Болничен по време на бременност-3

• 82 871
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Значи почвам да ги броя от 18.05/втория болничен/ а не от 30.03/първия/ Thinking

# 706
Здравейте момичета,първо се извинявам за малко глупавия въпрос,но ми е притеснено за това.Трябва да вляза в болница за 3-4 дни за да ми дадат 30 дневен болничен.Понеже термина ми е на 26 септември,това значи, че 45-дневния ми започва от 11 август.30 дневния болничен ще ми го издадат от 9 юли и за тези 2 дни които остават как стоят нещата ?Другия проблем е че АГ-то ми нищо не ми казва конкретно и все не съм наясно.На последния преглед ми каза само,че бебето ми е поне 10 дни по-голямо от нормалното за този период, и днес видях ,че на амбулаторния ми лист пише 29та седмица,а трябваше да е 27ма.Това вероятно значи,че термина ми се измества,а тя не ми каза нищо.Ако ми дадат 30 дни болничен от ЛКК в този случай се покрива с 45 дневния.
Съжалявам много за романа,който изписах,ама ми е страшна каша в главата.Или ще ми останат два дни или ще се покрият с 45-дневния и това вероятно е проблем.

# 707
veni_sf това,че бебето върви по-голямо не е гаранция че и ще се роди по-рано според мен още повече ако не е първа бременност,затова според мен вземи си тези 30 дена от болницата и вече като се види колко/дали ще останат дни до тези 45 ще решиш как да постъпиш,а ако се застъпят мисля,че просто не ти изплащат тези застъпани дни,но нека по-компетентните момичета да кажат,че аз не съм Hug Успех Peace

# 708
Благодаря много bobi Simple SmileПърва бременност ми е и затова нищо не ми е ясно.

# 709
  • СОФИЯ
Здравейте,
Искам да ви попитам кога се изплаща 45 дн болничен преди раждане,след като родя или може и по-рано?благодаря предварително Simple Smile

# 710
Elfita, от една отчетна тема ми препоръчаха да се обърна към теб, тъй като всеки казва различно и май на всички ни е малко магливо отностно темата с болничните. Надявам се да ми отговориш.  Simple Smile
Та въпроса ми е - тъй като ще надвиша 180-те дни, мисля да си взема отпуската. Но някой ми беше казал, че между болничен-отпуска-болничен, трябва да има работни дни. Така ли е и ако да, може ли да се избегне това. Благодаря предварително.

# 711
  • Пловдив
Съжалявам много за романа,който изписах,ама ми е страшна каша в главата.Или ще ми останат два дни или ще се покрият с 45-дневния и това вероятно е проблем.

И двете не са страшни.Уточни кога е термина и да ти издадат болничен до 45 дневния.ЛКК не издава само за 30 дни.Може и за по-малко.Ако два дни имаш дупка,ще я запълниш с отпуск

Здравейте,
Искам да ви попитам кога се изплаща 45 дн болничен преди раждане,след като родя или може и по-рано?благодаря предварително Simple Smile

Няма връзка с раждането.Изплащат го месец за месец

Та въпроса ми е - тъй като ще надвиша 180-те дни, мисля да си взема отпуската. Но някой ми беше казал, че между болничен-отпуска-болничен, трябва да има работни дни. Така ли е-не,не е така.може директно от болничен да излезеш в отпуск и обратното  и ако да, може ли да се избегне това. Благодаря предварително.

# 712
Здравейте момичета,имам един въпрос и се надявам да можете да ми отговорите  Simple Smile
Бременна съм в 27г.с. и почти през цялата бременност съм болнични.Последният издаден ми е до 05.08 вкл.,а от 11.08 трябва да изляза в 45 дневния.За разликата от 5 дни АГ твърди,че не може да ми се даде нов болничен и трябва да си пусна отпуск,а в счетоводството на фирмата в която работя казват,че няма такова нещо.Вярно ли е?
По добре за 5 дни да ми дадат нов болничен,за да не ми се нарушава ставката за майчинство.До момента общо съм ползвала 169 дни,така че имам остатък.
Благодаря предварително  Grinning

# 713
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,имам един въпрос и се надявам да можете да ми отговорите  Simple Smile
Бременна съм в 27г.с. и почти през цялата бременност съм болнични.Последният издаден ми е до 05.08 вкл.,а от 11.08 трябва да изляза в 45 дневния.За разликата от 5 дни АГ твърди,че не може да ми се даде нов болничен и трябва да си пусна отпуск,а в счетоводството на фирмата в която работя казват,че няма такова нещо.Вярно ли е?
По добре за 5 дни да ми дадат нов болничен,за да не ми се нарушава ставката за майчинство - дали ще си в болничен или в отпуск няма значение за обезщетението, т.к. м. 08.2013 не влиза в базата за изчислението му; иначе спокойно може да се издаде болничен лист - няма ограничение; може и отпуск да си пуснеш, ако не ти се спори с гинеколога.До момента общо съм ползвала 169 дни,така че имам остатък.
Благодаря предварително  Grinning

# 714
  • СОФИЯ
Благодаря, Елфита! Simple Smile

# 715
Здравейте,
Знам,че ми е тъп въпроса, но много се притеснявам момичета помагайте  newsm78. Имам издаден първи  болничен за 30 дни, който завършва на 13.07 следва да ми се издаде втори за 30 дни, но гинеколажката ми нищо не каза от къде и как да си го взема нито кога да отида, дали сами имат база данни и се сещат?  newsm78. Понеже ми записа час за преглед чак на 22.07 та си мисля,че ще има доста голяма дупка ако тогава и кажа за втория болничен и сега не знам какво да правя. А на всичкото отгоре около 13.07 ще бъде и отпуска  Sad  newsm78.

# 716
Здравейте,
Знам,че ми е тъп въпроса, но много се притеснявам момичета помагайте  newsm78. Имам издаден първи  болничен за 30 дни, който завършва на 13.07 следва да ми се издаде втори за 30 дни, но гинеколажката ми нищо не каза от къде и как да си го взема нито кога да отида, дали сами имат база данни и се сещат?  newsm78. Понеже ми записа час за преглед чак на 22.07 та си мисля,че ще има доста голяма дупка ако тогава и кажа за втория болничен и сега не знам какво да правя. А на всичкото отгоре около 13.07 ще бъде и отпуска  Sad  newsm78.
ftp://

Защо не се обадиш да попиташ?

# 717
Здравейте и от мен!
Днес си взех първия болничен за 30 дни. Сега обаче видях, че на листа е отбелязано, че е продължение, а не първичен. Аз си мисля, че болничния е сгрешен - така ли е или няма нищо нередно?

# 718
Здравейте и от мен!
Днес си взех първия болничен за 30 дни. Сега обаче видях, че на листа е отбелязано, че е продължение, а не първичен. Аз си мисля, че болничния е сгрешен - така ли е или няма нищо нередно?

А преди него ползвала ли си друг за по-кратък период?

# 719
Не, от началото на бременността не съм ползвала болничен.

Общи условия

Активация на акаунт