Болничен по време на бременност-3

• 84 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Имам въпрос, но не знам дали е точно за тази тема.
Моята приятелка роди 55 дни преди термин, т.е. дори не успя да излезне в болнични. Издадоха и един за 45 дни от болницата в която роди.
Въпроса ми е от къде трябва по получи другите 90дни(от ЛЛ на детето или?) и дали и се полагат всичките 135 дни болнични?
Благодаря ви предварително за отговора, а ако не можете да ми отговорите, поне да ме насочите къде другаде да търся.  Hug 

# 271
  • Пловдив
Имам въпрос, но не знам дали е точно за тази тема.
Моята приятелка роди 55 дни преди термин, т.е. дори не успя да излезне в болнични. Издадоха и един за 45 дни от болницата в която роди. за 42 дни трябва да е
Въпроса ми е от къде трябва по получи другите 90дни(от ЛЛ на детето или?)-да,от педиатъра ще получи втория и последния болничен  и дали и се полагат всичките 135 дни болнични? нищо не губи от 135 те дни.трябва да е за 93 дни
Благодаря ви предварително за отговора, а ако не можете да ми отговорите, поне да ме насочите къде другаде да търся.  Hug 

# 272
Ехеее, благодаря за бързия отговор.

# 273
Елфита, много, много благодаря за отговора, ще пусна тогава отпуска  Simple Smile!

# 274
Здравейте. Може ли да ми кажете тези 45 дена болничен преди термин влизат ли в 180 дена болничен? Или 180 дена + 45 дена ?  Simple Smile Simple Smile

# 275
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. Може ли да ми кажете тези 45 дена болничен преди термин влизат ли в 180 дена болничен? Или 180 дена + 45 дена ?  Simple Smile Simple Smile

45-те дни са отделно.

# 276

45-те дни са отделно.р
Благодаря ти ! Simple Smile

# 277
  • София
Звънях днес в НОИ-"случвало се понякога при самоосигуряващите се" newsm78.Побеснях.Обадих се на счетоводителката,ще отиде в понеделник да провери Rolling Eyes

# 278
  • Варна
Здравейте, имам следният въпрос: след няколко дни ми изтича временният трудов договор и ако не ми го продължат смятам да ме назначат фиктивно в една фирма и да си пусна болничен до раждането. Съответно ще си плащам сама осигуровките, та въпросът ми е дължат ли се осигуровки от фирмата по време на болничен и какви.
Благодаря предварително

# 279
  • Пловдив
Здравейте, имам следният въпрос: след няколко дни ми изтича временният трудов договор и ако не ми го продължат смятам да ме назначат фиктивно в една фирма и да си пусна болничен до раждането. Съответно ще си плащам сама осигуровките, та въпросът ми е дължат ли се осигуровки от фирмата по време на болничен и какви.
Благодаря предварително

Да,дължат се здравни-20.16 лв всеки месец.Ще ги плащаш и по време на двете години майчинство

# 280
Momi4eta mislq cqlata bremenost da sum si v nas no mislq po nqkoe vreme da si prekusna bolni4niqt i da si pusna nqkoi den otpuska dali 6te moje da stane.izvinete me 4e pi6a taka no imam problem s kalviaturata.

# 281
  • Пловдив
Momi4eta mislq cqlata bremenost da sum si v nas no mislq po nqkoe vreme da si prekusna bolni4niqt i da si pusna nqkoi den otpuska dali 6te moje da stane.izvinete me 4e pi6a taka no imam problem s kalviaturata.

няма пречка след болничен да си пуснеш пл отпуск и после пак болничен
а дали ще ти дадат толкова болнични,зависи от лекаря ти

# 282
  • Варна
Благодаря предварително

Да,дължат се здравни-20.16 лв всеки месец.Ще ги плащаш и по време на двете години майчинство

Страхотно, много благодаря за отговора   bouquet

# 283
  • Варна
Ако ме назначат фиктивно на работа на висока заплата  и изляза в болничен след два дни например, дължимите осигуровки само здравните ли ще са, и тази заплата ще се отразили положително след това на майчинските.

Благодаря предварително

# 284
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако ме назначат фиктивно на работа на висока заплата  и изляза в болничен след два дни например, дължимите осигуровки само здравните ли ще са, и тази заплата ще се отразили положително след това на майчинските.

Благодаря предварително

Да, само здравни ако си в болнични с продължение...ще се дължат и за първите 3 дни от първичния болничен всички осигуровки.
По този начин обаче няма да се увеличат майчинските в последствие, защото се взема предвид дохода от който е изчислен болничния (т.е този от предходните 18 месеца).

Общи условия

Активация на акаунт