С какво ви дразнят свекървите- 21

• 71 184
  • 802
  •   1
Отговори
# 765
Трещерица, принцове не раждам аз, ще ме извиняваш.
Нито имам намерение да третирам децата си по полов признак.
И с тези "ще видиш" съм се наслушала достатъчно в този форум за всяко едно нещо. )

# 766
  • София
Аз само едно нещо никога няма да разбера и се чудя защо и снахите не го проумяват. Може би тогава голяма част от скандалите нямаше да се случват.

А именно - как ще ми влезе в къщата - в моята къща снахата и ще ме командва и ще ми се разпорежда кое къде да ми стои, как и какво да готвя и т.н? Никога няма да стане това нещо.
Който иска да командва - да си купи къща, да си командва. В моята къща аз определям кое, как и защо.

# 767
.......разпорежда кое къде да ми стои, как и какво да готвя и т.н? Никога няма да стане това нещо.
Който иска да командва - да си купи къща, да си командва. В моята къща аз определям кое, как и защо.

nana77, това добре, съгласна съм. А когато свекървата си навира носа в къщата на снахата, какво да се прави? И не само в готвенето, подредбите, ами в отношенията между син и снаха. Peace Пропуснах да отбележа, че всичкото е за добро, само дето никой не ме пита добре ли ми е наистина? Иначе за пътят към ада е известно, че е постлан с добри намерения........

# 768
nana77, а когато къщата не е и на свекървата?. ) тогава?. )
То много удобно да си живееш някъде без да даваш и един лев за каквото и да било, единствено с претенцията как нещо е уж "твое".

# 769
Това да беше само, Нана. Но наблюдавам и обратният вариант- разпореждане на свекървата в бащината къща на снахата. Свят широк, хора разни. Обобщения на едро за хорските взаимоотношения е нередно да се правят.

# 770
  • София
.......разпорежда кое къде да ми стои, как и какво да готвя и т.н? Никога няма да стане това нещо.

nana77, това добре, съгласна съм. А когато свекървата си навира носа в къщата на снахата, какво да се прави? И не само в готвенето, подредбите, ами в отношенията между син и снаха. Peace

Това вече е въпрос на интелигентност. То и това, което аз написах е въпрос на интелигентност.
Всъщност на снахата трябва да й е ясно, че майката е майка до живот. И няма как една майка да не се интересува от сина си, да не го търси, да не се притеснява дори за него.
А пък самата майка, ако е достатъчно интелигентна, трябва да знае кога да отбие детето.  Wink

Мирама, на когото е къщата, той командва. Това е. Ясно и просто. Щото който плаща, той поръчва музиката.

# 771
  • София
тя ме прекъсва:"Аааа, няма какво да ми говориш.Боклук като баща му"  Mr. Green

Как може да наричаш детето си боклук? Направо съм възмутена! В крайна сметка нали тя го е възпитала - по този начин плюе на себе си... уфф.
1. Сигурно го е казала на майтап
2. Имаш Отчетна тема в която не пишеш и не ни показваш куклата  Crossing Arms

Прави сте.. Аз не помислих, че може и да се е пошегувала.  Embarassed Аз не бих се пошегувала точно с тази дума и затова не го разбрах.
Лече, по другия въпрос на лични, да не разводняваме темата Simple Smile

# 772
  • София
Аз само едно нещо никога няма да разбера и се чудя защо и снахите не го проумяват. Може би тогава голяма част от скандалите нямаше да се случват.

А именно - как ще ми влезе в къщата - в моята къща снахата и ще ме командва и ще ми се разпорежда кое къде да ми стои, как и какво да готвя и т.н? Никога няма да стане това нещо.

Е затова стават скандалите  Mr. Green Mr. Green А ако промяната е по-добра!?? Ние сме толкова горди и безгрешни, че не можем за приемем, че друг може да е прав  Mr. Green Mr. Green

# 773
Това вече е въпрос на интелигентност. То и това, което аз написах е въпрос на интелигентност.
Всъщност на снахата трябва да й е ясно, че майката е майка до живот. И няма как една майка да не се интересува от сина си, да не го търси, да не се притеснява дори за него.

Ех, де да бяха наистина интелигентни претендиращите да са такива! Разбира се, че майката е една, и през ум не ми е минавало да откъсвам сина и от нея, дори, когато аз не поддържах контакти с нея, децата ходеха у тях, смятам, че нямам право да им забранявам, това е баба им, харесва ли ми на мен или не, тя е, те нямат никаква вина и нека си имат баба. Не ми е било леко, но някак го преглъщах. Никога не съм я коментирала пред тях. А тя си беше позволила, е, беше някакво удовлетворение за мен, когато големият се върна веднъж вкъщи и каза, че не иска да слуша глупостите, които баба му говори за мен и после отказваше да ходи при нея. И за протокала, както се казва, имам двама сина. Laughing

# 774
  • София

nana77, това добре, съгласна съм. А когато свекървата си навира носа в къщата на снахата, какво да се прави? И не само в готвенето, подредбите, ами в отношенията между син и снаха. Peace

А пък самата майка, ако е достатъчно интелигентна, трябва да знае кога да отбие детето.  Wink

Мирама, на когото е къщата, той командва. Това е. Ясно и просто. Щото който плаща, той поръчва музиката.

Еми въобще не се учудвам тогава, че има мъже, които са на този принцип и с осигуряването на къщата /разбирай от мама и тате/ и носенето на заплата, задълженията им се изчерпват. Внимавайте как възпитавате синовете си  Mr. Green Mr. Green Mr. Green е то и за дъщерите също се отнася

# 775
  • София

Е затова стават скандалите  Mr. Green Mr. Green А ако промяната е по-добра!?? Ние сме толкова горди и безгрешни, че не можем за приемем, че друг може да е прав  Mr. Green Mr. Green

Не четеш.
Използвала съм глаголът разпорежда.
Промени, които са добри, не се разпореждат. Те се предлагат. И ако са добри наистина се прилагат. Все пак говорим за нормални интелигентни хора, нали така.

Но лично аз никога няма да търпя нахална малка девойка да ми заповядва в собствения ми дом.

# 776
  • София

Е затова стават скандалите  Mr. Green Mr. Green А ако промяната е по-добра!?? Ние сме толкова горди и безгрешни, че не можем за приемем, че друг може да е прав  Mr. Green Mr. Green

Не четеш.
Използвала съм глаголът разпорежда.
Промени, които са добри, не се разпореждат. Те се предлагат. И ако са добри наистина се прилагат. Все пак говорим за нормални интелигентни хора, нали така.

Но лично аз никога няма да търпя нахална малка девойка да ми заповядва в собствения ми дом.

Предлагат, обсъждат ..... а ако снахата сложи мръсното пране направо в пералнята, а не в коша - ще я изядеш с парцалите, защото е нарушила правилото  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 777
nana77, изглежда не прочете какво съм написала.
Не за всички важи правилото "който плаща, той поръчва музиката". ) Особено, що се отнася до свекърва това. ) Която си живее като царица, само благодарение на сина и снахата. Но това не и пречи да си излива злобата и отровата и върху двамата.

# 778
  • София

Обаче винаги ми е било забавно как българската свекърва очаква снахата да й слугува (готви, чисти, глади, мие чинии) в нейната къща...затова - всяка жаба да си знае гьола - всеки да си живее отделно и да си ходят на гости и така никой на никого  няма да натрапва порядки. И без оправдания "не можем да си позволим квартира (или да си купим жилище)", като си се решил да създаваш собствено семейство, имай "гъзеца"  да носиш отговорностите по него, включително да му плащаш наема. Ако не можеш да си го позволиш финансово, не го правиш.

# 779
  • София
Sharky*, при все че не съм живяла при свекърва ми, а имам собствен дом, когато съм й гостувала (два пъти годишно), се е очаквало от мен да им мия съдовете след обяд/вечеря. А когато съм пасувала, свекър ми винаги подхвърляше каква перфектна домакиня е дъщеря му.  Mr. Green Все се канех да ги питам тая тяхна дъщеря няма ли си други достойнства, та все върху домакинстването й се акцентираше, но така и не успях. Вече не комуникираме.

Общи условия

Активация на акаунт