Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - Нашият Опит

• 67 780
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Относно пишкането - само напомням за статия, която някой беше цитирал тук, няколко страници назад... пишеше че вилнеещият в момента риновирус стига и до бъбреците...

# 736
Стана ми интересно за този Рибомунил и го пуснах на търсачката. Излезе, че тук във форума има архивирана тема "Рибомунил или Бронховаксом" от преди 3 години, но какво от това, фактологията не се е променила. Ето я:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=252100.90

А някой знае ли защо не го внасят в България този Рибомунил, като са го внасяли и продавали до преди няколко години? Аз довечера ще питам приятелките ми в аптеката.

# 737
Много се страхувам аз от уроинфекции. И след като дъщеря ми изкара една без Т, без болки и оплаквания, а само с мътна урина съм още по-наплашена. Ако не пишкаше в гърне, а в тоалетната сигурно по-късно щях да я хвана. След като ми вдигна Т минала седмица, на втория ден й пуснах стерилна урина, и без това скоро не бях пускала. Беше ОК.

# 738
  • София
Момичета, аз бях писала и вчера, но наистина пробвайте с коларгол за тази упорита хрема  Peace
А коларгола дадват ли го без рецепта?  newsm78
На моите им е бил винаги изписван с рецепта.

От прегледа снощи - гърлото и гърдите на малкия са ок. Хрема почти няма, но кашлицата е ужасна. Не съм спала тази нощ  Tired И за да е по-интересно, вечерта направи страшна истерия и не пожела да стои на инхалатора. Съответно и аз истерясах, ама това не помогна особено.

Днес ще е на чай с орехи, дюля и индрише.

ПС. За Ескимото - ще проверя да не би случайно да се появило в кварталните аптеки, щом вече се е мярнало в аптечната мрежа...

# 739
Моята е имала Е.Коли в урината , няма да го забравя , беше ужас...урината мирише лошо , детето не може да се изпишка , пищи докато не пусне малко.за късмет ги излекувахме още от първия АБ.
Иначе и аз пишкам много Rolling Eyes не знам на какво се дължи , нищо ми няма , не ме болят бъбреци и т.н.Пие ли някакви лекарства детето ти Самсара , аз пие една билка , и си мисля , че е от нея , може да е някое лекарство честото пишкане.

пс.Дават ли Бронхо-ваксом без рецепта , че ЛЛ ми давала и две рецепти даже , ама аз нали не съм от прибраните и явно съм я хвърлила ooooh!

# 740
Момичета, аз бях писала и вчера, но наистина пробвайте с коларгол за тази упорита хрема  Peace
А коларгола дадват ли го без рецепта?  newsm78
На моите им е бил винаги изписван с рецепта.

Макситрола дават и коларгол ще дадат! Но моя съвет е да го вземаш от аптека, където ти приготвят, а не да ти дадат прахче и ампула сама да ги смесваш.

# 741
Стана ми интересно за този Рибомунил и го пуснах на търсачката. Излезе, че тук във форума има архивирана тема "Рибомунил или Бронховаксом" от преди 3 години, но какво от това, фактологията не се е променила. Ето я:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=252100.90

А някой знае ли защо не го внасят в България този Рибомунил, като са го внасяли и продавали до преди няколко години? Аз довечера ще питам приятелките ми в аптеката.
Аз миналата година се утрепах да търся Рибомунил. Зълва ми има позната, която работи в аптечните складове, и до последно се надявах, че ще има внос. Та се говореше тогава, че имало много закупени противогрипни ваксини, и трябвало да си ги продадат...та за това уж. Дали е така или не, не знам - може да има и друга причина  Rolling Eyes

Иначе страшно бях доволна от него - малката ми цяла зима беше на ясли, що вируси и групове минаха, нищо не я хвана !!!

# 742
Много се страхувам аз от уроинфекции. И след като дъщеря ми изкара една без Т, без болки и оплаквания, а само с мътна урина съм още по-наплашена. Ако не пишкаше в гърне, а в тоалетната сигурно по-късно щях да я хвана. След като ми вдигна Т минала седмица, на втория ден й пуснах стерилна урина, и без това скоро не бях пускала. Беше ОК.

И аз се страхувам. Пишка в гърне, бистра й е урината. Не я боли, няма температура. Общото хим. изследване на урината беше перфектно. Да пускам ли стерилна се чудя? Или пък да я водя на уролог?

Евита, пие Ликуид за имунната ситема, той е с билки. Няма идея дали може да имат връзка.

# 743
Аз винаги взимам коларгол с рецепта. И от аптеката ми ги правят, взимам ги готови.
Е не ходя всеки път за рецепта от личната, но като имам изписван от нея преди, я използвам пак. Разбира се след консултация с лекарката.

# 744
Момичета преди няколко страници бях писала, че и малката пишка на 5 минути и се напишква в креватчето 3 поредни вечери, а това не се беше случвало преди.
Изследванията и бях ок.
Нещата се оправиха след 3 дена, нямаше температура, но пиехме още Клацида(аз помислих, че е от него). Може и от новият вирус да е както беше написано в статията Sad
 За съжаление все повече майки се оплакват. Дано бързо да мине Peace

# 745
  • София

Little wingels, нашата педиатърка твърди, че въпреки еднаквия състав, Рибомунила се понася по-добре от детето, а и след това ефектът е по-добър  Peace
Но хора и деца разни, вълшебна панацея за съжаление не съществува ...
Сега исках да направим Пневмо 23, но тя беше категорична, че отново ще започнем Рибомунила ...
Не знам дали е важно, но имам 100% доверие в педиатърката си - координатор и пулмолог в столична болница за интензивно лечение на деца ..., случвало се е да бъде извън България и по телефон е лекувала дъщеря ми - успешно. Така че смятам да й се доверя отново  Peace
Вече поръчах Рибомунила /от Румъния/ ... след около седмица ще е при мен  Peace и го започвам ...
Както казва докторката - болестите няма да ни пропуснат, но целта е да ги изкараме по-леко ... дано  Praynig

За справка, ако някой се интересува - цената на една кутия, съдържаща 4 прахчета е 24 леи - около 10,5 лева, за пълния курс на ваксинация и реваксинация са необходими 8 кутии ... курсът продължава 6 месеца /заедно с реваксинацията/.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 11:21 от ninnann

# 746

И аз се страхувам. Пишка в гърне, бистра й е урината. Не я боли, няма температура. Общото хим. изследване на урината беше перфектно. Да пускам ли стерилна се чудя? Или пък да я водя на уролог?

Евита, пие Ликуид за имунната ситема, той е с билки. Няма идея дали може да имат връзка.
Т.е. само честото пишкане те притеснява, така ли? Не ми е познат този Ликуид, какви билки съдържа, да няма нещо с диуретично действие в него? Иначе е възможно обикновената урина да е чиста, а в стерилната да има бактерии. Затова и след прекарани уроинфекции се препоръчва следене именно на стерилна. Но ако не сте имали подобен проблем досега, не бързай да се притесняваш.

# 747
Т.е. само честото пишкане те притеснява, така ли? Не ми е познат този Ликуид, какви билки съдържа, да няма нещо с диуретично действие в него? Иначе е възможно обикновената урина да е чиста, а в стерилната да има бактерии. Затова и след прекарани уроинфекции се препоръчва следене именно на стерилна. Но ако не сте имали подобен проблем досега, не бързай да се притесняваш.

Да, само честото пишкане. Което започна оше преди този вирус. Ще пусна и стерилна.

Ето на Ликуида: състава

# 748
  • София
ЕДЛикуид ФОР КИДС го давах миналата година по това време на дъщеря ми. Ефект не видях.
Никакви имуностимулатори не давам вече. Само витаминки. Тия дни ще започнем със Саностол.

# 749
Ох,ние се напикавахме 2 седмици,всяка вечер по 2 пъти,аз мислех,че е от стрес някакъв,свързан с това,че тръгна на ДГ,но то се започна веднага щом се разболя,и ето сега оздравя и мина всичко!

Общи условия

Активация на акаунт