Болничен по време на бременност-3

• 84 477
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • В полите на Пирин планина
Ако ме назначат фиктивно на работа на висока заплата  и изляза в болничен след два дни например, дължимите осигуровки само здравните ли ще са-освен здравните и всички дължими осигуровки+плосък данък за двата дни, и тази заплата ще се отразили положително след това на майчинските- несъществено или почти никак.

Благодаря предварително

# 286
Momi4eta mislq cqlata bremenost da sum si v nas no mislq po nqkoe vreme da si prekusna bolni4niqt i da si pusna nqkoi den otpuska dali 6te moje da stane.izvinete me 4e pi6a taka no imam problem s kalviaturata.

няма пречка след болничен да си пуснеш пл отпуск и после пак болничен
а дали ще ти дадат толкова болнични,зависи от лекаря ти
мисля че няма да имам проблем защото работа ми не е много лека и още от самото начало прокървих и даже се съм в болничен

# 287
Здравейте. Понеже имах 4 месеца от 2010год неплатени осигуровки, които скоро платих се чудя дали сега ще ми изплатят болничните, които съм взимала преди да ги платя? Платих ги на 6 януари но сам взимала болнични през ноември и декември 2012г. а още нищо не са ми превели за тези и за това се надявам някой да ми помогне! Благодаря предварително!

# 288
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. Понеже имах 4 месеца от 2010год неплатени осигуровки, които скоро платих се чудя дали сега ще ми изплатят болничните, които съм взимала преди да ги платя? Платих ги на 6 януари но сам взимала болнични през ноември и декември 2012г. а още нищо не са ми превели за тези и за това се надявам някой да ми помогне! Благодаря предварително!

Болничните нямат общо със здравноосигурителните ти права.Ще ти изплатят болничните, зависи кога счетоводителят е предал болничните в НОИ.

# 289
Здравейте, прегледах темичките назад и видях линковете към калулаторите за пресмятане на майчинство, според които ако вземам болничен от тук до края (в момента съм 17 г.с.) сумата за майчинство ще бъде една. А също така прочетох, че болничните не влияят на сумата за майчинство, аз аз като разиграх 2та варианта в калкулатора имаше разлика  Thinking.
И нещо съвсем се обърках. 

За мен е важно да зная, защото имам възможност да работя от вкъщи, и ако болничните влияят бих предпочела да си работя от вкъщи, за да не отразява на сумата за майчинството.

Дано сте ме разбрали  Embarassed. Благодаря ви предварително за отговорите.   bouquet

# 290
  • Пловдив
Болничните те влияят,ако 18 м преди тях си осигурена на една и съща сума

# 291

Много ти благодаря за бързия отговор, ♥Elfita♥   bouquet. Да последните 18 месеца съм осигурена на един и същи доход. Само още един допълнителен въпрос: един 2 пъти в годината получавам някакви бонуси и допащане за официални празници. Те влизат ли в това изчисление?

# 292
  • Пловдив

Много ти благодаря за бързия отговор, ♥Elfita♥   bouquet. Да последните 18 месеца съм осигурена на един и същи доход. Само още един допълнителен въпрос: един 2 пъти в годината получавам някакви бонуси и допащане за официални празници. Те влизат ли в това изчисление?

Влияе,но положително.Каква разлика ти дава?Би трябвало да е стотинки

# 293
Здравейте!
На 19 януари ми изтича поредния 30-дневен болничен, а на 5 февруари трябва да започне 45-дневният. Въпросът ми е: може ли да ми се продължи болничния само до 5 февруари или отново трябва да е за един месец?

# 294
  • Пловдив
Здравейте!
На 19 януари ми изтича поредния 30-дневен болничен, а на 5 февруари трябва да започне 45-дневният. Въпросът ми е: може ли да ми се продължи болничния само до 5 февруари или отново трябва да е за един месец?

Обърни внимание на комисията да ти издадат болничен до 4 ти включително.Сложи листче в амбулаторната ти карта кога ти започва 45 дневния
Или си пусни платен отпуск за тези дни

# 295
Elfita, благодаря ти за бързия и точен отговор! Peace

# 296
Здравейте, въпроса ми е подобен на Тemi, днес ми издадоха 45 дневния болничен, но се застъпва с 4 дни  с последния 30 дневен болничен, но мед.сестра го знаеше това, та въпросите са ми
-ще ми направят ли проблем затова, че се застъпва.
-тези 4 дни на застъпване на 80 % или вече на 90% ще ми ги изплатят, и
-на 45 дневния болничен пише, не продължение, а първичен, в този случай работодателя ли ще ми плаща пак първите 3 дни. Благодаря предварително  Hug

# 297
  • Пловдив
Здравейте, въпроса ми е подобен на Тemi, днес ми издадоха 45 дневния болничен, но се застъпва с 4 дни  с последния 30 дневен болничен, но мед.сестра го знаеше това, та въпросите са ми
-ще ми направят ли проблем затова, че се застъпва.-не,не е проблем
-тези 4 дни на застъпване на 80 % или вече на 90% ще ми ги изплатят, и -тези 4 дни влизат в 45 дневния и ще са ти на 90 процента от брутото,но не повече от нетото ти
-на 45 дневния болничен пише, не продължение, а първичен, в този случай работодателя ли ще ми плаща пак първите 3 дни. -45 дневния е винаги първичен,но от него работодателят не дължи нищо.Целия е от НОИ

# 298
Благодаря много за бързия и компетентен отговор lovekiss

# 299
ZDraveite!Dnes mi varnaha bolnichnia za 45 dni,zashtoto ne e napisana datata na termina.Vaprosa mi e v kakav srok trqbva day zanesa da go korigirat I da go varna na schetovodstvoto.

Общи условия

Активация на акаунт