Трудно проговаряне -тема 9

• 61 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Ели, и Мишо са го хванали малко в движение за снимката Rolling Eyes Довечера ще кача снимката да го видите  Wink

Днес сутринта госпожата пак ми вдигна кръвното. След като от месец и повече мрънкат, че трябва да кандидатстваме за ресурсен учител, ги помолих да напишат педагогическа харектеристика, която трябваше да взема днес сутринта /имам уговорка с РИО да ходя днес следобяд да нося всички документи/. Въпросната госпожа обаче /която най-много драпаше за рес.учител/ днес започва да ми развива едни теории как това било едва ли не загубена кауза, защото видиш ли въпросния учител идвал за 15 минутки само, а пък на тях им се отваряла много работа да пишат.  Thinking Да не говорим, че харектеристиката не беше готова, което ме ядоса още повече. Накрая я питам - какво тогава предлага да направя - ами...не знаела, и вдига рамене.  Shocked Аз въпреки всичко ще си подам документи за ресурсен.
Иначе я питах дали ще е възможно в петък да отиде мъжа ми да снима рождения ден на Мишо - каза, че няма проблем /оставаше и за това да ми се запъне  Rolling Eyes/
Много се надявам Мишо да разбере, че тортата е за него и да успее да си духне свещичката  Praynig А той продължава да си пее неговия си вариант на "Happy Birthday"  Laughing

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 11:23 от milena1976

# 601
Ели  Hug
milena1976 подай си документите за ресурсен и хич не слушай учителката. Иначе е хубаво, че са разрешили да снимате защото при нас не дават. Дори до групата нямаме достъп.
Момичета, на вас от градината давали ли са да попълвате тест за оценка на детското развитие?
На мен ми дадоха и отгоре пише Developmental Profile 3. Въпросите вътре са над 200, като има и такива които се отнасят за по-големи деца. Интересно ми е на базата на тези как ще направят оценка на Криси като той не е дорасъл за тях, иначе пише задължително да се отговори на всеки въпрос. Отговаря се само с ДА и НЕ. Ще им го попълня и ще искам среща с ресурсната да видя какви ги вършат и за какво са им тези тестове.

# 602
  • София
Мамче, не са ни давали такъв тест, но учителките казаха, че имат тест за входящо ниво, който още не са направили на моя Мишо.

Много ме е яд, че нямаме Лидл наблизо  Crossing Arms

# 603
Момичета да ви питам тези които давате Ментат, какъв е на вкус и как го приема детето? Че моя син има проблем със сиропите и много му се повдига от тях, та да знам дали да купувам.

# 604
mibobo, аз давам Ментат, но не съм го опитвала. Макс е придирчив към храната, но е много кооперативен при даването на сиропи и лекарства. Прави лека физиономия като му го дадем, сякаш не е най-вкусното нещо на света, но следващият път пак отваря устата. Татко му го пробва и каза, че не е с най-приятния вкус.

# 605
А някой консултирал ли се е с лекар за този сироп "Ментат"?
milena1976 на мен от Ресурсния не са ми искали никаква педагогическа характеристика.  newsm78 Но знам, че и трябва да има диагноза, за да отпуснат такова подпомагане.

# 606
И аз предполагам, че най-малкото ще има вкус на билки  Rolling Eyes значи няма да рискувам. А на твоето момче браво за приемането на лекарства Peace

# 607
И Криси му се мръщи и прави физиономии, но не протестира като му го дам.
Ели реших го на своя глава да го дам.

# 608
eli82eli, аз не съм се консултирала с лекар. Решихме с таткото да поемем риска и да пробваме.

Както вече разказах когато го водихме на невролог в "Св. Наум" лекарката ни написа задръжка в експресивната реч и каза, че според нея не се налага да даваме нищо. Но ако искаме да даваме Ноотропил! Нито изписа рецепта, нито ни даде схема, нищо.
Прецених, че дори и пак да отидем няма да му направят някакви специални изследвания и лекаря ще подходи по собствено усмотрение. А и няма как ние да му предложим опция за сироп, че те никак не ги обичат тези неща.
Този се продава без рецепта, билков е и със специална дозировка за деца. Четох всички възможни ривюта в чужди сайтове и решихме да опитаме с повишено внимание. Ако ни се стори, че има и най-малък страничен ефект да го спрем.

# 609
Ноотропил сироп няма в България. Ние пиехме прахчета, но те се разделяха едно на 8. Но така ли се изписва лекарство "Ако искаме"  ooooh!
Аз ще изчакам до февруари и ще питам невроложката.  Simple Smile

# 610
  • София
Здравейте момичета,
не знам дали питам на правилното място, но искам да направя консултация с логопед за големия ми син. Живеем в София и прочетох оттук-оттам за Свети Никола и за Пумпелина и тъй като нямам никакъв поглед моля да ме ориентирате къде е по-добре да го заведа. Ако смятате, че е неуместно директно да препоръчате някой от тях просто ми кажете какви са плюсовете и минусите им. Иначе ако има значение сина ми е на почти 2 г. 4 м., знае и използва около 100-тина думи, но ги изговаря изключително неправилно (дори аз понякога не разбирам какво иска), подменя букви, обръща срички или ги изговаря частично, и най-притеснителното е, че много рядко ги свързва в изречения. Благодаря ви предварително.

# 611
  • София
В св. Никола се ходи, ако имаш сериозни притеснения за диагноза Wink В Пумпелина ще ти направят диагностика и ще ти дадат насоки - било за работа в къщи, било за работа с логопед Wink
Между другото ще има Уебинар за СИД. Аз се регистрирах, тъй като при Гого е доста изразен Sad

# 612
 Дони, дай повече инфо за Уебинара, моля  Hug

Бих искала и аз да се регна...

# 613
# 614
  • София
В св. Никола се ходи, ако имаш сериозни притеснения за диагноза Wink В Пумпелина ще ти направят диагностика и ще ти дадат насоки - било за работа в къщи, било за работа с логопед Wink
Между другото ще има Уебинар за СИД. Аз се регистрирах, тъй като при Гого е доста изразен Sad
Благодаря за бързия отговор, ще отидем в Пумпелина значи.

Общи условия

Активация на акаунт