Трудно проговаряне -тема 9

• 61 166
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
С наближаването на Коледа ме тресе мания за подаръци.
Ето какво намерих:
Фина моторика
А в тези кукли Famosa Кукла Nancy Gold се влюбих.Ама са скъпички. Rolling Eyes

# 676
Наделина, ние сме правили 2 пъти ямр, и двата пъти влизахме в болница. По принцип може да го направиш и без да влизаш в болница, с направление от невролог, но ние предпочетохме да влезем, защото се прави с пълна упойка и после беше под наблюдение няколко часа в болницата.

# 677
Наделина Ами съмнявам се да не ви задържат. Слагат упойка и после няколко часа наблюдават. Нас сутринта ни приеха и към обяд ни пуснаха, но тя няма проблем с упойката. Бързо излезна и без проблем.
Здравейте!Момичета кажете ми правили ли сте ЯМР и дали са ви приемали в болница?
как няма да знае. Не са ли ви изготвили някаква програма по-която да работят с него.
 wondergirl и на нас ни казаха да я поправяме, но така да не разбере като изговаряме правилно думата. Към днешна дата сама се усеща и се мъчи да се поправи, ако не успее ме поглежда и ми вика "Кажи мама" Simple Smile

# 678
Офф не знам хора вече ще ме побъркат сега имаме съмнение за хидроцефалия.Детето ми е доста едро 1,20 е висок тежи 38 кг не знам вече какво да правя?Правили сме консулти с невролог казвал ми е че е 2 сигми по-голям за възрастта си.Мислим да тръгваме за София при неврохирург.Смятам че ако имаше хидроцефалия би трябвало да има и други симптоми освен голямата глава а той не може да говори правилно само.Една доцентка го видя в коридора и ми каза че има хидроцефалия без никакви изследвания при това е ендокринолог направо не знам ще ме побъркат?

# 679
  • София
как няма да знае. Не са ли ви изготвили някаква програма по-която да работят с него.

каква програма, какви 5 лв. нищо не е направила Twisted Evil Имахме уговорка да ме потърси във ФБ, за да мога да и дам линкове с материали и тн. Познайте станали. Аз номерът и взех след 2 месеца и то защото си взех почивен ден да я чакам пред градината ooooh!

# 680
  • София
Доника, много мъчно ми става, като чета как вашата ресурсна учителка нищо не прави. Аз да съм отишла досега в РЦ да се оплача.... #Cussing out

За малтретираното детенце, думи нямам....Какви хора стават детски учители, страх да те хване направо.... ooooh!

Милена, много сладък Мишо  Heart Eyes

# 681

каква програма, какви 5 лв. нищо не е направила Twisted Evil Имахме уговорка да ме потърси във ФБ, за да мога да и дам линкове с материали и тн. Познайте станали. Аз номерът и взех след 2 месеца и то защото си взех почивен ден да я чакам пред градината ooooh!
Не знам какво да кажа. Още от началото ресурсната пое нещата. Обажда се да ме информира. Изготвят и програма върху какво наблягат при обучението и(тази програма стои и при директорката в ДГ).Тя ми каза, че с финната моторика не е добре. Носи си разни пъзели, за нанизване, за лепене. Даже работи по същите материали като тези в ДГ и я подпитва. От нея съм много доволна. Не се отказва, когато Христина се инати. Кара я да довърши това, което са почнали. Може би е добре да говориш на място в РЦ.
nadelina 111 защо не питаш в темата за хидроцефалията. Ние имаме ЯМР, но поради друга причина. Не се стряскай предварително. Пък и по-добре е да се установи проблема. Нима хидроцефалията има връзка с килограмите и ръстта  newsm78

# 682
Не знам да ти кажа но това което чета такива деца имат двигателни проблеми.

# 683
Досега говорих с д-р Аврамова от Св. Никола. Тя пак не може да ни планира. Ще работи само 1 седмица от декември и нямам никаква възможност да ни включи. И ще бъде на работа след 14 януари, трябва тогава да звънна. Голямо обследване, голямо нещо. Така ми се щеше да чуя някакви хубави новини в края на годината и да започнем на чисто новата. Но няма да се получи, здраве да е. Гадаенето продължава, само нашите нерви да са здрави...
Може пък докато отидем Макси да разказва приказки и да рецитира вече. Нямам нищо против  Grinning

Дони, това с ресурсната е ужасно. Как така не знае как да работи с Гого? Нали се предполага, че тъкмо тя би трябвало не само да знае ами и на вас насоки да дава. А ти и материали ще й даваш. Егати...

Нямам опит с ЕЕГ и не мога да помогна. nadelina 111, успокой се и не слушай какво подхвърля този и онзи. Аз вече се убедих, че хората не мислят като говорят. Отидете при специалист, който вие сметнете за подходящ, за да прецени каква е ситуацията с момчето ти  Hug

milena1976 и аз все забравям от вчера да кажа колко е прекрасен твоя Мишо  Grinning

# 684
  • София
Мисля да си уговоря другата седмица среща в РЦ с някой. Искам да разбера днес как е минало посещението.
 Нещо много съм се афектирала. И като чета разни ...идат ми едни епитети...относно линка който постнах. Да не дава господ да разберат що е то дете със СОП и тогава ще ги питам #Cussing out

# 685
  • София
nadelina 111 , правихме лятото, не са ни държали в болница. Даже самият апарат беше извън болницата - в двора на окръжна болница. И машината е добра, и специалистите, и анестезиолога. Отидохме в 8ч, упоиха го, двайсетина минути продължи изследването и после чакахме да се събуди още половин час. Като излезе от упойката те пускат. След това, обаче, около 2 часа не беше съвсем на себе си.

Направете каквото е нужно и не слушайте приказки наизуст.
В детската неврология на Св. Наум са много добри. Ако успеете да си запишете час, идете там.

Успех!

# 686
nadelina 111 съвета който мога да ти дам е да не четеш много. Направете ЯМР да се успокоиш и да се разбере какво да се прави. Надали от приказки ще ти олекне. Не се шашкай  Hug

# 687
  • София
nadelina 111 съвета който мога да ти дам е да не четеш много. Направете ЯМР да се успокоиш и да се разбере какво да се прави. Надали от приказки ще ти олекне. Не се шашкай  Hug
   Peace

Лятото от много чете ми побеля главата. Накрая се оказа, че всичко е наред.

# 688
Отиваме в София на неврохирург разбрах че във Варна не стават за нищо.Как може доцент човек да говори наизуст?

# 689
Когато на Хриси и правиха ЯМР д-р Христова не е казвала диагнози, въпреки че се съмняваше в нещо. Не е професионално така категорично да се изказват. Все пак не е болен зъб!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт