Трудно проговаряне -тема 9

• 61 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Майка го е взела от кварталната аптека. В друга където попитах казаха, че са го свършили. Аз мисля да му давам около 20дни, после да направя почивка  и пак.
Следобяд беше също спокоен, а сега не дава признаци за сън.

# 631
Здравейте момичета.
Искам да попитам дали имате карти с картинки в смисъл да могат да се задават въпроси (кой, какво, къде, защо). Карти с емоции също. Иска ми се карти, с които да и помогна да разказва. Свързани с ежедневието. Ако са на компютър по-лесно ще и привлека вниманието  Embarassed
Ние вчера измислихме игра  Joy голям смях падна.С една пръчка се правихме на вълшебник "Фокус-мокус" и измисляхме на какво животно да се превърне, а тя го имитираше.
Постоянно иска да и рисувам неща, които не мога. "мамо нарисуват гълъб, бухал, пиле". Айде с пилето се справих, ама другите станаха като пилето  Laughing. Нарисувай "Северен полюс". Добре, че още не са притенциозни.
Нещо много положително от ДГ - научила се е като спре да си играе с играчката и да си я прибира. "Хайде плебелем игачка".
 mibobo продължавайте така.  Hug
Да ви питам разказвате или четете приказки, защото Хриси ми дърпа книжките от ръцете  Crazy."Мояяя. На Хлиси."

# 632
Ели погледни тук и тук

Аз също се "уча" да рисувам  Crazy , но аз поне съм ограничена само до всички превозни средства  ooooh! . За книжките - кара ме понякога да чета, но си мисля че не вниква в думите а просто ме слуша за фон Whistling , иначе предпочита да разказваме по картинките кой какво прави като той държи книжката и разлиства разибира се Simple Smile .

# 633
  • Бургас
eli82eli Тук има много карти и игри Скролни надолу, там са за по-малки деца.

# 634
Много ви благодаря момичета. Алина , ако знаеш как търсих това и се чудих как се казваше  Simple Smile

# 635
  • Велико Търново
Благодаря ви момичета за инфото за Ментата! Simple Smile

# 636
  • София
И мен Мишо ме кара да му рисувам. Понеже в рисуването на животни хич ме няма (мога само слон), взех шаблони с животни и превозни средства. Подобни на тези.

Алина, Мибобо, хубави линкове, благодаря! Hug

# 637
Ето тук също има много материали и най-вече за оцветяване които дечица се занимават.
Еndira браво, че си се сетила за шаблоните аз съм ги виждала, но въобще не ми е дошло на ум да купя  Crazy.

# 638
И на мен ми е интересно за Ментат да чета какво пишете.
Иначе Ка казва на дядо Коледа - "Баба  hahaha Ке".

# 639
Здравейте, майчета!
Записвам се и аз в темата, след като днес бяхме на преглед в "Св. Никола". Както знаете предполагам, след едно виждане нищо не можа да кажа д-р Аврамова, освен че едва ли се касае за аутизъм, по-скоро за някакво изоставане.  Rolling Eyes Разбрахме се за нов преглед февруари или март. Препоръча ни занимания с логопед.
Малко за моята маймунка: на 2 год. е и казва само "не" и нещо подобно на "мама". Ходи на ясла от септември, обаче доста боледува и не ходи често, заради което бавно свиква. Вече не реве и дава да я хранят.
Живеем близо до "Пумпелина" и сега ще чета отзиви и подробности. Надявам се да имат индивидуални занимания и да са добри специалисти.  Confused
След това ще почета и старите теми. Чака ни много работа.
Успех на всички! Приемам съвети всякакви.  Wink

# 640
 Дъгичка, добре дошла и дано не се задържаш бързо. Малки сте още и дано бързо наваксате.
http://logomagika.alle.bg/logomagii/ezik/- хубави презентации има. Може би сте попадали.

# 641
  • София
Дъгичка, добре дошла Hug
За Пумпелина, както и за повечето специалисти ще прочетеш и добро и лошо Wink Вече 3 години ползвам услугите им. Искрено се надявам тази година да е последна за Хриси, но за Гого нада ли Confused Индивидуални занимания има, така че не се притеснявай.
Аз хванх цаката на малкото инатче Mr. Green Купих си велкро онзи ден и нали аз му правя вече доста от материалите, та на него му хареса да отлепя и залепя hahaha Можело значи. Част от нещата ще занеса и в градината, но ще направя няколко и за другите деца, че предполагам ще предизвикат интерес. А и ресурсната да се занимава с него, че само го наблюдава и до там ooooh!
Ели, в Бърбориното има доста картинки, по които да се съставят разкази Wink

# 642
 Дони да има, но аз искам да са на компютъра, защото книжката ми я взема от ръцете и се сърди. Колкото да ме изневри. Затова ми се иска да са на компютъра. И ми се иска да има насочващи въпроси, че хич ме няма по съчиняването и измислянето на разкази. Crossing Arms

# 643
http://dnes.dir.bg/news/detski-gradini-jasli-promeni-milena-damj … ova-12515913?nt=4 дано да не стане вместо помощ за децата - резачка Confused

# 644
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
Доста изчетох от темата, но ще се радвам ако ми кажете дали съм на прав път.
Синът ми е на 3,5 год. Късно проговори. Сега говори, но не му се разбира много, изпуска глагола "съм" в изреченията. Преди 2-3 месеца реших да го заведа на логопед. В началото слушаше, повтаряше (опитваше се, но не винаги успешно), но след 20-30 мин вече подивяваше и почваше да върши какви ли не магарии. Логопедката реши, че е хиперактивен, защото според нея трябва около час да стои на стола и да повтаря, и ни изпрати на психолог. Според психоложката не е хиперактивен, но реши (защото малкия има забавено говорно развитие и се опита да се покатери на радиатора) да ни изпрати в детската клиника, за да кажат мнението си и те. Междивременно малкия взе да говори все-повече и по-правилно (а вече 2 седмици не сме ходили на логопед). Сега записах час и в клиниката по психолигия. Вече не знам дали не търся пот вола теле, дали да не го оставя да се упражняваме вкъщи и да спрем посещенията при логопеда.
Какви упражнения мога да правя с него вкъщи и изобщо как да му помогна. Вече взех да съжалявам, че започнахме с този логопед.
Благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт