Трудно проговаряне -тема 9

• 61 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Дони, благодаря ти за инфото. И аз се регистрирах. Според мен, на базата на всичко, което съм чела, Макс няма СИД, но много ми се иска да чуя подробности за това как се разпознава.

Ние днес бяхме за първи път в Слънчогледи. Беше огромно удоволствие да чуя мнението на психолога и специалния педагог след това. Все едно говореха за абсолютно друго дете, а не за това, за което ми говорят в детската градина. Казаха, че е страхотно позитивен и комуникативен. Бяха впечатлени колко е изпълнителен. Психоложката каза, че е чула много спонтанни думи, без тя да го е карала да ги каже. Повтарял е и е правил всичко, което е искала от него. Отговарял е на въпросите на децата как се казва и на колко години е като първо я поглеждал нея за одобрение. После и специалната педагожка го похвали. Каза, че е взел любимите си моливи и след това са ги слагали в чашки със същите цветове, после са правили нещо с пластелин в същите цветове. Попитах играе ли с другите деца, тя каза да, бяхме се отделили за да работим индивидуално, но той видя, че там става нещо и поиска да отиде и се заигра при децата. Проявявал любопитство към някакви неща, които са му показвали за игра. Участвал в каквото са правили, рисувал, оцветявал.
Аз му обясних преди да отидем, че ще ходим там където сме били миналата седмица. Че ще има много деца и играчки и ще е много интересно. Нямам идея в каква степен отразява казаното. Обаче е факт, че влезе вътре като у дома си, събу се, обу пантофите, съблече си якето, каза чао и отвори вратата все едно ходи там от години.
Специалната педагожка направи коментар на тръгване, че мама само се притеснява повече от необходимото и дори повече от хората, чиито деца наистина имат сериозни проблеми. Но аз й казах, че има кой да поддържа страховете ми редовно и самата аз ужасно се обърквам от различните мнения.

Вече не знам какво да мисля. Естествено, че се надявам всичко да е наред скоро и не мога да си обясня защо не показва същите неща в детската. Сутринта ми направи впечатление, че влезе доста бодро, явно не се чувства зле и там, но и не харесва учителките си там така както от пръв поглед хареса жените в Слънчогледи. В крайна сметка се моля да имаме напредък независимо от заниманията къде ще дойде.

Вече два пъти звънях на д-р Аврамова в Св. Никола, но още нямали програмата за декември и не е ясно дали и за тогава ще успеят да ни планират. Ще звъня пак в края на седмицата. Голямо чакане му ударихме за  това обследване.

# 616
  • Бургас
Дони, какво представлява въпросният уебинар? Чудя се дали да не се запиша  newsm78. Логопедката на Сашко смяташе, че е със СИД. Аз не мисля, че има този проблем, макар понякога да си запушва ушите (всъщност май отдавна не го е правил  newsm78) и ще ми е интересно да получа още информация.
Взехме и ние от книжките на ЛИДЛ, дано да я хареса малкия.
Милена и аз мисля, че без педадогигческа характеристика пак ще ти приемат документите. Мина ли през д-р Стаматова? Важно е оттам да имаш протокол за ЛКК, без него не могат да отпуснат ресурсен. Аз не смятам, че заниманията са им по 15 мин. То си зависи и от комисията какво ще науми, пък и от самата ресурсна. Нашата ресурсна, макар още да не и е причислен Сашко, вече на няколко пъти идва да ме пита как вървят нещата с документите, кога ще се явяваме на комисия и въобще гледа да ми съдейства максимално. Доколкото разбрах от нея ресурсният идва максимум 3 пъти седмично, което хич не си е зле. Ако добавим и психолога и логопеда много добре ще ни се отрази.

# 617
wondergirl, надявам се да продължите да работите добре  Hug  Исках да те питам, забелязваш ли при Макси от сиропа да се е появила сънливост. Криси два дни ме изненадва с доста ранно лягане вечер, а сутрин трудно го вдигам. Иначе като стане е ведър, весел, отпочинал. Тази сутрин обаче както нямаше търпение да излезем, така като стигнахме градината реши, че няма да ходи.

# 618
 Тази сутрин обаче както нямаше търпение да излезем, така като стигнахме градината реши, че няма да ходи.
Laughing поне не е само моето дето със сменящи се  настроения. На периоди е ту много слуша, ту прави всичко напук. Да се наложи.Дано не е от сиропа.
В този ред на мисли колко часа си лягат децата ви?
Днес реши, че няма да си облича блузата. Когато я облякох насила( явно че беше грешка, но нямах време да мисля) последва рев и тръшканици. После не искаше новото яке. Ама и аз си изтървах нервите.
Вчера са рисували ограда в ДГ. Попитах я и тя си ми каза. Попитах госпожата как се справя и дали има проблеми, а тя каза, че няма и добре се справяла със занятията. Все едно двете госпожи говорят за различно дете  ooooh!. Снощи гледахме най-сетне театъра от ДГ и тя много се радва. Показва и казва как се казват децата, а на финал "Борко бута Хриси". Попитах я бута ли те борко, а тя каза "да". Радвам се като ми споделя по нещичко.

# 619
Ели, така си е цяло лято и ту нещата се нормализират, ту почва всичко на въпреки да прави. Понеделник и вторник беше много добре, ще го видя после. Предимно се държи така когато не се е наспал хубаво. Ще му намаля дозата да видя как ще бъде. Иначе той преди 10:30 не ляга, голяма борба пада с това преспиване. Вчера заспа в 8ч. но може и в градината на обяд да не е спал, обаче пък беше много спокоен. Вече гледам много да не се вглеждам и замислям, че съвсем ще полудея.

# 620
  • София
Божеее, ако заспят преди 12 банкет ще вдигна ooooh!
kojo, за първи път ще гледам "на живо" уебинар. Гледала съм на запис - един вид лекция е.

# 621
mam4e82, не съм забелязала сънлив ефект при нас. И Макс трудно заспива преди 12 часа. Откакто ходи на детска му се случва да заспи в 11 или малко преди това. Явно там се уморява повече. Но откакто давам сиропа преди 12 вечер не е заспивал.
Може и да си внушавам, но от 1-2 дни е много спокоен, почти не скача и вика. И повтаря все повече думи.

# 622
Хриси заспива в 21, но с мен. Спи и се и по-рано, а сутрин аз я събуждам в 7. Събота и неделя нормално се събужда към 7.30-8, а понякога и след 8.00. Ако легне в 22.00 няма да мога да я събудя сутрин.
mam4e82  и аз гледам да поглеждам от друг ъгъл. Все пак още не могат да управляват емоциите, а като не могат и да ги изразят. Днес аз сгреших с подхода. Просто за една бройка и изтървах положението.
Доника как стават сутрин. Малее...
Още един пъргавелко  Laughing
mam4e82, не съм забелязала сънлив ефект при нас. И Макс трудно заспива преди 12 часа. Откакто ходи на детска му се случва да заспи в 11 или малко преди това. Явно там се уморява повече. Но откакто давам сиропа преди 12 вечер не е заспивал.
Може и да си внушавам, но от 1-2 дни е много спокоен, почти не скача и вика. И повтаря все повече думи.
При нас една баня в 20.30 прави чудеса.

# 623
И ние заспиваме късно (22-23ч), но и сутрин си поспива нали не е на градина и отива до към 9-9.30ч , отделно и след обед си спи добре поне 2 часа и най-вероятно заради това вечер не му се спи, но наистина се чудя на тези деца които са на градина сутрин как стават  ooooh!.
И да се похваля вчера имахме еднократно казано изречение от 3 думи - Тати кара кола  Mr. Green , така се зарадвах дано продължи  Praynig

# 624
  • Ню Йорк
Леле, моя значи е голям поспаланко. Вечер заспива между 20.30 и 21.00 часа и сутрин става около 8.00ч. Приспиването е разказване на една кратка приказка /Червената шапчица/ и после сам си заспива за около 10 мин.

# 625
Значи не сме само ние къснозаспиващи Simple Smile
Иначе точно 2та дни беше супер спокоен. В понеделник след детска не си познах детето. Един весел, сияеше до мен и не му млъкна устата, постоянно въпроси, обясняваше какво ще прави, къде отиваме и всичко което кажех се изпълняваше без проблем. Вчера също беше добре, играхме навън до 19ч. после напазарувахме и за първи път не се чувах в магазина Simple Smile а той беше много сговорлив с касиерката.
mibobo да продължава все така детето!
Галактическа принцеса и ние четем приказки, но после се върти много време или иска да го гушкам и откарва поне още 20-30мин.

# 626
Ами може би е  въпрос на нервна система, а може и на навик.
Макс от бебе ляга много късно. Той никога не е заспивал в 20 часа. Дори и като новороден ни държеше на крак до 12-1 часа през нощта. Но пък сутрин спеше до 10-11 часа.
Ние понеже сме със свободни професии и лягаме късно и става(х)ме късно и много ни устройваше този режим. Майка ми все ни се кара и откакто се е родил Макс се опитва да въведе някакъв режим като го гледа тя. Факт е, че тя понякога успява да го приспи и в 22 часа. Но е рядко.
Може би има връзка с това, че като бях бременна с него имах много нощни снимки и малко ми беше обърнат режима и все се смеехме, че бебето като се роди няма да знае кога е ден и кога нощ.

# 627
и ние заспиваме късно, към 23-23,30 ч. Ако я сложа по-рано се върти по 2 часа в леглото.
Ние още имаме проблеми с разбирането. Изпълнява команди, но примерно ако я попиташ харесва ли ти нещо, имам чувството че не го разбира и не отговаря. Още няма претенции към дрехите, които ще облече, а си спомням каката от доста по-рано си имаше претенции. Оная вече се умълчала в другата стая, отиваме и какво да видим, взела ми едно червило и се червисва яко, чак по косата си имаше Laughing

# 628
  • Велико Търново
Здравейте!Четох ,че доста от вас дават Ментат,искам да попитам-има ли го по аптеките или само в интернет мога да поръчам и колко време може да се дава продължително,понеже ще му го дам на "сама глава"!Аз писах в сайта на bilki.bg,но ми писаха да се консултирам с педиатър и НЕ разбрах само по интернет ли го има или и в аптеките!Ако може да ми кажете!Мерси предварително!

# 629
mimi-vesi, аз също давам Ментат на своя глава и затова не мога да ти отговоря колко дълго може да се дава. Аз питах в аптеката до нас и ми казаха, че сиропът го няма в аптечната мрежа. После го взех от аптеката на bilki.bg, защото ми е наблизо.

Общи условия

Активация на акаунт