Трудно проговаряне -тема 9

• 61 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Доника, много благодаря, пропуснала съм го, а е много полезно.   bouquet

За моето дете е късно, тя е на 5, но ще търся консултация с психолог, може би и ресурсен учител, докато не е тръгнала в първи клас. Много ми е трудно, и в момента е болна, не е често, но пък е много "страшно" за нас. Всяка вирусна инфекция при нея започва с гърч, вече спрях да ги броя. Сега я лекувам и се чудя дали и кога да я пусна отново на училище. Участието в група деца и се отразява чудесно, но и страхът ми не е малък. Бях добила смелост от началото на учебната година, но сега ми се стопи цялата.

# 661
Дони, благодаря за информацията. Да те питам какви материали прави от велкро newsm78
Yana_a_n Hug. Не знам какво да ти кажа  разбирам страха и притеснението ти. Защо така при вирус така реагира мозъка. При всички вирусни инфекции ли е така? Знам, че не е за тази тема този разговор.
Милена голям сладур  Hug.
Всичко това с  тестове и обследване ми се струва....защо не се намериха пари за играчки за децата. Знаете ли в нашата ДГ няма играчки. Децата няма с какво да си играят. Не се намират пари за обновяване на инвентара, за играчки за децата. Спирам да говоря, че се ядосвам.  #Cussing out

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 08:56 от eli82eli

# 662
  • Germany
Милена, прелестно ти е момченцето Simple Smile И в нашата градина няма играчки. Госпожите го заявиха още в първите дни. Ние, а и други родители занесохме по една голяма чанта от домашните играчки и сега си имат доста Peace Мнооого недостатъци имат детските ни градини, но аз гледам да не се вглеждам много-много. Важното е детето ми да се чуства добре там. Пък, че спяло на леголо от 20 години сигурно, майната му Peace
А, за това което говорите. Аз искрено се възхищавам на майки, които са постигнали ред и дисциплина с децата си. За моето дете съм се убедила, че не стане ли нещо с убеждаване и той да го иска не ни се получават нещата. Колкото по го карам, толкова по се запъва Wink За това такива малки битки съм се отказала да водя. И е грешка знам...Ще ми се качи на главата, така ме плашат бабите.

# 663
Много благодаря за посрещането!
На 04.11 сме на среща с Милена в "Пумпелина", надявам се на нещо по-конкретно, а не като вчера.  Tired
Имате ли представа дали трябва да имам някаква оценка, епикриза или нещо от рода, за да се възползваме от ресурсен учител в яслата? И какви са впечатленията ви, добре ли е детето да се занимава с 2-ма специалисти?
Мерси!  Simple Smile

# 664
Не аз съвсем не съм против ДГ, а защо държавата не се грижи за децата.
Аз разбрах, че доста отдавна е трябвало да започна с възпитанието. Още след 1 годинка. Криво разбрах съветите на лекарите или те не разбраха какво ще постигнат с тези съвети. Не е оправдание. Сега се мъча да поправя каквото мога. За съжаление е доста ината и своенравна.

# 665
  • Germany

Ели, дама със собствено мнение е малката, какво да правиш Peace

# 666
Дъгичка, за ресурсен поне на мен ми казаха, че трябва да навърши 3г. и като го преместят в градинската група тогава. Така и стана, юни минахме комисия за ресурсен и септември почна.
И нашите нямаха играчки и събирахме пари да се купят. Така беше и в яслата.
Моето дете тази сутрин пак беше мрънчо. Два дни лягаше рано и сутрин прави изпълнения, явно си му трябва късното заспиване за да няма драми сутрин.
Милена, много сладък Мишо!
Вчера разбрах, че едно детенце от центъра където ходим са го малтретирали в градината, частна при това. До такава степен са стигнали с боя, че той е почнал да се крие от всички възрастни, а всеки опит на майката да го гушне е приключвал с рев. И като не може да си каже милото, какво ли е преживяло. Останах без думи. Те са разбрали когато детето е имало хематом на ухото.

# 667
  • Ню Йорк

Вчера разбрах, че едно детенце от центъра където ходим са го малтретирали в градината, частна при това. До такава степен са стигнали с боя, че той е почнал да се крие от всички възрастни, а всеки опит на майката да го гушне е приключвал с рев. И като не може да си каже милото, какво ли е преживяло. Останах без думи. Те са разбрали когато детето е имало хематом на ухото.

Ей, че бой ако е моето дете. И как така в частната градина?! Направо не мога да повярвам. Моя лятото докато нашата градина беше в почивка го водих на една частна, вярно че не беше малко пари, но пък носеха децата на ръце.

# 668

Господи това сериозно ли.  Shocked То частна, държавна няма значение. Как могат да наемат такива психично неуравновесени хора. Аз за се бе си знам, че не ставам за тази работа и учих за счетоводител. Аз надали ще мога да ги стресна, но моя мъж ще ги побърка!

# 669
И аз бях шокирана. В сряда Криси разпитваше за въпросното детенце и му казаха, че той ходи сутрин. Поинтересувах се защо не ходи на градина и ми отговориха, че не са се разбрали с учителките. Разбира се не са длъжни, а и в право да ми обясняват всичко. Още тогава ми стана мъчно. Вчера разбрах цялата история от друга майка която ги е видяла при лекарката им и тогава са и разказали през какво минават. Ужасно е, аз незнам какво бих направила, но баща ми ще ги вдигне във въздуха. А Криси как си го търси него и лятото като бяха заедно сутрин ги чакахме да влизат заедно. С още едно момченце се търсят много и дори мисля, че са в една група с Макси на wondergirl или ако не то са в една градина.

# 670
  • София
Тъъъъй, снощи набързо постнах линка, четох само, не успях да гледам видеото. Майка гледала новините и ми каза. За мен това е поредното измиване на ръце. А и инфото е противоречиво на база и тази статия http://dnes.dir.bg/news/detski-gradini-jasli-promeni-milena-damj … va-12515913?nt=10. Изумена съм колко прости и неосведомени хора има. Вчера цял ден следя коментарите и съм се хванала за главата. Убедена съм, че над 50% от родителите няма да признаят проблема на детето си. 80% от родителите пък си мислят, че едва ли не теста ще е решаване на уравнения с 2 неизвестни и писане на книги ooooh! И от къде ще ги вземат тези специалисти?!? РЦ София разполага с 12 психолога за незнам колко си деца (към 1600, ако не се лъжа, но може и да греша за бройката). Аз лично да - предпочитам специалист, който си гледа работата, пред играчки. Мое мнение. Свидетел бях лятото в Пумпелина как с подръчни материали се правят чудеса Hug Желание да има. На децата не им трябват скъпи играчки. А колко могат да се направят от скъсани чорапи например...
Въпроса с играчките в нашата градина го решаваме, като събираме по 10-15 лв еднократно и купуваме играчки.
За малтретираното дете - думи нямам Close Ще счупя ръчичките на тази, която го е направила Rolling Eyes
Милена, красавец си имаш ти Simple Smile Има да гониш обожателки hahaha
Дъгичке, обследването при Милена ще ти трае поне час и ще те разпитва подробно за всичко Wink За ясла ресурсен надали ще ви огрее, освен ако не сте с диагноза. Но и с диагноза пак.
Ели, то занимавките не са от велкро, а с него залепвам ламинираните материали да не се хлъзгат. Например - таблица. На първата колона има кръг, втората правоъгълник, квадрат и тн. Аз съм изрязала съответно по няколко от фигурите и идеята е той да ги залепи във вярната колона. Направи го от раз и вече не му е интересно ooooh! Покаже ли му се прави нещата, е, пак до желание опира де...Днес директорката мимоходом ми подхвърли за градината в Бояна за деца с умствено изоставане - колко добри били условията и тн...(те и от клиниката ми я препоръчаха).Почвам да се мисля - аз ли съм сляпа и не вдявам, че детето ми е умствено изоставяне, залъгвайки се, че има просто забавяне в развитието, не знам...Казах и да попита ресурсната до кога ще го "наблюдава" само. Май ще се разхождам и до РЦ Crossing Arms

# 671
Инициативата не е лоша, но аз подозирам как ще бъде свършена. Просто не вярвам в ефективността и. Пък дано да греша. И да и за мен е важно да има психолог в градината. Колко хубаво би било да има поглед върху нещата и да може да се консултирам, за да има ефект.
Всичко е пари и бизнес. Извинете козирожката ми черноггледност и дано не съм права.
Дони, явно хич не се изразявам правилно  Laughing, но ти изчерпателно си отговорила.
Ние имахме проблем в ДЯ. Хриси получи гърч там и сестрата не престана да ми натяква как била за специална ДГ към Дом майка и дете където ще и обръщат повече внимание. Отидох при ЛЛ и тя каза Глупости това е ДГ за деца с други нарушения. На тяхното обяснение и описание за гърча как е протекъл никой лекар не повярва...както и да е. Срещу предубедеността и незнанието е трудно да се бориш. Повече толерантност и търпение трябва да имат учителките в ДГ. Какво е това наблюдение, което извършва вашата ресурсна. Тя явно иска да работи в групата с него. Нашата също понякога, когато я помолят учителките остава, за да си довърши занятието, но заниманията и основно са индивидуално, а от тази година има още дено дете в горна група, което взема заедно, за да я учи да изчаква, защото е доста припряна (на кого ли се е метнала  Rolling Eyes). Но тази година аз загубих дирите на психолога, а занятия с логопед няма. Христина не я харесва и не желае да тръгва с нея.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 11:43 от eli82eli

# 672
  • София
Никакво специално наблюдение не извършва - просто не знае как да работи с него истои и го гледа.Чистата истина. Е то го "гледат" и учителките...

# 673
Здравейте!Момичета кажете ми правили ли сте ЯМР и дали са ви приемали в болница?

# 674
Привет!
И на мен идеята с тези тестове ми изглежда добра, но имам големи съмнения в доброто й изпълнение.
Какви ще са тези специалисти, които ще могат професионално да се изказват за 3-годишни деца, колко са и наистина ли са добре подготвени?
Аз например всеки ден получавам разнопосочни мнения за Макси, а той е почти на 4. Как да се ориентирам кое е вярно? Че има проблем е ясно - не говори колкото би трябвало за възрастта му. Но какъв е проблемът - всякакви интерпретации.

Все едно де, аз лично на държавата не разчитам в това отношение.

Макс е болен и вкъщи. Ходихме при педиатърката и тя много го хареса. Каза й добър ден и чао, не плака изобщо докато го преглеждаше, защото той не е ходил много по лекари и няма страх от тях, но нея точно не я харесваше нещо. Качи се на кантара, стоя да му измери височината, усмихваше й се през цялото време. Сякаш пораства този мишок и започва да се държи като голям  Grinning

mam4e82, за кое детенце от групата на Макси говориш? От неговата детска ли е? Аз не познавам никого все още. Ние бяхме в сряда в Слънчогледи и сигурно сме засекли и твоето момче, но бяхме само за час за тези индивидуални занимания. Като се разберем кога ще ходим редовно и ако съвпадат с вашите часове трябва да се организираме да се видим.
Учудващо за мен в Слънчогледи ми казаха, че Макс имал много правилен захват на молива. Много от децата на неговата възраст нямали това умение. На мен ми се струваше, че никак правилно не го държи, но се зарадвах да го чуя. Другото, което ми казаха е, че трябва да настояваме да повтаря думата правилно, а не да приемаме грешното й изказване, защото той има ресурса и при наблягане на правилния начин изговаря и той правилно.

Трябва спешно да оздравяваме, че започват наборските рожденни дни и ще изпуснем купоните. Само в неделя сме на два един след друг  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт