Смешки от форума - 8

• 69 766
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Това е от една приказка, ама дотам ми е споменът.  Rolling Eyes Ето я.  Grinning

Много интересно, благодаря за приказката. Баба ми използваше това Джаста-Праста и то в този смисъл на нещо направено през пръсти, на човек, който не държи на външния си вид, но никога не съм знаела от къде идва. А изобщо не бях чувала за Циндил-Пиндил. Почвам да го използвам, защото имам приятелка, която си е придирчива и май наистина си седи зад плета Laughing

# 241
Цитат на: 9
не е спрял да боледува и сега пак,все реве както беше спокойно дете така сега все реве.Сега уж не е много болен а все реве.
за случайно неразбралите - детето "все ревеее" Grinning

# 242
  • Там, където ме обичат
Това е от една приказка, ама дотам ми е споменът.  Rolling Eyes Ето я.  Grinning

Много интересно, благодаря за приказката. Баба ми използваше това Джаста-Праста и то в този смисъл на нещо направено през пръсти, на човек, който не държи на външния си вид, но никога не съм знаела от къде идва. А изобщо не бях чувала за Циндил-Пиндил. Почвам да го използвам, защото имам приятелка, която си е придирчива и май наистина си седи зад плета Laughing
Благодаря,   bouquet
И аз не знаех за Джаста-праста и Циндил-пиндил.

# 243
  • София
Не е нещо, направено през пръсти и човек, недържащ на външния си вид! Става въпрос за човек, който не се помайва, прави каквото може, не се вторачва в несъвършенствата, активен. Циндил-пиндил е неуверен, флегматичен, дори пасивен и от страх да не сбърка, дори не започва.

# 244
Цяло чудо е, че се сетих, явно цитираната реплика ми е сритала приказната памет.  Grinning

Цитат на: 9
не е спрял да боледува и сега пак,все реве както беше спокойно дете така сега все реве.Сега уж не е много болен а все реве.
за случайно неразбралите - детето "все ревеее" Grinning

Разбирам я, честно казано.  LaughingТолкова ѝ е пораснал на челото тоя рев, че все го споменава, горката.

# 245
Не е нещо, направено през пръсти и човек, недържащ на външния си вид!

Напротив. Означава точно човек, който прави нещата набързо, колкото да отметне работата, без да държи на качеството. В смисъл на "надве-натри". Поне според бабите ми, които употребяваха фразата в този смисъл.

# 246
  • София
Не че не държи на качеството и гледа през пръсти, а че е "на хорото" в пряк и преносен смисъл, т-е. живее го този живот, прави нещо, а не седи отстрани. Приказката е с положително отношение към Джаста-праста, че по-добре да се свърши работата, пък дори и не по най-добрия начин, но да има нещо на мегдана, отколкото да няма нищо, освен добри намерения. Извадено от контекста излиза съвсем различно, т-е- в отрицателен смисъл, защото липсва другият герой, Циндил-ппиндил, който всъщоност е губещият.

# 247
Ами, от приказката може и така да излиза, но аз, а и не само аз, както виждам, говорим за това, което сме чули от бабите си - т.е. от значението, което е битувало сред народа, още преди да бъде вкарано в авторска приказка.

# 248
Ами, от приказката може и така да излиза, но аз, а и не само аз, както виждам, говорим за това, което сме чули от бабите си - т.е. от значението, което е битувало сред народа, още преди да бъде вкарано в авторска приказка.

Аз се помъчих да си спомня в какви случаи баба ми го употребяваше, например - направи го хубаво, а не джаста-праста, или, за жена, която не е много добра домакиня, готви, прави, ама джаста-праста, или за някой, който много не се замисля, а си говори джаста-праста, или като вид характер, но нищо от това не беше с лош смисъл, прости си беше израз и ние знаехме какво означава.

А иначе съм съгласна с обяснението на характерите от приказката, а за поуката..... Може би никога няма да избягам от значението на бабините думи и няма да искам да съм джаста-праста Laughing

# 249
и аз мисля, че джаста-праста = "през пръсти", претупващ нещата, на две-на три, повърхностно, небрежно
циндил-пиндил -  офлянкване, моткане, туткане, колебаене, зяпане в точка и прочие безплодни бездействия...

много са крайни персонажите.....  мисля, че  всеки си е в в определени ситуации едното или другото

# 250
Много рядко, но затова пък, когато се случи, съвсем истински, крейзи чик я обичам:

Цитат
Ама какво хапане, какво отрезвяване, какви са тези смехории?  Laughing Това е анонимен форум, за Бога, който предполага любящи матерници да обменят розов флуид помежду си! Не може ли да турнем отново златните огледала, пера, зъби, черпаци всякаквато там посуда, (понеже явно хумор и сатира всеки разбира различно), да се похвалим, да плеснем с ръце и да се прегърнем? Коледа иде, бъдете добри... и нека не отваряме кутията на Пандора, моля. И без това напоследък форумът клони към взаимозлоба вместо взаимопомощ, дайте да си спестим поощряването на тренда. Хич не ми се иска в следващия месец да чета ято квачки, дето крякат от тема на тема и се ръгат с банели от сутиен...

# 251
Nickkie, само да попитам...мацката от аватара ти банели ли вади от сутиена си?(извинявам се, но като прочетох това за банелите и погледнах аватара... Laughing)

# 252
Естествено, ако се очаква форумен апокалипсис, няма да се оставя беззащитна, я.  Mr. Green

# 253
Цитат
обяснения от сорта скъпо е и не може да се хра4ат 4ак толкова пари не се приемат. Мрънкането продължава , докато 4овек не съжали 4е е завел хлапето където и да е.

# 254
Болднатото ме зарадва много.  Mr. Green

Кои са потребителите от последните страници? Никога не съм ги срещала. Да не са платени провокатори, които да саботират конкурса?! Аз броя, така че местата на финалистите са вече уговорени. Не е нужно да се спамим със снимки "искам да ви се покажа, но ме е срам". Къде отиде fair play-я? Аман от некадърни мениджъри!

Октопод, годините, прекарани като диспечерка на таксита в алфатар, сред гръмогласни мъже със стоманени мускули и упорити хемороиди, ме направиха тънък познавач на човешката дОша, който отдава последния си реверанс към мимолетността на мечтите, както трудовия пролетариат се огъва под ятагана на съвременния башибозук или казано с други думи, напр. като един от основателите на тема, в която пишеш доста напоследък, изследвайки бизнес моделите в нашата татковина, бих те запитала - коя си ти и кво търсиш на последните й страници? айдасиимамеуважението и дансимерим мениджмънта, м?

Общи условия

Активация на акаунт