Нима България върви към фалит?

• 8 034
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Държавата точно затова не може пряко да се погрижи. Реалните работни места не се създават от нея. Лично аз се плаша от перспективата за още места за работа, създавани и финансирани от държавата ни.
Без работеща икономика и работни места няма достатъчно и работещите получават колкото за ляба. 
Пък тя, държавата, докато стопира бизнеса икономика няма как да се отвори. Като ти задържи година и повече едни големи суми и ти наложи такси, глоби и забрани за щяло и нещяло- иди че работи и създавай работни места.

# 61
По мои груби сметки всяко семейство на месец харчи за стоки и услуги минимум-минимум 1000 лв. Това значи 200 лв данък за държавата всеки месец. А какво получаваме срещу това? Стандартно се казва, че държавата не е длъжна на никого, а защо тогава всички ние сме длъжни на държавата?
Да не уточняваме, че на тези пари вече веднъж данък Е платен!    Laughing

# 62
Цитат
Държавата точно затова не може пряко да се погрижи
Цитат
Пък тя, държавата, докато стопира бизнеса икономика няма как да се отвори

Ето - всъщност има как да се погрижи и пряко, и косвено.

# 63
Държавата точно затова не може пряко да се погрижи. Реалните работни места не се създават от нея. Лично аз се плаша от перспективата за още места за работа, създавани и финансирани от държавата ни.
Без работеща икономика и работни места няма достатъчно и работещите получават колкото за ляба. 
Пък тя, държавата, докато стопира бизнеса икономика няма как да се отвори. Като ти задържи година и повече едни големи суми и ти наложи такси, глоби и забрани за щяло и нещяло- иди че работи и създавай работни места.
Едва ли Summer Smileэ има предвид държавата да "отвори " работни места .
За едно и също говорите .

# 64
Затова отделям пряката грижа изрично.
Като плюсове си отчитат отворени работни места по администрации за едни смешни пари и за смешни периоди. Затова и въпросната мярка е една такава- смешна.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 13:47 от Judy

# 65
1000лв на месец вие вярвате ли си, сериозно?Къде живеете?Или аз имам допир до семейства с по-нисък стандарт от вашия!!!Огледайте се моля ви, пак казвам държават не е София.

Нови работни места в държавата не мерси, едно че ние им плащаме всичко, второ половината ходят там, за да мине времето.Ей сега се разправям с едни неграмотници от поредната нова агенция, които не са прочели наредбите.

Има и друго фирмите не излизат на печалба и режат от заплатите, защото при кандидатстване за обществени поръчки цените се снижават много, и за да се излезе на печалба се спестяват или заплати или качество.

# 66
  • Русе
  Въпросът е защо държавата не протекционира българската промишленост. От там ще идват и работните места и приходите, а не от увеличена администрация и пенсии.

# 67
Не знам, бе хора, с колко живеете на месец? То положението тогава е в пъти по-зле.
Мисълта ми беше не да се хващате за сумата, говорим за държавата... по-точно останките от нея.
Та държавата се явява някакъв вид общност, където се събират едни пари от всички и би трябвало да се разпределят за нуждаещи се, за здравеопазване, полиция и такива работи. Не може деца да умират, защото НЯМА пари, не може. Не може да идва полиция и да вика "ааа, малко са ви обрали, радвайте се и не се надявайте на справедливост". Не може да плащаш осигуровки като поп и като се разболееш пак плащай, ама дебело.

# 68
С това последното и аз съм съгласна, но към момента това е ситуацията.Нали ако направят лични фондове, това значи всички роми да останат без никаква здравна грижа и социални осигуровки, което веднага означава, че управляващите/партиите губят масата която гласува за тях.Е как тогава сами да се наденат въжето?

Не знам, бе хора, с колко живеете на месец? То положението тогава е в пъти по-зле.

Да аз затова казвам, погледнете малките населени места.Дори областните градове се крепят на селата от който идва храната за едно семейство, и парите който им останат се вмъкват в дрехи и други разходи, да му мислят тези дето нямат село.Но в селата няма никаква работа и са останали масово пенсионери и като си заминат те бурканбанк изчезва и тогава идва по-голямата мизерия.

За мен проблема в държавата е централизацията на финансов и политически ресурс на едно и също място.Не може всичко да става в два три града, а останалата част от страната да вегитира.Избират се места за нови инвестиции не нз база развитие на район, а кой политик колко е платил.От тук цели региони замират, а други се пренаселват.

# 69
Цитат на: link=topic=682979.msg23231859#msg23231859 date=1350039061

За мен проблема в държавата е централизацията на финансов и политически ресурс на едно и също място.Не може всичко да става в два три града, а останалата част от страната да вегитира.Избират се места за нови инвестиции не нз база развитие на район, а кой политик колко е платил.От тук цели региони замират, а други се пренаселват.

Плюс изборна политическа протекция на конкретни бизнеси и умишлено спъване на всички останали конкуренти. Монополът с държавния чадър не си ходил никога оттук, а за пазарна икономика само сме чели.
Те това ми е на мен най- затриващото в държавата.

# 70
 Въпросът е защо държавата не протекционира българската промишленост. От там ще идват и работните места и приходите, а не от увеличена администрация и пенсии.

Точно това съм се чудила винаги, изнася се всичкото българско месо, внасяме обратно замразено по- дърто от мен. Защо??? Все си мисля, че може да се намеси тук държавата  newsm78

# 71
Мисълта ми беше не да се хващате за сумата, говорим за държавата... по-точно останките от нея.
Та държавата се явява някакъв вид общност, където се събират едни пари от всички и би трябвало да се разпределят за нуждаещи се, за здравеопазване, полиция и такива работи. Не може деца да умират, защото НЯМА пари, не може. Не може да идва полиция и да вика "ааа, малко са ви обрали, радвайте се и не се надявайте на справедливост". Не може да плащаш осигуровки като поп и като се разболееш пак плащай, ама дебело.
[/size]
Не може да се събират приходи само от данъци и глоби. Преди половин година - от 2 млн работещи 1/4 бяха бюджетни служители.
Не знам дали сме фалирали, но със сигурност приличаме на държава от третия свят.
Скрит текст:
Като прочета такава новина и ми се преобръща душата
http://www.borbabg.com/?action=news&news=21764

# 72
  • Варна

Точно това съм се чудила винаги, изнася се всичкото българско месо, внасяме обратно замразено по- дърто от мен. Защо??? Все си мисля, че може да се намеси тук държавата  newsm78

Може, ама не иска. Laughing
Ще намалеят печалбите на вносителите.

# 73
Права си, Хексе  Peace
Начини си има за всичко явно, ама много интереси са намесени...

# 74

Защото някой печели от износа, някой печели от вноса, а държавата печели и от двамата.
Е, кой има интерес да спира това?    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт