Отговори
# 105
Levee, ако решиш да си вземеш, пиши ми на л.с. да ти кажа кои помагат при запек  Simple Smile Лека и вълшебна и на теб  Hug
Belle-Etoile, доколкото помня- гинекологът го пуска изследването. Най-вероятно имаш имунитет, но може да се подсигуриш  Simple Smile

# 106
Изследване за токсоплазмоза с първата бременност правих в 6г.с. сега още не съм и май скоро няма да мога че тук няма къде. А и котката, която гледахме в нас умря и сега имаме само 2 на двора и едно куче, но аз рядко ходя при тях.
За гаденето. И с баткото и сега съм ужас - гади ми се от всякакви миризми и храни, каквото и да хапна след 15 мин повръщам. Първия път свалих 10кг. Надявах се този път да ми се размине но уви.
Сега като прочетох за изследвания се сетих че трябва да си правя и кръвни за антитела, че аз съм "RH-", а ММ е"RH+"

# 107
Значи утре ще му звънна на моя и ако трябва ще отида тези дни.

Моя мъж си изследва кръвната група и е А- . Аз бях казвала в предишната тема, че съм 0- .
Четох сега, че има по-голяма вероятност детето ни да наследи неговата  Rolling Eyes

# 108
Не съм сигурна, дали някой трябва да те праща специално, просто отиваш в някоя добра лаборатория и си ги искаш. Може да изследваш дали в момента си болна - струва 20-тина лева, но по-добре да изследваш и дали си прекарала, за което се плаща повече, май около 40. Цибалаб имат ценоразпис на сайта си.
Хех, и ние непрекъснато задомяваме бездомни котета и кучета -:)

# 109
  • София
Правят се IgG и IgA,май бяха,скоро ги излседвах и аз Peace

Момичета,да ви питам,не че е толкова важно но все пак исках да знам има ли някоя от вас,която да се е опъпчила ThinkingЛицето е ми точно както преди цикъл,излизат ми големи пъпки няколко и то болезнени и като цяло кожата ми е на петна,сивичка една такава никаква Rolling Eyes

# 110
Levee , мерси  Grinning Значи няма да се занимавам да звъня на лекаря ами направо ще потърся някоя клиника утре.
Ние с мъжа ми сме много жалостиви и трудно се удържаме да не приютяваме и после им търсим дом.Днес моя за една пчела се грижеше  Joy Пихме кафе сутринта в Неделя и една пчела му падна в шоколадовия шейк.Нещо на умирачка го удари горката..той я бърса с една салфетка, даваше и мед.Чак я взе вкъщи и там я топи с една пинсета във вода, бърса я...побутваше я там да се освести Laughing Накрая тя се поосъзна, опощи се и си излетя  Laughing  Къде го намерих такъв жалостив  Heart Eyes Съкровище ми е той...точно като за мен, с някой ръб, който не се трогва толкова надали бих се разбрала  Laughing  С баща ми много се разбират заради това-баща ми нали е веган с разни крайни разбирания..за сметка на това с мъжа на сестра ми хич не се харесват, защото той е по-груб и много не обича животни.

Анализиращ се
, мисля, че е нормално при някои бременни да се случва така.Май е заради хормоните  newsm78 Някои се опъпчват много, други се изчистват..пигментни петна, лишеи.
Аз имам лишей над лявото око, много гадно стои.Никога не съм имала акне и пъпки,сега последните няколко месеца се опъпчих, даже на челото имам, а това никога не ми се е случвало.
Виждала съм бременни, които са много зле.Една беше цялата подута около устата, с едни пъпки..кожата и беше една като...изпръхнала, побеляла.
Дано сме си добре ние и да се разминем само с пъпки тук таме.

# 111
И аз съм така с кожата,петна ми се появиха ,пъпки ми излизат,а дори съм нямала  такива през пубертета.Кожата ми стана много суха,появиха ми се лишии.Дано само това да са ни проблемите до края:).

# 112
Момичета,да ви питам,не че е толкова важно но все пак исках да знам има ли някоя от вас,която да се е опъпчила ThinkingЛицето е ми точно както преди цикъл,излизат ми големи пъпки няколко и то болезнени и като цяло кожата ми е на петна,сивичка една такава никаква Rolling Eyes
За разлика от предишния път, когато кожата ми беше станала супер чиста, косата здрава и лъскава...сега не ми се говори...то не е изсушаване, пъпки, петна...дано да се оправи  Naughty
Belle_Etoile, много се радвам, че с мъжа ти сте се оказали и двамата с -, поне няма да ти се налага да ти бият АнтиДгамаглобулин и да се притесняваш дали бебенцето ще е + /ако мъжа ти беше така/ или - Simple Smile Аз нали бях писала, че ние сме с отрицателен резус фактор и се надявам това да не ни създава проблеми до финала  Praynig

# 113
Виждам споменавате и книги... Simple Smile А за книгите на д-р Спок какво ви е мнението? Simple Smile

И понеже не съм запозната... някой може ли да ми обясни това за кръвните групи?

# 114
За опъпчването - предния път не бях така, но този път имам, първо си мислех, че са някакви предменструални, но като разбрах че съм бременна предполагам е от това. За петна и лишеи знам че има някакъв крем, който ползваха мои познати, но не съм разпитвала дали им е помогнал или не (тъй като нямах този проблем)
За "RH" ако и двамата родители са "-" няма никакъв проблем, както и ако са "+". Обикновено проблеми има ако майката е "-", а бащата "+", защото положителния RH е по-силен и вероятността детето да е с такъв е голяма , тогава организма на майката образува антитела срещу плода, но вече медицината е доста напреднала и си има лек за това. През първата бременност от 3-тия месец всеки месец ми пускаха изследвания за антитела. Като родих правиха изследвания на моята и на детето кръвта и едва тогава се преценява дали да се бие ГамаДеГлобулин - на мен не ми биха.

# 115
Привет и от мен.
Нас едва вчера ни изписаха от инфекциозна и въпреки това малката е още с яко разтройство. Мен не ме е хванало за сега, но пък за сметка на това ме боли гърлото и ми се е позапушил носа. Правя си мед с лимон и пия по една глътка през 2-3 часа.
От 3 дни съм на доизчитане, чак сега успях да мина през старата и новата тема, старшна активност Simple Smile
От темите които обсъждате мога да се включа и аз по кожните проблеми: предната бременност се бях опъпчила много, но за щастие само по раменете. За сметка на това по лицето ми бяха станали отвратителни петна по брадичката. Тогава терминът ми беше месец август и предполагам, че петната бяха заради слънцето. Затова съветът ми към вас е, ако излизате през деня докато е слънчево дори за 1 час да е - мажете се със слънцезащитен крем поне 20 фактор. За пъпките има едно лекарство - зинерит, но не знам дали е ок да се ползва от бременни. Също тези от вас които са в чужбина могат да си потърсят акне бп5. Тук в бг до преди половин година го имаше, но фирмата(швейцарска) са си спрели продуктите от българия и вече не мога да си го намеря иначе е страшно ефективно( аз принципно съм с мазна кожа склонна към пъпки и си ползвам постоянно)

За книгата на др. Спок моето мнение е че пише много работи, но са много общи и когато съм се интересувала за нещо конкретно не ми е вършела много работа. Така че не я препоръчвам.

За коремните неразположения. Страшно много се подувах и аз и усетиих, че е след като ям пържено. След като го спрях вече почти не ми се случва да се издувам и да къркоря зверски, нито пък разтройство ме е мъчило. Така че замислете се какво ядете и как се чуствате след това. Четох, че дори може нещо като дневник да си водите и така ще се ориентирате кои храни не ви идват добре.

Май се поолях с писането, но така е като от 5 дни ме няма никаква Simple Smile

# 116
Добро утро и от мен Hug

Гледам, че за токсоплазмоза си говорите.Надявам се знаете, че с нея можеш да се заразиш не само от котка (както е масовото схващане).От недобре измити зеленчуци, месо също може. Лекарят ми дори не ме е питал дали имам котка, а просто си иска това изследване.
В началото на бременноста кожата на лицето ми беше много зле откъм пъпки.Преди съм нямала такъв проблем дори и в пубертета.Сега нещата лека-полека се нормализираха.
От няколко дни се усещам, че ми се гади от кафето.От вчера пия липов чай и ми е добре.
Момичета, как се справяте с главоболието, защото вчера щях да пукна от болка ooooh! Категорично мога да кажа, че не ми помага Парацетамол.Ще попитам лекаря, де.Но ми е интересно при силно главоболие дали се позволява "нормално" хапче за глава.А още повече се ядосах, когато бъдещата ми свекърва ми звънна 3 пъти, за да ми каже да търпя и да не пия никакви лекарства #2gunfire Явно ме мисли за идиот.
За секса мисля, че и друг път съм споделяла, че нямаме забрана от лекар.Не сме си намалили секса, по-скоро е с една идея по-внимателен.Освен това някъде бях чела, че ако нямаш показанията да не правиш секс, изобщо няма причина да го спираш.Голяма част от абортите до 3 месец са поради некачествен ембрион, а не защото си се движил или правил секс.
Хубав ден на всички Heart Eyes

# 117
  • Бургас
Правя си мед с лимон и пия по една глътка през 2-3 часа.

Изпивай лимона веднага, след като го изцедиш. Като престои, голяма част от полезните неща в него изчезват.
Аз като бях болна пиех сока от 3-4-5 лимона на ден с по 1 чл мед. Изстискваш целия лимон, разтваряш вътре 1 чл мед, стисваш зъби и на няколко глътки го изпиваш, не го оставяш да седи.

# 118
добро утро и от мен,вчера се чувствах мн зле и цял ден си почивах,но днес ми е по-добре и ставам да свърша нещо вкъщи.лек ден ви желая Hug

# 119
  • Бургас
Относно книгите: д-р Спок е бил гений за времето си, част от нещата са верни и валидни и днес, но далеч не всички.

Не са лоши тези книги:  

А относно възпитанието и отношението към детето, свалям шапка на д-р Додсън и д-р Гинът.

Има и много други, разбира се. Голяма част от написаното в книгите, го има в статии из нета /авторите им са преписвали, че са се оляли чак, явно са си мислели, че само те четат книги  Whistling/.

И още нещо - за много неща майката най-добре знае кое е добро за нейното дете. И е добре да слуша първо сърцето си /при наличие и на здрав разум в главата, разбира се/, а после написаното в книгите.

Общи условия

Активация на акаунт