домашно или купено

  • 1 229
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 164
 newsm10 За готовите пюрета!
Самата аз захраних преди около 20-тина дни с пюретата на Хипп. Емма много ги харесва.
Не бих рискувала да приготвям домашно пюре през зимата, имайки предвид продукцията на пазара.

# 16
  • Мнения: 1 215
newsm10 За готовите пюрета!
Самата аз захраних преди около 20-тина дни с пюретата на Хипп. Емма много ги харесва.
Не бих рискувала да приготвям домашно пюре през зимата, имайки предвид продукцията на пазара.
Я, още една Емма с двойно м.  bouquet

# 17
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Аз също досега не съм давала купешко пюре, но си имам баба на село.......Да си призная за първи път му правих пюре със зеленчуци от Еко магазинчето, защото нямах друг избор.......Честно казано по- добре домашно, но напоследък наистина много ме притесняват тези ГМО продукти и то защото вече ги има и на нашия пазар....затова тои написах толкова объркващ отговор предния път.....пък и втория Wink

# 18
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 406
Аз сама си му готвех първите пюренца. Не ми е отнемало много време, а и със сигурност бяха по-вкусни от купешките.

# 19
  • София
  • Мнения: 2 493
Ето линка, за който бях споменала по-горе... натисни тук
Не знам дали е истина, но за мен лично беше много по-лесно да купувам готови пюрета.

# 20
  • Мнения: 3 926
Специално за Хипп знам, че се правят в Румъния. Бъкани са с нишесте, за което се твърди, че е оризово, но кой ти казва Thinking Аз съм за домашното. Особено плодовите пюрета, които като са готови са сварени и от полезното в плода няма нищо. Витамините са им добавени... абе друго си е да пипне на мама ръчичката Wink Фино пюрирани, подобаващо разредени с кърмица и детето зяпа половин минута преди лъжичката.
Но зеленчуците са ми домашни, като изключим картофите. Аз още като бременеех четях здраво тук и накарах баба ми и свеки да се стегнат и да замръзят всичко от местата и то в сезон. Та сега ми е лесно Grinning Но и да не беше така щях да кисна всичко в студена вода за два-три часа и нитратите си заминават Simple Smile

# 21
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 919
Ето линка, за който бях споменала по-горе... натисни тук
Не знам дали е истина, но за мен лично беше много по-лесно да купувам готови пюрета.

Беше обсъджано тук и опровергано това изказване за картофа и глутена:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=27845.0;all

Иначе и на мен винаги ми е било по-лесно да купувам  Embarassed

# 22
  • Мнения: 8 463
Специално за Хипп знам, че се правят в Румъния. Бъкани са с нишесте, за което се твърди, че е оризово, но кой ти казва :thinking


Не се правят в Румъния,а в Унгария. WinkАз лично се съмнявам,че нишестето не е оризово и лъжат по етикетите.Миришат страхотно,на истински плод,папат се за 2 минути.Алергични реакции-Найн. bowuuВече ядем пюрета от марката-Квартален плод-зеленчук,но от време на време купувам,за да и давам навън.Тоя спор-домашно или купено можем да го решим само,ако някой ми даде определение за домашно.За мен това НЕ означава купено от пазара и  сварено и пюрирано от мама,а ОТГЛЕДАНО,НЕторено,откъснато,сварено и пюрирано от мама.Всичко друго е заблуда,ако няма нитрати,то може да има пестициди или разни други там Менделееви коктейли,които са по -опасни от оризовото нишесте,ако изобщо считаме,че може да бъде опасно. Laughing

# 23
  • Варна
  • Мнения: 109

Разбира се.Всичко ми е предварително нарязано на кубчета и във фризера.Гледам да зареждам от зеленчуците, когато им е сезона, а не да купувам после посред зима парникови тиквички примерно.Готвя на газ или на микровълни - и в двата случая нещата стават за 10 минути.Вариш под похлупак и в малко вода задължително.Така нещата стават в пъти по-бързо.После добавям кубче масло или зехтин, сиренце, кашкавал, жълтък или каквото там му е ред и хоп в блендера GrinningГотово - 15 минути GrinningМесото ми е предватително сготвено, пасирано или ситно нарязано и замразено във формички за лед - също във фризера.Него го слагам на края, защото си е готово - а най-полезно да се размрази от предната вечер, ама кой да се сеща ooooh!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

belinda[/b] a защо не смяташ времето и труда си които отделяш за да почистиш,измиеш нарежеш, пасираш и подготвиш за замръзяване продуктите които после ползваш за пюретата?
 newsm55
Аз нямам плодове и зеленчуци собствено производство и ми се струва безумие да купувам от пазара непроврени и с неясен произход продукти,с които да приготвям пюретата и да си мисля,че така приготвеното от мен пюре е по качествено от това на HiPP например,или на друга утвърдена марка за детски храни.
Бих педпочела ако приготвям домашни пюрета в къщи те да бъдат от пресни плодове и зеленчуци,а не от замръзени и после размръзени такива!
Поне първите пюрета с които се захранва бебето е хубаво да бъдат купени / има толкова голям избор на пазара /
... а не да са полод на кулинарните експерименти на майка му. newsm09
Това е мое мнение. newsm53
А иначе аз съм добър кулинар и ценител на здравословната домашно приготвена храна ! newsm10
Обичам да готвя и да експериментирам с различни ресепти и заради това не се наемам сама да приготвям първите пюрета за моето дете. Naughty
[/color]

# 24
  • София
  • Мнения: 18 679
Добре LaughingЗначи половин кило моркови ги измивам, изчиствам и нарязвам на кръгчета за фризера за около 10 минути и имам за 20 пюренца/понеже все пак не слагам само моркови, нали/.Така че прибавяме още по 30 секунди за всеки зеленчук и да речем минута за месото Joy
Ама сме прецизни, а hahaha

# 25
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 919
Моля ви, бъдете по-точни - използвайте хронометър Mr. Green

# 26
  • София
  • Мнения: 164
мами много ви благодаря,че така подехте темата и споделяте опита си. Но аз пак се колебая какво да правя, изобщо трудно ми е да вземам решения, когато се отнася за детенце, пък и ако ударя на камък, няма кого да обвиня...Добре че бяхте вие за да реша твърдо, че искам да си кърмя беба и то до 5-6м,иначе заради непрекъснатото ни повръщане да сме зап. със захранването преди сума време.Сега пък се чудя дали с каша да не захраня,защото още от колики се превиваме и да не вкарвам първо киселините от плодове и зеленчуци, а след известно време да вкарвам в кашичката и по лъжичка плод- сварен или не незнам.Как мислите има ли вероятност после да откаже да яде някои зеленчуци като опита други благинки?

# 27
  • Мнения: 2 556
И аз ще захранвам скоро, но твърдо ще започна с домашни, тоест нямам двоумения по въпроса. Навремето захраних сина ми на 3 месеца с Хип по препоръка на педиатърката и не искам да си спомням какво настана - детето беше 3 месеца с разстройство, което не можехме да овладеем. Втори път опит на същата височина - не, благодаря.

Каквото и да си говорим, готовите пюрета са си все пак една консерва, а консервата по никакъв начин не може да се сравни с току-що приготвена храна. Нитратите не ме притесняват чак толкова.
Разбира се, ще давам и готови, когато тръгнем да се разхождаме напролет и бебка ще яде навън, но по-скоро като изключение. За мен готовите пюрета са по-лош вариант дори от детската кухня. Там поне всичко е приготвено на деня.

# 28
  • Мнения: 1 680
моята Ева ми отказа пюретата- и купувах и правих пюрета, но ооо не ще и не ще.
минах на безмлечната каша оризова на Нестле и я папа с кеф.

# 29
  • Smolyan
  • Мнения: 1 400
Часовете които мислиш да отделиш за да приготвиш пюрето
Не че искам да си налагам мннието, но пюретата съм ги готвила за 15 минути Mr. Green и винаги са били пресни, топли, фино пасирани, безсолни, беззахарни, безподобрителни, безоцветителни и с точно и ясно съдържимо, подбрано лично от мама Grinning
Все едно аз съм го писала Simple Smile само мога да добавя, че аз винаги ги проготвям за три дена напред и докато спи, така че проблема за времето отделено на бебо отпада  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт