Нима България върви към фалит?

• 8 017
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
 Въпросът е защо държавата не протекционира българската промишленост. От там ще идват и работните места и приходите, а не от увеличена администрация и пенсии.

Точно това съм се чудила винаги, изнася се всичкото българско месо, внасяме обратно замразено по- дърто от мен. Защо??? Все си мисля, че може да се намеси тук държавата  newsm78
Защото някой печели от износа, някой печели от вноса, а държавата печели и от двамата.
Е, кой има интерес да спира това?    Laughing

Държавата печели от вноса ,затова нехае за износа .

# 76
  • Варна
Брех, голямо печелене на тая държава. Laughing
Пък все реве, че няма. Crossing Arms

Въпросът е защо държавата не протекционира българската промишленост. От там ще идват и работните места и приходите, а не от увеличена администрация и пенсии.

Точно това съм се чудила винаги, изнася се всичкото българско месо, внасяме обратно замразено по- дърто от мен. Защо??? Все си мисля, че може да се намеси тук държавата  newsm78
Защото някой печели от износа, някой печели от вноса, а държавата печели и от двамата.
Е, кой има интерес да спира това?    Laughing

Държавата печели от вноса ,затова нехае за износа .

Не точно държавата печели. Whistling

# 77
От вноса си взема ДДС от износа не ,това имах предвид.

# 78
  • Варна

Износа обаче предполага производство, работници, а те плащат данъци, осигуровки, покупателна способност, по-малко разходи за социално подпомагане.

# 79

Износа обаче предполага производство, работници, а те плащат данъци, осигуровки, покупателна способност, по-малко разходи за социално подпомагане.
Не ми го обяснявай на мен аз го знам .
То и онези горе го знаят ама ...

# 80
  • Tам през Атлантическия океан
Много сте 'глобални'  Rolling Eyes

Я вижте на каква новина попаднах в нета  Tired

Бюджетът за чистене на сняг замръзва Rolling Eyes

Иде зима, та нали ....  Wink

# 81
  • България-Швейцария
Само като се сетя за кошмарите от миналата, се моля до зима изобщо да не се стига и кьорава снежинка да не пада никъде Stop и някак ако може климатичните промени да ни се отразят в посока вечно лято.

# 82
  • Варна
Държавата не знам дали ще фалира, но много българи в момента живеят благодарение на роднините си, работещи в чужбина. Почти не познавам семейство, от което поне един човек да не работи нейде навън. Влизат поне по 200-300 евро на месец от такива хора, които се харчат тук и съответно ДДС -то от похарченото влиза в хазната. Ей това са най-големите чуждестранни "инвестиции" в БГ-то.

# 83
  • София
От преди 2008 се тъпанѝ каква криза имало.
Народът взе че повярва и си набуха кеша в банките. Който го има де.

# 84
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1586778

Нека да им е зле на гърците, нека да фалират  Confused

# 85

Финансовия им министър е отрекъл това .

# 86

Финансовия им министър е отрекъл това .

Отрекъл 13-тата или 14-тата? Вие тук чували ли сте за 14-та заплата /пенсия/  newsm78 И това в условията на криза и пред фалит, миличките  Sad

# 87
Току що слушах интервю с Божидар Данев по БНР, неговото предположение е, че правителството е в ликвидна криза.

# 88
Току що слушах интервю с Божидар Данев по БНР, неговото предположение е, че правителството е в ликвидна криза.

Т.е.  newsm78

# 89
  • Русе

Това се коментира от началото на годината.

Общи условия

Активация на акаунт