовете си, за да не стават недоразумения.

# 639
  • София
tandonova, само да вметна, за да не се подведат хората ... Ескимо Кидс няма на БГ пазара от около 2 години  Peace, така че не е много уместно да препоръчваш, а пък и се изказваш не добре подготвена, при положение, че не знаеш този факт ...
Давам на детето си течно рибено масло от 3 години и съм доста наясно с този продукт.

# 640
ninnann, и моя личен опит с кашлиците е доста скромен. Сега давам Флудитек, той се е отхрачващ. Отхрачващи са всички с амброксол / Мукосолван, Флавамед, Амбрекс, Амбиксол, Солволан/, Ердомед, Еуреспал, АЦЦ, Флудитек, Хюмекс има във вариант за влажна кашлица за деца...
На Флудитека си пише по време на храна да се дава и аз гледам да е поне 2 часа преди лягане вечер, но не още в 17.30.

# 641
  • Mediterraneo
tandonova, на тона му принципно може и нищо да му няма, но на мен ми звучиш прекалено назидателно и размахващо пръст, та затова не ми харесва. Не приемам подобно отношение от хора, невидяли и непреживяли и на половината от това, през което аз съм минала. Без да съм лекар, гарантирано знам повече за лекарства и имуностимулатори от теб, ама не натрапвам нищо на останалите по подобен начин. В крайна сметка, всеки има глава на раменете си, всеки да отговаря за децата си.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 19:06 от Тарталета

# 642

Блу  Hug, ще я изчакам и днес с Проспана, но реших да го капя във физиологичния разтвор, докато инхалирам, имам и капки, а не със сироп, ако нещата не са добре утре смятам да взема друг сироп ... нямам много опит с кашлици обаче, пила е Еуреспал, Мукосолван и Флудитек ...
Ще видя как ще се повлияе от инхалациите с Проспан на капки и, ако не се получи ще се търси друг сироп естествено ...
Кои са по-типично отхрачващите сиропи? Съжалявам за невежеството ми  Embarassed по отношение на сиропите, но тя много, много рядко е кашляла и нямам опит  Peace

tandonova, и в други теми сме се срещали, казала съм мнението си ... няма да се повтарям  Peace. Тона ти и на мен не ми допада, каза си мнението, благодарим ти  bowuu, от тук нататък ние преценяваме как ще лекуваме децата си  Peace

Едит: рони   bouquet

Здр. включвам се за "отхрачващ сироп"...виждам,че е голяма лудница тук,дано да съм полезна.....единственото ,което ползвам откакто е започнала да боледува моята госпожица е ФЛУДИТЕК и ако е по-сериозен проблема с отхрачването АЦЦ за деца.......сиропа го пие два дни и след отшумяването на кашлицата!!!!Преди ползвах Проспан, който се оказа слаб за вирусите и въобще не вършеше работа....Успех!
Искам само да споделя и мнение за хомеопатията (може да не е към темата,но някой нещо споменава)....Тя помага единствено в началото на заболяването,после и е трудно да се справи сама с/у вирусите!!!

# 643
  • Луната ни пази
Аз също бих искала да споделя своя опит. Дъщеря ми е на 4ри и посещава градина, а преди това и ясла. Най- сериозната и болест е гнойна ангина, но до сега антибиотик не съм използвала. Изцяло разчитам на хомеопатия и природни средства от времето на баба. Малката яде много плодове и зеленчуци и много ги обича. Имам къде да отглеждам екологично чисти продукти, което много ми помага. Отглеждам си и билки. Още от средата на септември започваме с ежедневното пиене на чай от лайка с натурален мед, защото основните и проблеми са с гърлото, наследила го е от мен. Това помага за все по- редките и боледувания, въпреки редовното и посещаване на детската градина. Ако ми се наложи да ползва сироп за кашлица, ги сменям всеки път- Мукоплант, Стодал, Флавамет и Проспан. Температурата ми е голям проблем, вдига сериозно. Ползвам Нурофен или Миг, в краен случай хексалгин, ако вдигне над 40. Но определено действам и с компреси с вода и оцет. Всичко това, обаче, се случва рядко, да чукна на дърво, два или три пъти в годината.

# 644
  • Пловдив
Emma, колко е голямо детето ти? Колко често боледува? Как се реши да почнеш Респивакс?
Моето дете също направи пневмония преди 2 седмици, а 10 дни по-рано от лек вирус стигна до АБ.
Преди 2 години имаше пак такъв период, непрекъснато беше болен, на АБ, инжекции. После се закрепни, за година и половина само 1 по-сериозен вирус изкара, но сега тръгна на градина и ме е страх да не се повтори одисеята отпреди 2 години.
Ако изчакам с Респивакса , а се окаже, че хомеопатичните имуностимуланти не му помагат, може да направи нова пневмония за нула време. И докато оздравее отново, за да почнем Респивакса ще е станало декември, пък тогава май е късно да се почва вече.
Оф, не знам какво да правя вече.

Ок,спирам да ви поучавам...щом не искате съвети Grinning Ама не знаех,че темата си е само ваша и различните мнения се игнорират!

Та само да покажа този цитат,дето уж никой не беше го измислил... Mr. Green С червените букви!

И в момента моето дете пие Ескимо,така че...да не продължавам щом не искате.

Успех с лечението на децата!

Общи условия

Активация на акаунт